איכסה פיכסה מלפפון

Yaniv-DC

New member
איכסה פיכסה מלפפון

אתמול, יום חמישי, ימים ספורים בלבד לפני הבחירות - הגיעה מדינת ישראל להכרעה חשובה מאין כמוה - איזה שיר מ-כ-ו-ע-ר נשלח השנה לאירוויזיון. וכך, מאז 1999 עת שלחנו את "עדן" עם השיר "happy birthday" מתעקשת הועדה הממונה על בחירת השיר (או לחילופין עמישראל בקדם 2001) לשלוח שירים שלא סתם לא יזכו, אלא אף יסכנו אותנו באי השתתפות בשנה שלאחר מכן. סקירה קטנה על מה עבר עלינו מאז שנת 98: 1998 - ועדה ממונה של רשות השידור מבקשת מדנה אינטרנשיונל ליצג אותנו באירוויזיון, צביקה ("מדונה ביקשה שאכתוב לה שיר") פיק כותב מילים ללחן של יואב גינאי, מקום ראשון, לשנה הבאה בירושליים הפצועה. 1999 - הפקה מרשימה של אמנון ברקאי, תקלת בימוי איומה דווקא בשיר הישראלי כשהצלם מצלם זמר שלא שר... למרות זאת "עדן" מביאים אותנו אל המקום החמישי המכובד. גם הם נבחרו ע"י ועדה קרואה. 2000 - ועדה בראשות אנשים איומים כעירית לינור, גל אוחובסקי ועמוס אורן בוחרים בבדיחה עצובה ושמה "פינג פונג", ואיזו פיג´ויה אחת שרוצה מלפפון. השיר "שמח" עושה עצוב כבר בתחילת האירוויזיון (שיר מספר 1) ןמסיים במקום ה-22 עם 7 נקודות. 2001 - איגוד השידור האירופי מחליט כי עקב רצונן של כ-32 מדינות להשתתף בארוע, רק 15 הראשונות מתוך 25 המשתתפות ישתתפו ב-2002. 7 מדינות שלא השתתפו ב-2001 יצטרפו ל-15 הגדולות, 4 המדינות המשוריינות (אנגליה, צרפת, ספרד וגרמניה) ישלימו את כמות המשתתפות. המדינות ש"נשרו" יחזרו ב-2003. כיוון שכל 4 המשוריינות סיימו בין 15 הגדולות ושבע המדינות הממתינות השלימו רק ל-22 מדינות, החליט האיגוד (לאחר מסע שיכנועים של אמנון ברקאי) לאפשר למסיימות במקומות ה-16-17 להשתתף. ישראל ניצלה מהדחה. אחרי הצבעה מותחת, שיר ההורה של טל סונדק, "אין דבר", מגיע בסיומה של הצבעה מותחת למקום ה...16. השיר נבחר בקדם אירוויזיון וכלל הצבעה משוקללת של צוותי שיפוט, צוות מומחים (יחס קולות 3:1) והצבעה טלפונית של עמישראל (יחס קולות 9:1). כך שהאשמה מוטלת על העם כמובן. 2002 - שוב ועדה קרואה, הפעם נבחרת שרית חדד. האם המצב הפוליטי פגע בנו? האם לחן הבלדה המאוס כל כך לא הריץ את אירופה להקליק את מספר השיר הישראלי? האם ההתרגשות של שרית שקפאה ולא זזה כאילו צדי צרפתי לא עשה עוד העמדה אנכרוניסטית (נו, יש חמישה מלווים מסביב שזזים קדימה ואחורה, עד שבסוף השיר הם סוגרים על המבצע כאילו היו סוכני שב"כ). או שאולי חוסר הקשר בין שרית והאירוויזיון? בעקבות עליית כמות המבקשות להשתתף, החליט איגוד השידור האירופי כי רק 13 הראשונות יוכלו להמשיך לשנה הבאה. בזכות 10 נקודות מצרפת ישראל מסיימת במקום ה-12. 2003 - אז מה אם האמרגן שלו הסתבך בפלילים? אז מה אם הכל בגלל מרגול? אז מה אם היועץ האומנותי של רשות השידור הוא יו"ר האיגוד הבכייני "עזי"ת"? החליטו שוב פעם לשלוח את נציג הזמר ה"ימתיכוני" ליאור נרקיס. ארבעה שירים שבחר ליאור הוצגו אמש בפני עמישראל שבחר בשיר אחד, ממש כמו שפעם היה לנו קדם ירדנה "נתפס לי השיער במכונת התפירה" ארזי. 2 שירים איומים, אחד גרוע, ואחד בינוני מינוס. כמחווה לישראלים בחו"ל, אני מצרף לכם קישורים ל: מקום רביעי - הבלדה "לא רוצה להיות כוכב" מקום שלישי - שיר הילדים בעל המילים המטומטמות "צ´ופי צ´ופי" מקום שני - "God Bless The Universe"

