"כי כפי שכתב בן"... אז הנה בן ממשיך לכתוב:
אני חושב שאם היית כותב במקור משהו כגון "בשבילי המשל הזה מצביע כרגע על..." אז פחות התנגדות היתה מתעוררת. לא שאתה צריך לעורר פחות התנגדות או משהו. תרגיש חופשי לעורר התנגדויות, אם זה רצונך. אני פשוט מצביע עכשיו על מה שהצטייר אצלי כאחד מהצירים המרכזיים בדיון שקראתי בינתיים להנאתי (תודות שלוחות בזאת לכל המשתתפים!
).
אולי הדבר דומה למישהו שלמד קבלה במשך שנים אצל מורים מעולים והנה בא מורה מוכשר לטאי-צ'י (לדוגמה) ואומר לו משהו כגון: "יפה מאד! אך אני הייתי מסביר זאת אחרת מעט - הייתי אומר שהספירה הראשונה, 'ספירת המלכות', היא עמידת המוצא, המלאה בהדר, של הקאטה; בעוד שהספירה השניה, 'ספירת היסוד', היא בעצם העקרונות היסודיים שעליהם בנוי הכל ובנויה גם הקאטה כמובן".
אז יתכן שזהו פירוש אישי מועיל מאד עבור אותו מורה לטאי-צ'י, לאותו זמן, אולם טבעי שהמומחה לקבלה יגיב בנסיון להבהיר למורה לטאי-צ'י שהספירות האלה מתייחסות, במקורן, למשהו לגמרי אחר. בין היתר כדי שאותו מורה לטאי-צ'י לא יילך לתלמידיו ויספר להם שזוהי בעצם המשמעות האמיתית של הספירות הקבליות.
יחד עם זאת, כמובן שכל דבר יכול לשמש לכל דבר, כשהוא במקומו. אבן מעוצבת שנועדה במקורה לשמור שהניירות לא יעופו מהשולחן, יכולה במידת הצורך לשמש כלי להגנה עצמית, לדוגמה; אף אחד לא יגיד לאדם שהציל כך את חייו וחיי אחרים, "היי, זה לא השימוש הנכון לאבן הזאת, תניח אותה מיד חזרה על השולחן", מפני שאפשר להשתמש כאמור בכל דבר, לכל דבר, כשהוא במקומו הנכון, ברגע הנכון.
רק אתה יכול לדעת באמת ובתמים אם שימוש מסויים הינו נכון ומעצים עבורך, כפי שאתה כבר יודע היטב.
ואני בעד. אם אני צריך לנחש אינטואיטיבית, הפירוש שהצעת מושלם בשבילך לכרגע.
אני כמובן יכול לטעות לחלוטין - זה רק הניחוש הפרוע שלי.
ואם השור המאולף עבורך הוא התשוקות הבהמיות עליהן אתה עכשיו רוכב בדרכך אל ההארה, לך על זה (כלומר, רכב על זה). קח גם קידה ממני לדרך. כדאי אולי שתדע, באותו זמן, שזהו פירוש אישי שמעצים אותך, לצרכיך-שלך. חליפה תפורה אישית. אם זה עובד בשבילך אז זהו שימוש נכון. לעתים "הפירוש השגוי" הוא "הפירוש הנכון"; ולעתים לומדים את "הפירוש הנכון" באופן כה שטחי ומנותק, עד כי "הפירוש הנכון" הופך להיות "פירוש בהחלט שגוי", הגם שהתלמיד חוזר על מילותיו של המורה אחת לאחת, כאילו באמת הבין אותן. אנחנו בני אדם ואנחנו מוּעדים לטעות, למרבה המזל.
כך שאם הודעתי כולה שגויה יותר מתפרחת ריח נאדו של חזיר בר צעיר שאכל דבר מה שאינו כשורה, אנא סלח לי.
וגם על הדגים.