איככככססססס....

Sea Urchin

New member
כנראה שאכן אין טעם לסנן

חייבים פשוט להסביר על סכנות האינטרנט, ועל כל המתחזים שעובדים על המשתמשים בעיניים. אולי אנשים פשוט אוהבים שעובדים עליהם. מצאתי ב-YouTube סרטון שאני חושב שיכול להיות רלוונטי. כדאי להקשיב למלים ולא רק לאלה של Five To One (מה גם של-Doors ביצועים יותר טובים של השיר.

מוריסון - דמות מופת חינוכית... ../images/Emo6.gif

זה לא בדיוק אנשים שאוהבים שעובדים עליהם, זו חברת פרסום שמשתמשת בבני-נוער כדי לדחוף מוצרים לבני-נוער אחרים. ואם מאמינים לבעלי החברה, שלא הם שהנחו את אותם בני-נוער להציף עם ניקים מהסוג של "חרמנית מחפשת" - אז המסקנה (הלא מפתיעה) היא שבני הנוער יודעים טוב מאוד מה מביא את החברים שלהם להקליק. ואם בעלי החברה כן הנחו את אותם בני-נוער - זה ניצול ציני ומניפולטיבי. בכל מקרה, ברור שהסכנות האמיתיות הן לא באתרים כאלה או אחרים, אלא בכל המקומות שבהם בני-נוער (או המתחזים להם) נפגשים וירטואלית כדי לשוחח.

Sea Urchin

New member
זהו, שלדעתי גם לציבור הגולשים באינטרנט

יש חלק בזה. לדעתי, על בני הנוער ללמוד ולהפנים כי ה"חרמנית המחפשת" לא באה להגשים להם פנטזיות. צריך פשוט לדעת לא להתפתות לכל מיני הצעות ש"אין" לסרב להן. רק אם נלמד לא להתפתות האינטרנט יהיה מקום בטוח. אני מקווה שעכשיו, אחרי שפורסמה הכתבה ב-NFC (וכן ירבו כאלה) ציבור הגולשים, ובפרט בני הנוער, יזהרו יותר, וכך ייכשלו חברות הפרסום המשתמשות בדרך זו.

זה לא רק באינטרנט,

צריך ללמוד ולהפנים שהרבה דברים בעולמנו הם לא מה שהם מתיימרים להיות. אבל זה נורא מבאס, כי כמו שעוזי כתב - זה מכרסם ביחסי האמון, שהם התשתית לכל קשר אנושי.

uzi2

Active member
הבעיה שלי בדברים האלו

שכל שיטות השיווק האלו מצמצמות משמעותית את מרחב האמון ברשת, וכמו שציינתי לא פעם, כל יחסים בין בני אדם ובכלל זה באינטרנט, חייבים להיות מבוססים על מידה כזאת או אחרת של אמון. אחרת אין ערך לשום דבר. טינק יכולה לטעון שהיא מנחה את העובדים שלה לשלוח הודעות רק לחברים. כל עוד השיטה העסקית מתגמלת אותם כך שישתלם להם לעשות ספאם בפורומים וצ'אטים, הם יעשו את זה, ובדרך הכי אפקטיבית גם אם היא לא מוסרית. ואם לא הם אז אחרים. יש מספיק אנשים שיעשו את זה למען הכסף. זה מזכיר לי את הסיפור של איך חברות "מכובדות" תומכות ביצרניות של רוגלות. רשמית הן לא. הן מאפשרות affiliate programs שבהן כל חברה שמגיעים לשרות מלינק מהאתר שלה או שתוכנה שלה מתקינה טולבר של החברה ה-"מכובדת" מקבלת תשלום. ההנחה הרשמית של החברות ה"מכובדות" (יאהו ביניהן) היא שכמובן הכניסות מהלינקים יעשו באופן חוקי) אבל השיטה העסקית דווקא מעודדת חברות מפוקפקות להתקין רוגלות שיתקינו את הטולברים או לשלוח דואר זבל שיפנה לאתר עם לינק לשרות או מוצר של החברה ה"מכובדת". וקל לעצום עיניים לגבי שיטות הפרסום של סוכנות המשנה. עוד על השיטה, במאמר של בן אדלמן. אני חושש שזה גם הסיפור של טינק. רשמית היא אוסרת על פרסום באופן שמתואר בכתבה, אבל אני חושש שבפועל שיטת התגמולים שלה מעודדת את השיטות האלו, ומן הסתם גם החברות ה-"מכובדות" שמשתמשות בשרותיה של טינק, מעדיפות לעצום עיניים ולהגיד "זה לא אנחנו - אנחנו לא עושים דברים כאלו". כפי שניתן להבין אני מוטרד הרבה יותר מהבעיה הזאת מאשר בשימוש בניקים כמו "חרמנית מחפשת".

כן, ה- "איכס" שלי בכותרת הראשית

כוון בדיוק נגד שיטת הפרסום הזו. אני לא ממש מאמינה שאותם בני-נוער לא קיבלו הכוונה לפרסם כך. אם היו מקרים בודדים כאלה, כמו שטינק אומרת - אז אפשר היה להאמין, אבל יש הצפה, והצפה לא נראית לי מקרית.

tylordirden2002

New member
הגיע אלי שמועה ש...

אחת מה קוראים אותה ניקי בלוצ'י הולכת להגיע לארץ הגברת היא לא אחרת מאשר שחקנית פורנו בדימוס שכיום פועלת כדי ג'י שהמיין איבנט במופעים שלה אם לאו דווקא המוזיקה כי אם החזה החשוף שלה שזה האופן שבו היא מבצעת את הסטים שלה. ימים ספורים אחרי שהגיע אלי השמועה אודות הגיעה לארץ , איך לא, התחילו להציף אותי בפייסבוק ובמקושרים בקשות חברות להיות חבר של אחת ולא אחרת מאשר הגברת המדוברת מה אתם אומרים על התרגיל הפרסומי הזה? אגב שלא תביני אותי לא נכון היה כיף לראות את התמונות שלה , הנה דג' : http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?forum=280 אבל האופן שבו הדברים מתבצעים מה דעתכם עליו ?

משום מה,

יש לי הרושם שההודעה הזו עצמה היא תרגיל שיווקי-פרסומי לגברת די.ג'יי הזו; אבל זה כל כך מתאים לדיון הקטן שהתפתח כאן, שהחלטתי לשרשר לדיון במקום למחוק. כן, אז מה דעתכם על תרגילים כאלה?

זה מסר איום ונורא שמוסרים לאנשים הצעירים האלה

כל החברות הקיקיוניות האלה עושות שירות דב לחברות אותן הן מפרסמות... חבל.

Master Stav

New member
זה עולם הפרסום .....

שימש ציני במכנה המשותף הכי נמוך בכדי למכור מוצר ו/או שירות .....

Sea Urchin

New member
מה שמזכיר לי תרגיל בסוף שנות ה-80

שלט פרסומת ובו כתוב "רוצה חברה אמיתית?" + מספר טלפון. וכך אנשים תמימים היו מתקשרים על חשבונם על מנת ללמוד כי החברה האמיתית היא בפלה מצופה בשוקולד.

אני לא זוכרת את זה,

אבל מה שנכון נכון: אם חבר אמיתי זה שוקולד - אז חברה אמיתית היא בפלה מצופה בשוקולד...

למעלה