Yaniv-DC

New member
ובמקום הראשון...

השיר שייצג את ישראל באירווזיון הוא "מלים לאהבה". הערכה שלי - לא נשתתף ב-2004, בשאיפה נחזור להשתתף ב-2005, לפחות אלו יהיו חגיגות ה-50 לאירוויזיון. אה, וכן. השנה נציין גם 30 שנות ישראל באירוויזיון. ראוי היה לכבוד זה להרים הפקה מרשימה יותר (המממ... נגיד... קדם איכותי? "מבצע ניצחון" כמו בספרד שעושה זאת כבר שנה שנייה?). לא נורא, אולי בשנה הבאה, אולי בעוד שנתיים. וסתם שיהייה לכם... אתר האירוויזיון המקיף ביותר בעברית.

iditbs

New member
לא נעים לי להגיד אבל, כמעט הקאתי...

מה זה השיר הזה?

מה לעשות שישראל נמצאת

במזרח התיכון? וחצמזה שישלחו תשיר הכי מטומטם זה לא משנה כי הארווויזיון זה אחד הארועים המטומטמים ביותר שהמציאו.. אני לא יודע למה ישראל משתתפת בזה אנחנו בכלל לא באירופה, והצורה הכי מכובדת לצאת מהארוע הזה זה פשוט לפרוש (כולם נראים שם מטומטמים לא רק ישראל) ובקשר לירדנה ארזי- היא לא זכתה צקום ראשון?

Yaniv-DC

New member
כמה דברים...

