אילו לימודים

hillaisrael

New member
אילו לימודים

צריך ללמוד בשביל לטפל בעזרת בע"ח? שמעתי שאפשר לעשות קורס של 3 חודשים בערך, שמסמיך אותך להיות מטפל כזה.האם יש איזשהו תואר ויותר חשוב- זה בכלל משנה? יש בכלל קשר ללימודי ריפוי בעיסוק? עד שחשבתי שמצאתי בדיוק את מה שאני רוצה (כך לפחות חשבתי)אני קצת מרגישה שהלכתי לאיבוד..

add1

New member
אל דאגה

גם אני חושבת על כיוון של טיפול באמצעות בע"ח (אם כי לא בטוח) וזה רק בנוסף לריפוי בעיסוק. אני חושבת שתוכלי להעניק המון אם תרכשי עוד ידע בשני התחומים. תמיד אפשר לעבוד בשני מקומות בחצאי משרות או לשלב בין השניים! אולי יגידו שאין קשר בין הנושאים אך לדעתי ישנו קשר עצום, עשי מה שאת חושבת לנכון ולא מה שאחרים יגידו לך. לכי אחרי הלב שלך ואז תהיי מטפלת מעולה ללא קשר למסלול בו תבחרי. בהצלחה!

hillaisrael

New member
השאלה שלי

היא אם צריך את כל לימודי הריפוי בעיסוק או שיש דרך לקצר תהליכים (אם התהליכים בכלל קשורים זה בזה). תקנו אותי אם אני טועה- ריפוי בעיסוק עובד על הצד הפיסי של שיקום/חיזוק או whatever בעוד שריפוי במוזיקה, אומנות, תנועה(?)ובע"ח עוסק בצד הנפשי של התהליך.

add1

New member
לא צריך

את לא מחוייבת לעבור מסלול ארוך כשל ריפוי בעיסוק, התהליכים אינם קשורים באופן הפורמאלי. הריפוי בעיסוק הוא אינו "הצד הפיסי של שיקום וחיזוק"- אולי כוונתך היא לפיזותרפיה. בכל תחום במקצוע זה סוג אחר של עבודה, פסיכאטריה, פיזיקלי גריאטרי או ילדים. כל אחת בוחרת במסלול המתאים לה אך בכל אחד מהם יש דגש אדיר על הצד הנפשי. אך כתשובה לשאלתך- לא את לא חייבת ללמוד ריפוי בעיסוק אם ברצונך בטיפול באמצעות בע"ח.

hillaisrael

New member
הכוונה שבריפוי בעיסוק

איך היית מגדירה ריפוי בעיסוק? ואיך אפשר להגיע ישירות לטיפול באמצעות בע"ח?

add1

New member
../images/Emo9.gif

גם אם הייתי מאוווווווד מתאמצת לא הייתי מצליחה לענות לך על ההגדרה- את יכולה להכנס לאתר של העמותה וקצת לקרוא, הם מנסחים בצורה מאוד ברורה את הבסיס למקצוע. ושוב אני חושבת שכל אחד מטפל שונה ולכן גם מגדיר שונה את המקצוע, לא הייתי רוצה שתסתמכי על הגדרתי (ואל תשכחי שאני עדיין "צעירה" מאוד בשטח). בנוגע לאיפה לומדים טיפול עם בע"ח , אז אם אני לא טועה יש במכללת אורנים אבל אני לא בטוחה. תתחילי לחפש ותוך כדי תמצאי את הדרך הנכונה.

hillaisrael

New member
קצת פשפשתי ו..

יש בערך 4 מקומות כאלה,גם אורנים. האם לימודים שם מספיקים כדי להפוך את הנושא למקצוע? תודה בכל אופן..

add1

New member
../images/Emo6.gif

אני מאמינה שכן. אבל תבררי עם אנשיפ התחום ההוא. בהצלחה

hillaisrael

New member
עדיין לא התחלתי ללמוד

אז- דוד ילין זה..? והשאלה שלי נותרה בעינה- האם קורס כזה הוא תחליף ללימודי תואר? האם כדי למצוא עבודה בתחום מספיקה תעודה של קורס כזה?

hillaisrael

New member
או. קיי- בדקתי

ובדוד ילין מקבלים רק מי שכבר יש לו תואר ראשון בתחומים מסוימים. באסה.

למעלה