"איכות מסעדתית", או: מרק פטריות מוקרם

ש ר י ת 7

New member
"איכות מסעדתית", או: מרק פטריות מוקרם

שלשום התחשק לי מרק פטריות, קנינו פטריות, אבל לא היה לי מתכון (יש את של אמא שלי, אבל הוא כשר ועל כן אינו חלבי...). עד שמצאתי משהו באינטרנט שנראה סביר וקרוב למה שהתחשק לי - כבר היה מאוחר מדי ובסוף לא הכנתי. אתמול אלתרתי, כי "כמה טעויות כבר אפשר לעשות? שימי בצל מטוגן, פטריות, מים ואבקת מרק פטריות ויהיה בסדר" (ציטוט מדוייק של חבר שלי...
) ויצא ממש טעים! חבר שלי אכל וכששאלתי אם היה לו טעים, אמר שטעים מאוד (ווואו!!! פעם ראשונה שאני מקבלת ממנו טעים מאוד!!!). אחרי שהות של כמה שניות הוא הוסיף: "איכות מסעדתית". ברור לי שהוא המציא לחלוטין את המילה השנייה, אבל הלב שלי ממש החסיר פעימה, זו בהחלט המחמאה הכי מוצלחת שקיבלתי!!! איזה כיף!!!
תצטרכו לסלוח לי על התמונות - אני ממש גרועה בצילום כנראה...
 

ש ר י ת 7

New member
והמתכון...

המצרכים 1 בצל גדול קצוץ 3 כפות שמן שתי חבילות פטריות שמפיניון טריות 3 כפות קמח שטוחות ליטר מים שמנת מתוקה לבישול מלח, פלפל, אגוז מוסקט אבקת מרק פטריות (עליה אפשר לוותר)
ההכנה 1. בסיר גדול מחממים שלוש כפות שמן, מוסיפים בצל קצוץ ומאדים 2. שוטפים את הפטריות, מורידים את הרגליים וחותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר, ממשיכים באידוי עוד כ-12-15 דקות 3. מוסיפים 3 כפות קמח שטוחות ומערבבים היטב 4. שופכים לסיר ליטר מים (וכף שטוחה אבקת מרק פטריות - למוסיפים) ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות 5. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט 6. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה נוספת תוך כדי בחישה, מתקנים טעמים ומכון להגשה! הצעת הגשה המרק יוצא סמיך מאוד ומומלץ להגיש אותו בתוך קעריות לחם. השיטה הקלה להכין כאלו בבית: לוקחים לחמניות חומות עגולות, מסרים את חלקן העליון ומרוקנים (ביד, מייאש מדי עם כפית), מניחים בצלחת ולתוכה מוזגים את המרק. את הלחם שנשאר מהלחמניה לא לזרוק
חיתכו לקוביות קטנות לתבנית אפייה, צקו מעל מעט שמן זית ותבלינים שאוהבים (אורגנו, למשל, אבל אפשר גם רק מלח) ואפו בחום בינוני עד שמתקשה - והרי לכם קרוטונים ביתיים טעימים
 
יפה לך על המתכון והמרק../images/Emo99.gif

בסוף אני רואה אותך פותחת מסעדה של מרקים
את האמת? יצליח לך בגדול
 
למעלה