גם קפריסין, בריטניה, איסלנד, מלטה ומרוקו (השתתפה ב-1980) אינן באירופה. בניגוד לנהוג לחשוב, התחרות אינה תחרות שירי הזמר של אירופה, אלא של איגוד השידור האירופי - EBU. לכן רק ערוצים ממשלתיים החברים ב-EBU יכולים להשתתף (וזו הסיבה שלא נראה יותר את לוקסמבורג, בה הופרטה רשת RTL והפכה לפרטית). לצורך העניין, גם לבנון, ירדן ומצריים יוכלו להשתתף באירוויזיון אם רק ירצו. שם התחרות אגב, אינו אירוויזיון, זה הכינוי שניתן לו בארץ. לתחרות קוראים "תחרות שירי הזמר של האירוויזיון". "אירוויזיון" זהו שם הפידים של EBU, המידע החדשותי שהם מעבירים לכל חברותיהם (לצורך ההסבר - במסגרת עבודתי אני נמצא כל יום בקשר עם צוות האירוויזיון של וושינגטון, שמעבירים לי חדשות כשאני צריך). לגבי ירדנה ארזי - מגדת עתידות אמרה לה לפני התחרות ששיר מספר 8 יזכה. בהגרלה ישראל הוגרלה להיות מספר 8, אך כמה ימים לפני התחרות החליטה קפריסין לפרוש מהתחרות וישראל התקדמה למספר 7. שוויץ, שבמקור הושמה כמספר 9 התקדמה למספר 8. את השוויצרים יצגה אז זמרת אלמונית ומכוערת בעלת גבות בלתי נגמרות ושמלה איומה, שלמרות זאת - נצחה לאחר הצבעה מותחת ביתרון של נקודה אחת יותר מהבריטים. מאז - הרוויחה הזמרת מספיק כסף בשביל לעשות גבות ולחיים חדשות, ואפילו יש לה פורום משלה בתפוז. לזמרת קוראים כמובן סלין דיון. למה ישראל לא תפרוש? כי 3 מתוך 5 התוכניות הנצפות ביותר מאז החלה שיטת מדידת הרייטינג הם אירוויזיונים, המקום השלישי אי פעם הוא אירוויזיון 2002. למה באירופה זה לא יגמר? כי לפני שנתיים נמכרו 36 אלף כרטיסים, בשנה שעברה 10 אלפים כרטיסים (אולם קטן יותר) שנמכרו ב-300 יורו כל אחד אזלו בתוך כחצי שעה. כי ברוב המדינות הקדם נמשך בין כמה שבועות (שוודיה, דנמרק, מלטה) לכמה חודשים (אירלנד, ספרד). כי איטליה חוזרת ב-2004. כי מעל 100 מיליון איש צופים בבית בתחרות.

gmgy

New member
נשמע כמו חיקוי גרוע לדינג דונג 1975

יחד עם איזה שיר רוסי שאני לא מצליחה לזכור מאיפה הוא. עתיד גדול אני צופה לשיר הזה -- שרה´לה שרון מתגעגעים אלייך!

yonis

New member
תודה על הקישור לשיר,דווקא מצאנו

אישתי ואני את השיר ברוח האירוויזיון ודווקא אהבנו, ועדיין מזמזמים אותו, כל אחד והטעם שלו,מה לעשות ,מי שאוהב אוהב מי שלא אוהב לא אוהב,אנו
מאחלים לשיר הצלחה,

Yaniv-DC

New member
נו... אז?

מארי מריים לא צרפתייה? לא הפריע לה לייצג את לוקסמבורג. צמד בקרה לא ספרדיות? לא הפריע להן לייצג את לוקסמבורג במבטא צרפתי עילג. לוקסמבורג אלופה אגב בלארח זמרות ממקומות שונים באירופה, כך באירוויזיון 1963 יצגה אותה זמרת יווניה אלמונית וצעירה העונה לשם ננה מושקורי. 1963 הייתה שנה מבולגנת לחלוטין. אחרי הערב הארוך והמתיש מכריזה המנחה האומללה על שוויץ כזוכה. מייד לאחר ההכרזה מגלים כי אופס, שכחנו לשקלל את הניקוד של צוות השיפוט הנורווגי. למרבה הצער, אחרי השיקלול יורדת שוויץ למקום השני ודנמרק זוכה בתחרות. למה כל כך למרבה הצער אתם שואלים? כי אמנם ישראל השתתפה לראשונה באירוויזיון 73, אך ב-63 שרה עבור שוויץ לא אחרת מאשר אסתר עופרים.

Yaniv-DC

New member
דרך אגב...

את השיר המצליח ביותר בתחרות אי פעם, love shine a light של בריטניה 1997 שקיבל 227 נקודות, 10 דוז פואה, 80% מכמות הנקודות האפשרית ו-81 נקודות יותר מהמקום השני הושר על ידי להקה אמריקאית. "קתרינה והגלים" כמו שהייתה נוהגת לאמר ריבי גדות שהתפרסמה בעיקר בשל להיטה Walking on sunshine. עוד זמרים "גולים" - דייב בנטון מארובה שזכה ב-2001 עבור אסטוניה. הניצחון לא ממש עזר לו, וכיום הוא מועמד לגרוש ע"י הממשלה האסטונית... גם אוליביה ניוטון ג´ון וג´ינה ג´י (ooh, ah, just a little bit) יצגו את בריטניה למרות הדם האוסטרלי שבעורקיהן. אמינה הטוניסאית שרה עבור צרפת את אחד השירים היפים יותר בתחרות, Le Dernier Qui A Parlé.

