קושי גרפומוטורי
אם מדובר ברעד שבא לידי ביטוי רק בפעולות הדורשות דיוק, השחלה, גזרה, ציור, רעד כזה באצבעות יכול לנבוע מסיבות נוירולוגיות שונות ולפעמים ניתן לראות אותו אצל עוד בני משפחה לכן תשאלי אותם. במקרה כזה אני שולחת לבירור אצל נוירולוג ילדים בקופ"ח. אני לא רואה את הרעד המדובר ולכן אני אומר לך שלקושי גרפומוטורי יכולות להיות כמה וכמה סיבות וכדאי לבחון את התפקוד של כל המערכות המשתתפות ביצירת מיומנות זו. הקושי של הילדה (בת כמה היא !!??) כפי שאת מתארת יכול לנבוע מסיבות שונות הן דיסטליות והן פרוקסימאליות. (האם את מטפלת בה במסגרת התפתחותית?). הסיבות לקושי גרפומוטורי יכולות להיות קניסטטיות, טקטיליות, בעיה בפרקסיס, קושי וסטיבולרי, קשיים במוטוריקה עדינה או באמת בטונוס. שליטה בתנועות של כף היד היא תוצאה של תיאום בין קבוצות של שרירים וגם אברי חוש, מה שנקראה אינטגרציה. האם מעבר לתצפית שלך, החשובה מאוד, ולאבחון ההתפתחותי הכולל, השתמשת בכלי הערכה כלשהוא הבודק תפקוד גרפומוטורי או מניפולציות עדינות? אם לא, אני ממליצה לך להעזר בתצפית על מיומנויות כף יד ע"ש BENBOW. התצפית מיועדת לילדי גן וכיתות יסוד ותסייע לך לראות האם יש קושי במניפולציות העדינות, בתיאום דו צדדי, ביציבות ובתנועתיות בפרקי האצבעות והיד. בהפרדת תנועת כתף, בטווח תנועה, בקיצור תקבלי הרבה הרבה אינפורמציה חשובה. כל זה בצירוף להערכת מיומנויות סנסומוטוריות ותצפית על ארגון גופני בישיבה, יכול לתת לך הסבר טוב יותר על מה עומד בבסיס הקושי של הילדה ולאפיין את הליקוי.