איכות תמונות ב-300D

udi62

New member
איכות תמונות ב-300D

צילמתי סט תמונות ב-300D בחוץ בשמש חזקה ובבית עם ובלי פלש מובנה,איכות התמונות פשוט גרועה יחסית למצלמת ריפלקס רגילה בת 25 שנה בה צילמתי עד עכשיו.התמונות פשוט "מתות",שטוחות וללא חדות ודורשות כולן עיבוד מסיווי במחשב -קונטרסט,צבע ואור. כל התמונות צולמו בעדשת הקיט-18/55. כל התמונות צולמו במצבי אוטומט. כל התמונות צולמו במצב-LARGE ובאיכות NORMAL ולא ב-FINE. מה עושים ? האם יש כזה הבדל בין מצלמה דיגיטאלית באיכות כל כך גבוהה לבין מצלמת ריפלקס רגילה או שאני עושה טעות בצילום?

© DrorZi

New member
מדפיסים אותן בחנות ומשווים

אתה כנראה רגיל לראות תמונות מודפסות שאיכותן גבוהה בהרבה מאיכות מסך ולכן הן נראות לך טובות יותר, קח כמה תמונות ותדפיס אותן 13*18 בחנות הקרובה לביך, לדעתי אתה תופתע...
דרור זי.

LazyGecko

New member
תעשה גם השוואה

תצלם על חצובה אותו אובייקט בשתי המצלמות ותשווה. (ותעלה כאן את התוצאות)

old

New member
כמו שאמרו תדפיס

ואפילו ישירות מהכרטיס ללא שום התערבות במחשב. ואז תוכל להשוות מהתמונות שאני צילמתי איתה עם עדשת הקיט היא הפתיעה אותי לטובה(אני מצלם עם ה10 וצילמתי עם המון "רפלקסיות")

© DrorZi

New member
../images/Emo41.gif ל-א ../images/Emo70.gif

כבר אמרנו בפורום מספר פעמים, ל-צ-ר-ו-ב על דיסק שעולה 1.90 ש"ח ולא לתת כרטיס זכרון שעולה 190$ (וגם יותר מזה) עוגמת הנפש לא שווה את זה ולא יהיה לך למי לבוא בטענות שהכרטיס הלך.
דרור זי.

old

New member
שטויות

כרטיס לא נהרס במכונה ואני מדבר על נסיון עם אלפי כרטיסים שונים מכל הסוגים וכל המינים. אני מכניס את הלקסר המקצועיים שלי למכונה יותר מעשרות פעמים ולא קרה כלום. לרוב הכרטיסים כיום יש אחריות. במכונה יש בסך הכל מחשב רגיל עם חריץ לכרטיסי זיכרון בדיוק כמו בבית.

הבעיה היא לא עם המכונה

הבעיה היא שלא ישפכו לך קפה על הכרטיס או סתם יעקמו אותו או לא יודע מה. למה לקחת סיכון מיותר אם יותר קל ופשוט לצרוב בדיוק את התמונות שאתה צריך על CDRW

old

New member
קצת כבוד לחניות

ואני לא בא להגיד שלא קרו פאשלות אבל פאשלות עלולות לקרות בבית. נכון שעדיף להביא את התמונות על CD ערוך ומוכן לפי הצבעים שאתה מעדיף(למרות שכל מכונה מכויילת ע"י בעליה) ורק את הנבחרות. אבל ציינתי שיקח את הכרטיס ויבדוק שתיים שלוש תמונות בשביל להרגע שהמצלמה שלו טובה.

© DrorZi

New member
אין שום כבוד, SORRY

אין לי מושג מי אתה ובמה אתה עוסק, אם הבנתי יש לך חנות צילום לא טענתי שהמכונה הורסת את הכרטיס, היא לא מה קורה לו בדרך א-ל המכונה, בדרך חזרה מ-המכונה ובזמן שהוא מחכה ללקוח, זה מה שמדאיג אותי. אני לא אומר שאין אנשים שלא יודעים לעשות את זה כמו שצריך, יותר מזה אני בטוח שהרוב יודע ושאחוז הטעויות קטן (גם בחנות וגם בבית) א-ב-ל:
בבית לא יהיה לי למי לבוא בטענות
בחנות אם זה כבר יקרה אני צנצנת אם יקחו את האחריות
למה בכלל לקחת את הסיכון
אחד הדברים שהם סיוטו של כל צלם זה לתת פילים לפיתוח ולחכות לראות אם הם יחזרו ובאיזה מצב, אין מצב שצלם לא חווה על בשרו איבוד פילים, השמדת פילים בצורת שריטות על הנגטיבים/פיתוח בתנאים לא אידיאלים וכו אז נכון שיש חנויות שאתה יודע שאחוז הנפילות אצלהם יהיה אחד לאלף, עדין אני מעדיף את שיטת הפרנויה של לגבות את זה על המחשב שלי, לצרוב, ולתת לחנות עותק מאשר לתת להם לקסר גיגה שבחלק מהמקרים אפילו לא עובר גיבוי. אין לי נגדך או נגד חנות ספציפית כלום, טעויות קורות, אני רק טוען שבתנאים בארץ עדיף ש-א-נ-י אהיה אחראי על צמצום המקום לטעויות מאשר לעבוד בשיטת סמוך. לא
דרור זי.

old

New member
דרור שוב אחזור על דבריי

אמרתי לו לתת כמה תמ' להדפסה שלא יצרוב על CD שנית ללקסר 1 גיגה יש אחריות לכל החיים עם תוכנה לשחזור קבצים שנפגמו. אני מכיר המון נגטיבים שנדפקו בחניות ע"י החנות לעומת זאת אני לא מכיר כרטיס אחד שנדפק(אוליי אני טועה אבל בכל אופן לא שמעתי). כן אני בעל חנות. ואחרון ראיתי המון כרטיסים שנדפקו ע"י המשתמש שחלקם החזרתי לחיים אבל יש כאלה שלא.

© DrorZi

New member
אולי לא הובנתי נכון

אני מניח שאתה יודע על מה אתה מדבר יותר מזה, לדעתי, גם אני יודע על מה אני מדבר כשאני אגיד לך שהסיכוי שאני אדפוק כרטיס שלי הוא אפסי בדיוק כמו שאתה בטוח בעצמך. אל תגיד לי שאתה מוכן לקחת אחריות על כל החנויות ש"להם זה לא יקרה" אני מניח שאתה, אם זה יקרה, לפי מה שאני קורא ומבין אותך תקח אחריות, אבל ביננו, כמה כאלה יש
כמו שאמרתי, אין לי נגדך כלום, נהפוך הוא אתה נשמע בכל מקצוע נחמד שהיתי שמח להפקיד בידו את עבודותי, אבל כשאני נותן עצה לפלוני על מקום כל שהוא אני מעדיף "ללכת על בטוח" גילוי נאות: אני מודה שלא שמעתי אישית ממקור ראשון מישהו שהלך לו הכרטיס לאיבוד/הכרטיס נהרס
דרור זי.

old

New member
אתה בהחלט צודק

אבל מברור שערכתי הבוקר עם כ40 מעבדות בחתך ארצי(פשוט סיקרן אותי) אצל אף אחד לא נדפק כרטיס. ולא בגלל שהם כאלה מוכשרים כולם מהסיבה שאין כל כך מה לדפוק.

למעלה