Yaniv-DC

New member
ואם כבר אסתר עופרים...

אז זוהי עטיפת התקליט עם השיר השוויצי.

Yaniv-DC

New member
אחרון ודי...

1963 הייתה אגב השנה הכי ישראלית בתחרות. בדר"כ יש לנו יצוג ישראלי אחד, בשנה זו היה יצוג כפול. אסתר עופרים לא הייתה הישראלית הראשונה, כיוון שכמה דקות קודם, דווקא עבור אוסטריה עלתה לבמה כרמלה קורן לזמרר.

yonis

New member
זה מעניין באמת,שירה של אמינה

הטוניסאית,היה כישלון על גלי האתר כאן בצרפת,הרבה כאן לא רצו שהוא ייצג את צרפת,משהו דומה לביקורת לשיר הישראלי שהעלתם כאן, כמו שאמרתי כבר כל הרשמים והקביעות כאן שזה הוא שיר יפה,וזה הוא שיר לא יפה מחייב רק את זה שאומר זאת ושום אדם אחר , מוסיקה, זה טעם אישי אין אדם נביא בעירו,

Yaniv-DC

New member
מהזכור לי בילדותי...

מדובר בשנת 91 עת התגוששו אמינה וקרולה על המקום הראשון, סופר בעיתונים על כך שהצרפתים כועסים שלא שלחו נציג צרפתי, ועוד עם זמרת ששרה גם בערבית ואף קראו לזה "אפריקוויזיון". חשוב לציין כמובן, שבאותה שנה הטעם היה מאוד אישי, כיוון שעוד לא היה הטלווטינג אלא צוותי שיפוט. אמינה עוד לפני התחרות, הובילה את הסקרים בבורסת ההימורים של לונדון. בסופו של דבר - שוויון בנקודות עם קרולה, אך זו האחרונה קיבלה 12 נקודות פעם אחת יותר מאמינה, ועם שיר שלא היה מבייש את הפסטיגל ניצחה ושנה לאחר מכן, אף הופיעה עם דץ ודצה בקדם אירוויזיון.

Yaniv-DC

New member
ומה שאנשים שוכחים...

אין טעם לבחור במישהו פופולרי או במשהו שמייצג את הארץ, אלא משהו שיקלע לטעם האירופאים. אסטוניה למשל, בוחרת את שיריה ע"י ועדה בינ"ל שחבר קבוע בה הוא משה דץ. אסטוניה בעלת ממוצע המיקום הגבוה ביותר, כאשר המיקום הנמוך שלה מאז 99 הוא המקום השישי. בועדה שבחרה את ליאור נרקיס ישבו עירית לינור, מרגול, וז´וז´ו אבוטבול. יחי ההבדל.

yonis

New member
לא כל כך ודאי לעיני שנרקיס הוא

חסר סיכוי עם השיר הזה,נדמה לי שזיהיתי בו נעימה דומה לסגנון הלהיט קטשופ las ketshop הספרדי של שלוש האחיות החמודות שעושה עכשיו שמות בכל העולם,בכל מקום אליו אני נוסע אני שומע אותו, מי יודע אז אולי הוא ימצא חן נרקיס, מצאתי את השיר הישראלי מתגלגל ומלודי,אני חושב בכנות שהשיר נבחר פשוט בגלל שהוא מצא חן,זה גם לא בלתי אפשרי

קשקה

New member
יניב-סחתיין על הבקיאות..../images/Emo13.gif

וואו!!! i´m impressed ממש...!!!

למעלה