אילו הערבים היו חכמים

• פותח הנושא mk2
  • פורסם בתאריך

mk2

New member
אילו הערבים היו חכמים

בגלל עקשנותם ותגובותיהם המתלהמות (ראה איך הם מנהלים את לוויותיהם) הערבים מאבדים את כוח הרצון שלנו להתפשר אתם. אם היו מנסים דרכי שיחה אחרות, בנימוס , בנוחות, בשקט בלי אלימות וטרור, היו שוברים את לבבנו. בכוח ובמבטי הזעם שלהם, הם מבהילים אותנו , עד שאנחנו עונים להם , בשפתם. גם אם הם נמצאים בשלבי "אין חזור" - ברצון טוב יכלו לשבור את הקרח. מעשית - אילו היו משכנעים את הטרוריסטים והמתאבדים להפסיק. והיו מוכיחים להם , (מן ההיטורהיה) שבכוח - לא לא השיגו כלום. מנת חלקם היה רק סבל והרס. הרג ושואה. מה שקרה בג´נין - הוא באשמת המחבלים שהסתתרו בין האזרחים ו אנשי הדת. אם ימשיכו בסרבנותם , ימותו גם הם וגם "חומת המגן " שלהם. ושלא יביאו אחר כך צלמים ועיתונאים להספיד את אסונם. החוכמה - לראות את הנולד וללמוד מן העבר. לא צלאח אל דין יציל אותם, לא השהידים ולא המנהיג ההפכפך, אשר לא יודע להנהיג עם. תלמדו מבן גוריון. כדי להקים את מדינתנו הוא קודם כל פרק את הפלמ"ח, אף על פי שהפלמ"ח היה הכוח המרכזי בביסוס מדינתנו.( כמו שאצלכם, באורח דומה , עראפת יפרק את התנזים) הוא נלחם בפורשים - אצ"ל ולח"י (אלטלנה) מתוך חזון - שרק כך אפשר להקים מדינה. אין להתפשר עם קבוצות טרור.הם כמו תולעים בפרי בשל וטעים. גם בלבנון למדו את הלקח ואספו את הנשק מכל הצבאות הזעירים. ומי ממיט עליהם את האסונות - החיזבאללה. אלה אשר לא פרקו את נשקם. ערבים תהיו חכמים ותלמדו איך מקימים מדינה , בשיתוף פעולה ובנחת.

digiman

New member
ההשוואות שלך מקוממות אותי

בן גוריון זה לא עראפת הכלב. והעם היהודי הוא לא העם הפלסטינאי ההשוואות שלך ממש לא במקום ומופרכות מעיקרם. ובכלל, מה אתה נותן להם ייעוץ? לטובת מי אתה?

mk2

New member
אני לטובתנו

אני מעונין שהם ילחמו בטרור ,ויפסיקו אותו. הדוגמאות שהבאתי מכוונות לשכנע אותם - בכדאיות חיסול הטרור. או אז נפחית את התקפות הטרור עלינו, ואולי נוכל לחפש דרך אחרת. לא על הכוח לבדו יחיה האדם. אנחנו הולכים בדרך הנכונה . מקל וגזר. זכור לי , אחרי כיבוש סיני הציע דיין לפנות את גדות התעלה - כשאנו היינו באופוריה, אחרי הניצחון. כדי להקל על שמירת הקו.וכדי שלמצרים יהיה מה להפסיד - אם לא ישמרו על השקט. זו היתה גם הסיבה לפתיחת שערי ירושלים וביצוריה , אחרי כיבושה. מעשה זה היה הבסיס - לאיחוד ירושלים. השקט שנשיג במלחמת ההנהגה הפלשתינאית בטרוריסטים - תוביל לחיים אחרים. א ו ל י ה ם י ו ב י ל ו ל פ ת ר ו ן ה ב ע י ו ת אילו היינו שומעים בקולו, אולי היינו חוסכים את מלחמת יום כיפור.

למעלה