אילוף כלבים

lilu lev

New member
אילוף כלבים

אשמח לקבל מידע על אילוף כלבים. מצאתי גורה קטנה ברחוב שנראת כמו זאב מעורבב עם עוד משהו, נראה שהיא תגדל להיות כלב גדול. באיזה גיל צריך להתחיל לאלף כלב?, איפה? באיזה עלויות? כל עצה והצעה תתקבל בברכה - אין לי ממש ניסיון עם כלבים או גורי כלבים

אילוף

הבסיס נקרא "חינוך גורים" ואת זה את יכולה לעשות לבד בבית מטיפים ומאמרים שיש בכל אתר חיות. חינוך גורים זה חינוך של אי עשיית צרכים בבית, של לא לעשות מה שהגדרתם כאסור, לעמוד יפה בזמן טיפול וכו'. אחרי הבסיס בערך בגיל 5-6 חודשים אפשר להתחיל "אילוף בסיסי" עם מאלף בבית או בקבוצה (תלוי בכסף ותלוי במה שמתאים לכם) שזה "ארצה" "רגלי" "שבי" "תביאי" "עזבי" וכו'. תרגילי משמעת. אח"כ יש "אילוף מתקדם" שזה עוד פקודות רק ברמה גבוהה יותר. בין לבין אם צריך יש "אילוף מתקן" שזה לתקן התנהגות בלתי רצויה ספציפית וכולל שניים - שלושה מפגשי כלב-מאמן-בעליו. ויש גם את "אג'יליטי" שזה כבר ספורט אימון עם מתקנים ובא אחרי האילוף הבסיסי מגיל 7 חודשים. עלות שיעור אילוף בסיסי בקבוצה של 6-8 כלבים היא בערך 650 ש"ח ל-12 מפגשים (באגודה לאילוף כלבים) ושיעור אילוף פרטי 120-140 ש"ח תלוי במאמן ובנגישות אליייך הביתה. ולבסוף אני ממליצה למי שאין לו ניסיון עם כלבים, לקחת שניים-שלושה שיעורים עם מאמן אישי כדי שיסביר לך "איך זה עובד" כלומר להעביר לכלב (ועוד כלב מגזע יחסית דומיננטי כמו שלך) את ההיררכיה בבית ולך את הגישה. זהו, בהצלחה! נ.ב. אם את גרה במרכז אני אתן לך טלפון של מאמן נהדר

avitsar1

New member
איך יוצרים קשר?

איפה אפשר לקבל יותר פרטים על האגודה לאילוף כלבים?

lilithmm

New member
מזל טוב ובהצלחה!

למה אתם כבר חושבים על אילוף? לא כל כלב חייב לעבור אילוף. קודם הגורה חייבת לראות וטרינר. ע"פ חוק חייבים לעשות לה חיסון כלבת. חוצמיזה גורים צריכים לקבל גם חיסוני משושה. בגיל חצי שנה מאוד רצוי לעקר את הגורה. אחרי העיקור מקבלים הכל שנה הנחה משמעותית על חיסון הכלבת. בהצלחה!

be_roo

New member
לא מסכימה. כל כלב חייב חינוך בסיסי

למשמעת והתנהגות כדי לקיים חיים הרמוניים עם בעליו ולמנוע סיכון חייו. החל מגיל 3 חודשים אפשר להתחיל לעבוד על הדברים הקלים (צרכים, ישיבה, "אלי", להשאר במקום וכן הלאה עם ההתפתחות). הציות הזה לא נועד להפוך את הכלב למופע קרקס, אלא לאפשר קיום חיים שלווים.

lilithmm

New member
כל כלב זקוק למשמעת

כגון שב, ארצה, תן כדור... פקודות שבד"כ אפשר ללמד לבד, ללא הדרכת מאלף.

be_roo

New member
זה כבר שאלה אחרת. מי שרוצה לבד

שינסה לבד, מי שרוצה מאלף, גם טוב.

למעלה