איכות הקלטה

איכות הקלטה

יש לי Panasonic HC-X920M ולא הצלחתי למצוא במדריך למשתמש הסבר לאיכויות השונות של הצילום. אני מבקש שמישהו יעשה לי סדר בין האפשרויות:
1080-50P (אני מנחש שכאן היא מצלמת 50 פריימים בשניה)
PH-1920
HG-1920
HA-1920
HE-1920
iFrame

פייפן

New member
התיאשת לפני עמוד 199?

http://www.manualslib.com/manual/757235/Panasonic-Hc-X920.html?page=199#manual

תודה

אפילו את המדריך הזה לא הצלחתי למצוא. (מצאתי 5 אחרים - קצרים יותר).
ולא פחות מאתגר היה למצוא וידאו טיוטוריאל שמסביר מעט על כל הפונקציות. בסוף הגעתי לזה (חלק א' מתוך שלושה):
https://www.youtube.com/watch?v=fHOtgtStV6Y
אבל עדיין לא הספקתי לעבור את החלק שמבקר קשות את הידידותיות של ממשק המשתמש.

פייפן

New member
לא הגיע איתה CD עם תוכנה וPDF?

אכן לפי הוידאו התפריט איום,
לי יש מודל קודם X900 והתפריט מאורגן קצת אחרת.

כנראה שהגיע

אולם זה היה לפני 3 שנים ואין לי מושג איפה זה.
אבל הצד החיובי הוא שבגלל שהתחלתי בחיפושים, הגעתי למדריכים שלא היו במרשתת כשקניתי את המצלמה הזו.
אני מקווה שבעתיד נגיע למצב שבו הידידותיות למשתמש תהפוך לפרמטר מרכזי והיצרנים יצרפו אדם מבוגר לתכניתנים שיוצרים את התפריטים. הדבר שהכי חסר לי זה Help שמובנה בתוך המצלמה. משהו שיסביר לי למשל את ההבדלים בין צלמיות הידיים האלה שמסמלות אופנים שונים של ייצוב.

גם אני חשבתי שזה התפקיד של ה-i

אבל הלחיצות עליו לא הניבו שום הסבר. אני חושש שיש משהו שאני מפספס כאן.

פייפן

New member
למה אתה מצפה? לפירוש רשי?

הוא נותן הסבר קצרצר ראשוני. נדמה לי קודם לחיצה על i ואז על הפריט עצמו.
צפיתי בסרטוני ההדרכה שמצאת וגם היו כמה אחרים.
מדהים כמה קשקשנים. אני לא מבין איך מי שמעלה סרטון הדרכה ומציג עצמו כ"מקצועי" בתחום, חלק מהתפריטים טוען שהם לא חשובים או שהוא פשוט לא יודע מהם עושים.
נראה שאפילו לא קראו את המדריך.
והם אפילו לא ישראלים...

את סדר הלחיצות התמוה הזה פיספסתי

אני חשבתי לתומי שקודם בוחרים את האופציה ורק לאחר מכן לוחצים על ה-i.
ככה זה מסודר בכל שאר היישומים עמם אני עובד (ויש מאות כאלה). וזו דוגמה טובה לעיצוב ממשק גרוע.

IdoShkedi

New member
סביר יותר שבעתיד

העצלות של המין האנושי וההעדפה לא-לחשוב, יחד עם רצון היצרנים לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר של הקהל, יניבו מצלמות שיש בהן רק כפתור אחד. וגם עליו לא תהיה חייב ללחוץ, כי המצלמה תתחיל ותפסיק להקליט באופן אוטומטי מתוך הנחה שהיא יודעת טוב יותר מהמשתמש מה הוא רוצה לצלם.
&nbsp
אני מבטיח לך שהושקעו שעות מחשבה רבות בסידור תפריטי המצלמה ובדיקות שמישות מול קהלי יעד שונים. סידור התפריטים לא קשור לעובדה שכדי להבין את פונקציות המצלמה רצוי לקרוא את המדריך. אני לא כ"כ מבין את התלונה שלך: ראית שמדריך המצלמה המלא הוא באורך 200 עמודים - אתה באמת מצפה שידחסו את כל המידע הזה על מסך המצלמה? הרבה יותר הגיוני לקרוא את החוברת, ואם מאבדים אותו, יש עותק ברשת.

פייפן

New member
לא הבנת את השאלה

היא עושה גרסה ראשונית ב5.5 ורוצה להמשיך ב5.
אז אני אשאל, אין אפשרות ב5.5 (או כל גרסה לצורך העניין) לשמור פרוייקט בתאימות נמוכה יותר?
בקורל אפשר לשמור בתאימות לשתי גרסאות ישנות.
נראה לי אלמנטרי ווטסון.

IdoShkedi

New member
לל זכור לי מה היה בגרסאות 5 ו5.5 באופן ספציפי

(מאז שהן יצאו כדור הארץ השלים כמה הקפות סביב השמש)
בדרך כלל אין בפרימייר תאימות לאחור, ולא ידוע לי על דרך לשמור פרוייקט בתאימות נמוכה יותר. אפשר לייצא EDL, אבל זה פיתרון חלקי.
&nbsp
ברמת העיקרון עריכת וידאו היא תהליך מורכב במיוחד שמצריך קשר רציף ותאימות בין המון גורמים בתוכנה ובמחשב. כדאי "לטלטל" את התהליך הזה כמה שפחות, במיוחד כשהעורך לא שולט ב100% ברזי התוכנה.
אתה לא תאמין כמה שעות ביליתי עם תלמידים שלי שהזיזו קובץ או תיקייה או שינו שם או החליפו מחשב, ולקח להם שעות להחזיר את הפרוייקט למצב תקין. ובדרך כלל אין הצדקה טובה לעשות בלאגן כזה.
&nbsp
שורה תחתונה, במקום ספקולציות בפורום שנמשכות ימים, נראה לי פשוט בהרבה לשמור פרוייקט בCS 5.5 ולנסות לפתוח אותו ב-CS5. לא עובד? כדאי לשדרג. עובד? מזל טוב. עדיין כדאי לשדרג.

פייפן

New member
נראה לי שזה חסרון רציני בפרמייר

כי אם אני עושה ראף קאט ב5.5 למה שבגלל איזה ביט מטופש בקובץ הפרוייקט זה ימנע ממני להמשיך לעבוד ב 5 או ב4 לצורך העניין.
הרי בוורד יש אפשרות לשמור בתאימות לגרסאות ישנות יותר.
מצד שני רק ככה אפשר יהיה לחלק בונוסים למנהלים.

IdoShkedi

New member
זה קטע מציק שהיה עדיף אם לא היה קיים,

ואבן סביר שהוא נועד לגרום למשתמשים לשדרג כדי להגדיל את הרווחים של אדובי.
להגיד שזה חיסרון קיצוני? לא יודע, עריכה זה לא בדיוק משהו שמשתפים עם חברים כמו קובץ וורד. בדרך כלל אדם עורך לבד על המערכת שלו, או שחברה מחזיקה כמה מערכות עריכה עם אותה גרסא של פרימייר - הרי אין סיבה להחזיק מערכות שונות בדרגות עדכון שונות, כי הן לא יתמכו בפיצ'רים אחת של השנייה (נגיד שהפרוייקט היה נפתח, היו חסרים אפקטים מסויימים וכו').
&nbsp
אגב, כל הדיון הזה לפני שגילינו אם אולי במקרה פרוייקט של 5.5 דווקא כן נפתח ב5 בלי בעיה...

למעלה