אילו חמודים

אילו חמודים

קיצר, דבר ראשון, רציתי להגיד תודה על זה שעונים לי.. זה ממש כיף.. פעם ראשונה שאני מתכבת בפורום וזה די מגניב, כי זה בנושא שקשור אלי ומעניין אותי... הנושא שרציתי לדבר עליו עכשיו זה צבא. מה אני ועוד חולי סכרת נעורים הולכים לעשות? אני רציתי להדריך חי"ר (יענו קרבי), אבל באסה לי עכשיו, אני לא יכולה, יש לי ציפיות גדולות מהצבא, וממש בא לי לעשות תפקיד משמעותי ולא להגיש תה למפקדים, כי במקום זה אי כן אוכל ללמוד או להסתובב בעולם, אבל מד שני, אני כן רוצה לשרת כי זה חלק מהיותי אזרחית במדינת ישראל, וחלק מעם הזה...

kipodkipod

New member
עזבי אותך שטויות.

אחד החסרונות של חולי הסכרת הוא פרופיל 21. בלי צורך לחדש לך, אין פשוט שום דבר מעניין לעשות בצבא עם פרופיל כזה מסריח. עזבי אותך שטויות, חסכי שנתיים והמשכי ללמוד...

King of pain

New member
אל תעזבי ...

לחולי סכרת , כמו לשאר בני האדם , אין חסרונות - יש מגבלות . חולי סכרת , כמו שאר בני האדם , יחיו חיים בריאים , יפים ומאושרים יותר , כאשר ילמדו לקבל בהבנה ואהבה מגבלות אלו , ולהופכן ליתרונות דוקא . פרופיל 21 , למשל , אינו פרופיל " מסריח " ( לא אצלי , בכל אופן ) , וניתן להגיע איתו גם לתפקידים מעניינים , בעזרת קצת רצון , התמדה והשקעה , וגישה חיובית מעט יותר מאשר " אין פשוט שום דבר מעניין " , ו " עזבי אותך משטויות " . אני מצדיע לך על הרצון והמוטיבציה לשירות צבאי משמעותי , ועם זאת - יכול להבין את ההתלבטות . ולמרות שעברו כבר אי אילו שנים מאז השירות הסדיר שלי , וכמילואימניק אני לא בטוח שאני לגמרי מעודכן - אני בהחלט ממליץ להתנדב ולשרת . בכל מקרה , אחד היתרונות של הפרופיל המסריח הזה , הוא שניתן להפסיק את ההתנדבות בכל עת . שיהיה לך בהצלחה ובשמחה , בכל בחירה שתעשי , תהני מכל רגע , ושמרי על עצמך גם ...
... ושבת שלום + סוף שבוע מענג , כמובן ...
<--- סתם שבלול , מבלה סוף שבוע מהמם , מתלבט אם כדאי צנחנים או נון-מם ...

portland

New member
המקרה שלי .. לשיפוטכם.....

אני ביקשתי בקשה להתנדבות קיבלו לי אותה ויש לי תאריך גיוס :) הכל טוב ויפה אני מזה רציתי קרבי אבל אני לא יכול אז ביקשתי משהו בתחום שמעניין אותי שזה מחשבים טוב אני חשבתי שהצבא ישאל יתעניין וינסה לשבץ אותי במקום טוב.. לצערי הרב זה לא ככה כבר נמעס לי להתקשר אליהם (אגף מתנדבים או משהו כזה) ולא יודעים מה לומר לי אני בעקרון לא רוצה שום דבר משעמם אני רוצה משהו מעניין ולא להגיש קפה
אז אני לא יודע מה יהיה עם זה אני בכל אופן ילך יתגייס אבל אם אני יראה שהתפקיד שנתנו לי לא מתאים לי אני יעזוב וילך להמשיך ללמוד או לבלות
עכשיו כמה שאלות ....
זה נכון שאם אני עושה שירות של שנה וחצי אני מקבל זכיות כמו של חייל משוחרר ? כלומר הנחות ומלגות להרשמה לאוניברסיטה.... ועוד שאלה מי פה בכלל שירת ואם כן שירתתם אז מה עשיתם בצבא? אשמח לקבל תשובות ואם מישהו יכול לעזור בנוא הצבא גם תודה

King of pain

New member
ואצלי זה היה ככה ...

