אילןן שלום

dudi341

New member
אילןן שלום

כיצד עלי לנהוג במקרה של שי"ק שנגנב לי החתימה זויפה והצ"ק נמסר לבנק לפרעון במקרה היתרה בעו"ש לא אפשרה את פדיון הצ"ק והוא הוחזר מהסיבה של אין כיסוי ולא מסיבה טכנית של חתימה לא תואמת את הש"ק הצלחתי לאתר והוא אצלי ביד החתימה ממש לא כדוגמאת החתימה בבנק חוץ מהגשת תלונה במשטרה כיצד אני עוד יכול לפעול?

חסרים פרטים

א. במידה ונפתח כנגדך תיק הוצל"פ בעקבות אי פרעון השיק תוכל להגיש התנגדות לביצעו שטר ולגולל את סיפורך. אני מניחה שאין זה המצב, ולא נפתח כנגדך תיק הוצל"פ ב. מה זה אומר "הצלחתי לאתר את השיק" ?! (הבנק או צד ג' העביר לך את השיק הנ"ל?) אתה יודע מי הגיש את השיק לפרעון בבנק ? האם נגנבו לך עוד שיקים? איך זה שהבחנת בשיק החסר רק עכשיו? ג. יתכן ויש מקום לפנות לבנק ולהודיע כי אתה מעוניין לבטל את X השיקים / פנקסי שיקים שנעלמו לך

dudi341

New member
השלמת פרטים!!

א. לא נפתח נגדי תיק בהוצל"פ. ב. צד ג מסר לי את השיק. ג. יש שם של חברה "ביי-אנד דרייב בע"מ" מברור שעשיתי זאת חברה של נקיון שיקים. ד. אני כמעט ולא עובד עם שיקים לכן שמתי לב רק כאשר השיקים הוגשו לפרעון מה אני יכול לעשות? האם אני בכלל יכול לתבוע במקרה כזה מישהו ?

תשובה

א. כפי שרשמתי בהודעתי הקודמת אתה יכול לבטל את כל השיקים ה"חסרים" שנמצאו בפנקסך או שאתה חושד שנגנבו, או בכלל לבטל פנקס שלם (כרוך בתשלום כמובן) ב. טוב עשית כשהלכת למשטרה ג. מה לגבי אותו צד ג' שנתן לך את השיק בחזרה. האם יתכן ויש לו קשר לאותה חב' הניסת לפדות את השיקים (ביי אנד דרייב בע"מ) ד. תוכל להוציא תדפיס רשם החברות לגבי החברה הנ"ל ולפנות בדרישה לחברה . הבעיה היא שלא נגרם לך נזק כספי כלשהו (מבלבד עלות המחאה חוזרת שהבנק גבה לך), אם אתה לא מחשיב את העוול עצמו

למעלה