הנקת תאומים, חלב וטעימות
אז ככה,
נשמע שהכול תקין מבחינת ההנקה. כי את מתארת הנקה מושלמת לפי דרישה, את לא מגבילה אותם, הם נינוחים ושמחים, פתחו קצת פער בלילה, שזה טוב לך, כי את יכולה לישון ויש עליה טובה במשקל.
אני מבינה את הסבתא שרואה אמא עייפה, שמטפלת ומניקה סביב השעון ולא מספיקה לאכול - אז קודם כל, גם אמהות בתת-תזונה מצליחות להניק תינוקות.
דבר שני, חשוב שתאכלי היטב ומאוזן כדי לשמור על האנרגיות שלך, על הכוחות, על מצב הרוח ואורך הרוח להמשך הטיפול בהם, אבל זה לא קשור לזה ש"הם רעבים" כדבריה, או "רוצים לינוק כל הזמן", כדבריה. יש לך עזרה בשעות היום? יש מישהו שעושה במקומך ניקיונות, בישולים, כביסות? אולי קחי לך עזרה, בקשי שיבשלו לך, שיכונו לך אוכל מוכן במקרר שאת תצטרכי רק לחמם ואז תוכלי בין לבין ההנקות והחיתולים, לאכול אוכל טוב ומזין. הנקת תאומים מבזבזת בגוף שלך המון המון קלוריות וכלן את צריכה לאכול טוב, למען עצמך. אני זוכרת את עצמי גוססת מרעב כל הזמן, וזוכרת מאוד את מה שאת מתארת, את ההנקות סביב השעון שאת מוצאת את עצמך כל היום סביב זה...אז מה עושים?
הייתי מציעה לך לנסות כמה שיותר להניק אותם בו זמנית, כלומר את שניהם יחד, במידת האפשר וזה יאפשר לך חיסכון בזמן. למשל, הנקת הערב האחרונה לפני "שנת הלילה" או ה"פער" שאת מתארת, הנקה כזו תעשי אחרי מקלחות וסיפור וסוג של טקס ואז ציצי ולישון. הנקה משותפת בשלב הזה פשוטה יותר, מצריכה פחות התארגנות עם כרית, למרות שאפשרית גם עם כרית וגם בלי כרית כשהם פשוט מטפסים עליך כמו גורים. אם את רוצה הסברים, אשלח.
ואז סביר להניח שגם התעוררויות הלילה, ההנקה הלילית, תהיה משותפת או אם הם אחד מתעורר ואת יודעת שהשני בטח יתעורר בעוד 15-30 דקות, קחי את שניהם אליך, תיניקי ביחד בשקט ותחזירי לישון.
כנל אם אפשר ביום, לנסות שיהיו הנקות משותפות שיחסכו לך זמן.
לגבי מוצקים - היום ההמלצה היא פשוט להתחיל טעימות ונוטים לאפשר להורים לתת מכל סוגי המזון, לא חייבים להתחיל בקישוא ותפוח אדמה דלוחים. קחי בחשבון שהם תינוקות יונקים ורגילים לחלב ונילי מתקתק... למה להם מרק? אפשר לתת טעימות בננה, שזה מתוק וטעים, אפשר להעשיר את זה בקצת שקדיה (הכוונה לחמאת שקדים טהורה, זה מזין וקלורי) ואז זה ממש ממש טעים. נלגרד תפוח ולהוסיף קצת שקדיה, אגס וכו'. נסי בכיוון הפירות וספרי איך הולך.
דחיפת לשון זה אומר שצריך לתת להם זמן, אול קשה להם עם הבליעה. איך הם מבחינת ישיבה? הם זקופים או נוטים הצידה?
אבל אולי אם תנסי דברי מתוקים יותר, הם יתלהבו יותר. לא מאמינה אישית בגישה שאם תתחילי במתוקים הם לא יאהבו אח"כ לאכול אוכל מלוח... עקרונית יש בימינו גישות זורמות שממליצות פשוט להתחיל עם האוכל שנוהגים לאכול בבית. תני להם ממש טעימות ממה שאתם אוכלים.
אני חושבת שאת יכולה להרגיע את סבתא. אבל ממליצה לך לקחת עזרה