איכות מיקרופון

Dubbing2013

New member
איכות מיקרופון

מישהו יכול להמליץ לי על מיקרופון עם איכות טובה לשירה / הקלטת קול בסביבות 200-300 שקל? (מעדיף שלא יותר מ300, אבל מוכן לחרוג)
תודה !

אביOרון

New member
מה המטרה וממה אתה משדרג?

אם אתה מקליט עם ה-PC שלך בלי כרטיס קול ואתה משדרג ממיקרופון "חינמי" (כלומר משדרג מ-0) אז אפשר למצוא מיקרופונים דינמיים במחירים כאלו כשהמטרה להתחיל להקליט קול.
זה לא יהיה מקצועי באיכות אולפן וסביר שאתה מקליט בסביבה לא "מטופלת" (אקו וכד') אבל זו תהיה התחלה = מיקרופון ראשון.

אם אתה כבר מקליט עם מיקרופון + כרטיס קול -> אז אין ממש מיק' סביר במחירים האלו.

תוכל להסביר מה הצורך, מה יש לך היום וכד'?

Dubbing2013

New member
דיבוב / קריינות

ברור שלא ציפיתי שיהיה לזה איכות אולפן, אין מה להשוות, שם זה ציוד באלפי שקלים.. הייתי צריך לנסח את זה קצת אחרת חח.. אני צריך מיקרופון להקלטת קטעי קריינות / דיבוב לשימוש עצמי.. המליצו לי על "קונדנסר אולפני Behringer C1" http://www.kilombo.co.il/default.asp?catid={21C8A093-502C-4AB1-9DAB-06CFA6A5F150}&details_type=1&itemid={EB07DD72-4F9C-42B6-8375-F0759089541E} שעולה 370 שקל בערך.. האם יש במחיר הזה מיקרופון שטוב ממנו?

אביOרון

New member
לא בטוח שזה הפתרון

שאלתי ולא ענית:
מה יש לך כיום?
יש לך כרטיס קול? אם אתה קונה קונדנסר אתה צריך כרטיס קול או מיקסר שיספק לו מתח פאנטום (28V). יש לך?
קונדנסר לרוב רגיש מאוד (ואיכותי) אבל יקליט כל רחש ובעיקר את האקוסטיקה של החדר אם הוא לא מטופל (כלומר יש החזרים וכד').

שוב, אם אתה רק מתחיל - הייתי מתחיל ממיקרופון דינמי פשוט (אפילו יד שניה) ואז התקציב שלך מתאים. אחר כך - אלוהים גדול.... תוכל לשפץ ולהתקיע במיק' וכרטיס קול וחדר משודרג ומה לא... :)

Dubbing2013

New member
אממ

כיום אין לי מיקרופון.. וכרטיס קול- פעם ראשונה שמעתי על דבר כזה, אז כנראה שלא חח.. כמה עולה כרטיס קול?

אביOרון

New member
כרטיס הכי בסיסי יעלה יותר מהמיק' שתכננת....

אבל אי אפשר (!) לחבר את הקונדנסר למחשב ישירות בלי כזה כרטיס עם מתח פאנטום.

אז המלצתי לקנות מיק' דינמי פשוט ולחבר בינתיים ישירות למחשב. כהתחלה.

Dubbing2013

New member
ממש הסתבכתי..

נכנסתי לסקציה של "מיקרופונים למחשב" בזאפ, ויש שם מיקרופון קונדנסר ולא מצוין בשום מקום שצריך שום כרטיס קול.. וראיתי בזאפ שיש גם כרטיסי קול ב25 שקלים (של USB) אני ממש מבולבל.... תוכל לתת לי דוגמה ספציפית למיקרופון ספציפי בזאפ שאתה ממליץ עליו מצב ובמחיר שלי? תודה ומצטער על החפירה.:)

Dubbing2013

New member
תודה רבה!:)

שאלה קטנה נוספת, ה- AKG D5 מתחבר ישירות עם כבל USB למחשב PC נכון?

אביOרון

New member
לא...

יש לא חיבור XLR כרגיל. אתה יכול לקנות כבל XLR ל-XLR + מתאם XLR ל-PL 'שמן' וממנו מתאם ל-PL 3.5 למחשב. או אפשר לקנות כבל XLR ל-PL

קצת יקר ממה שציינת, אבל בהחלט מיק' אחלה.

למעלה