אילון בן יוסף

• פותח הנושא samg
  • פורסם בתאריך

samg

New member
אילון בן יוסף

אני מאוד אוהב את מה שהוא עושה אבל זה לא מן חלק של תיקשור שקשור במיסטיקה. כלומר זה לא רק גרפולוגיה??? יש אנשים בלי לראות כתב יספרו לך דברים נכונים, השאלה אם המקרה הוא כזה, ללא שום פגיעה בכבודו של אילון בן יוסף, סתם מתוך עניין.

גימי1

New member
זה אינטואיציה

האינטואיציה, לדעתי , קיימת בכל תחום בו צריך לקבל החלטה על סמך נתונים רבים ומשתנים. גם גרפולוגים שמרנים מאוד, בוחרים להתייחס לתופעות מסוימות ולאחרות לא על סמך ההבנה של התמונה הכוללת, זה בדיוק אינטואיציה. ואני חושב, גם, שגרפולוגים מוכשרים יהיו אינטואיטיביים מאוד.

יש בספרות כמה הגדרות מקוריות ויפות

לאינטואיציה, כרגע אני לא זוכר. אגב, ניתן לזהות בכתב איכויות שונות של השפוט האינטואיטיבי. ו.. גימי שלום.

גימי1

New member
שלום וברכה אודי

אכן, מסכים, אינטואיציה, כשמה כן היא. לפעמים עובדת , לפעמים לא, ולעיתים קצת... אחרי הכל זה לא מדע מדויק .

מילה1

New member
יש ספר מרתק ומומלץ בשם -

"אינטואיציה בפעולה" ויש שם הקדמה של יגאל ורדי (הגרפולוג) בה הוא מגדיר בצורה יפה מאד מה היא אינטואיציה. אין שום קשר בין אינטואיציה למיסטיקה- אינטואיציה היא יכולת שכלית-אנושית לשקלל ולהרכיב (כמו פאזל) נתונים בהווה על פי היקשים שהופנמו ונחרטו במוח בעבר הרחוק והקרוב (מלאכת השיקלול ההרכבה הזאת נעשית מתחת לסף ההכרה והמודעות) וכשהפאזל מסתדר - מגיע המוח למסקנות - מה שנקרא בטעות "תחושת בטן", אך זה תמיד מבוסס על נסיון חיים שהופנם/נחרט במוח. לדעתי אינטואיציה מפותחת (לכל אדם יש יכולת כזאת, אך לאחרים יותר ואולי ניתן גם לשפר ולפתח זאת, לפחות לפי הספר שהזכרתי) היא תכונה חשובה בכל מקצוע, בעיקר כזה שצריך לצרף ולהרכיב נתונים רבים - גרפולוגיה פסיכולוגיה, אך גם רפואה ומתמטיקה (למשל כשארכימדס ישב באמבטיה וצעק "אאוריקה" כשהבין את עניין המשקל הסגולי - זאת היתה אינטואיציה - המוח שלו פעל ושקלל נתונים בתת הכרה ואז הכל יצא בהברקה- כשכל הנתונים הסתדרו זה עם זה והפאזל הושלם). נ.ב. לא שכחתי את הכתב האנונימי. פשוט המדפסת שלי בבית הפסיקה להגיב ואני לא מצליחה להדפיס. לנתח מול המחשב אני לא יכולה, כי הזמן שלי מולו מוקצב (הילדים נושפים בעורפי, יש אצלנו בבית תורנות מחשב לפי שעות...) אז או שאלך לשכן להדפיס או שאדפיס מחר בעבודה. אז אל תגלו מי זה בינתיים, טוב? ומילה (1) לשמעון - ממש כל הכבוד על העבודה שהשקעת בניתוח על פי ספרו של ניר. וגם אני מסכימה שמה שחשוב זה לדעת לבחור את התכונה המתאימה מתוך שלל התכונות המפורטות בספר וכאן קובעים הידע, הנסיון והאינטואיציה של המנתח.

למעלה