שני יתרונות חשובים של מתנדבים - מתנדב רשאי בד"כ לבחור היכן ישרת , במסגרת המגבלות הרשומות בתעודת ההתנדבות כמובן , והוא על-תקני - ז"א יכול להיות מוצב לשירות בכל מקום , גם כאשר עפ"י התקן הצבאי המקום מאוייש באופן מלא . הדרך הנכונה לדעתי , לכן , היא לברר ליצור קשר עם אנשים ביחידות ובתפקידים שנראים מעניינים ומאתגרים , ולדאוג שהם יישלחו בקשה להצבה ביחידתם . מנסיון אישי - התהליכים אולי ארוכים ומסורבלים במערכת הצבאית המסואבת , אבל אף אחד לא יעמוד בדרכך כמתנדב . אני שירתתי שלוש שנים ביחידה קטנה ונחמדה של חיל הים כמפעיל מחשב , לשם הגעתי דרך מפקדת חיל הים דוקא , ולא דרך אגף מתנדבים , וגם עשיתי קורסים בממר"מ , ובאופן כללי - מאוד נהניתי מהשירות . מילואים לא יוצא לי לעשות באופן פעיל , למרות שאני ממשיך לחדש את ההתנדבות שלי בצורה אובססיבית ... גם לזה יש יתרונות אני מניח ...
... מאחל גם לך הרבה הצלחה , ושירות מעניין ומהנה . שבת שלום והרבה בריאות .

kiticat

New member
ואני דווקא

מאוד מעוניינת להגיד ל"במחנה". זה שאני מתנדבת לא מונע ממני. ואם זה לחתום ל3 שנים- במסגרת העיתון, אני אשמח. תחשבו על זה בצורה כזו- סוכרתיים יכולים להגיע (בתנאי שהקב"א שלהם מספיק גבוה), לתפקידים שלאחרים קשה מאוד להגיד (מיונים שלא בהכרח עוברים). מודיעין כל התפקידים שעובדים עם מחשבים. דוברות ומידע. תחשבו כמה תפקידים מעניינים, מרתקים, מספקים, ושכליים יש בצבא! וכפי שאמרו, הולכים על זה, מקסימום מתחילים את השירות- רואים שזה לא מתאים- ועוזבים. אין מה להפסיד. אבל אם לא תנסי אפילו- את יכולה להתחרט על כך לשארית חייך.... מעבר לעובדה של שנתיים תרומת למדינה, יש כאן השתלבות בסביבה, עזרה במלגות בעתיד, תחושת הסיפוק שמקבלים, ובעיני- גם החוויה הצבאית, החברתית. אפילו שהטירונות היא לא רגילה.....

kipodkipod

New member
לא מדויק.

קבלת כל הזכויות הוא לא לאחר שנה וחצי אלא לאחר שנתיים. אבל לפי מה שאני מבין הם יכולים להחתים אותך על שלוש שנים לפני שנותנים לך להתנדב.

10shosh

New member
../images/Emo45.gif כל מילה זהב......

ועוד יתרון של הפורפיל "המסריח" הזה שנותנים לך לבחור מה את רוצה וחוץ מזה לא צריך לעשות את כל התורנויות המגעילות..........

דווקא לא נראה לי

כל דבר שאני אעשה בצבא בין אם זה יהיה הגשת תה, זה שירות צבאי בכל זאת, ואני לא אפסיק את השירות, כי אני רוצה להיות כמו כולם, לעשות שירות צבאי מלא של שנתיים כמו כל בת בארץ ישראל, והייתי רוצה בגיל 20 שכולן מסיימות צבא להיות באותו המצב... ונכון,זה חרא פרופיל, אבל למה להיות פסימי כ"כ, צריכים להילחם עבור מה שרוצים, אני מכירה אחד שהיה לו סכרת נעורים ששירת בקרבי!!!!!!!!! אתה יודע מה זה??? זה מעולה... אם רוצים אפשר להשיג וזה מה שאני הולכת לעשות

kipodkipod

New member
למה להלחם?

אם הצבא לא רוצה אותך בקרבי אז למה להלחם. אני רגיל שאיפה שלא רוצים אותי אני לא נדחף.

כדי לשרת את המדינה וכדי לא להיות

חריג ולהסביר למי ששואל (מעסיק עתידי) למה לא היתה בצבא

kiticat

New member
בתור מישהי

שהחלה בתהליך ההתנדבות אני יכולה לספר לך שפרופיל 21 זה ממש לא סוף העולם. נכון, לא הייתי מעוניינת מעולם בתפקידים קרביים, אבל יש כל כך הרבה תפקידים לא קרביים שדווקא פרופיל 21 מקדם אותך צעד אחד קדימה.... לכי להתנדב. נקודה. מקסימום את רואה שאת לא מקבלת את מה שאת רוצה מהתפקיד- תמיד אפשר לעזוב. יש לי ידיד, מתנדב (לא סוכרתי), שלמרות הכל הוא חש סיפוק אדיר מהתפקיד שלו. הוא עובד בלשכת גיוס... 21 זה לא סוף העולם....

למעלה