איכות החלב בהנקה

0p9o8i7u

New member
איכות החלב בהנקה

האם יש מצב שחלב בהנקה לא יהיה מספיק מזין?
תאומים בני כמעט חצי שנה, אוכלים בין 6-7 ארוחות. רק הנקה.
הסבתא הפולניה אומרת שאולי החלב לא מספיק איכותי ולכן הם רעבים ורוצים כל הזמן לאכול.
יכול להיות?

איכות חלב?

דבר ראשון - כל הכבוד לך על הנקת תאומים של חצי שנה!! לא מובן מאליו.
.

האם הם יונקים בלבד או גם מקבלים חלב שאוב?
איך העליה שלהם במשקל? האם תמיד עלו תקין? האם קיבלו תוספות?
את מדברת על 6-7 ארוחות ליום? או ליממה? , האם הם דורשים יתר מזה?
האם הם יונקים גם בלילה?
האם הטענה הזאת של הסבתא באה בעקבות זה שהם כל הזמן מבקשים לינוק? האם הם לא רגועים? האם זה כך מן ההתחלה? האם היו תקופות שהם ינקו יותר פעמים ביממה?

נותנת לך כמה כיוונים למחשבה:
קודם כל - אין דבר כזה חלב אם לא איכותי, או לא מזין. ההרכב של חלב האם משתנה כל הזמן, מתאים את עצמו. הופך שומני יותר או שומני פחות, מימי יותר או מיימי פחות...
הנקה - אם הם רק יונקים או בעיקר יונקים ישירות מהשד, היא לא רק אוכל, ולכן לא ניתן לומר שכשתינוק רוצה לאכול כל שעתיים או 10 פעמים ביום זה אומר שהוא רעב אלא זה יכול לומר שיש לו צרכים נוספים, הנקה היא גם חום, חיבור לאמא, ביטחון, הגנה, אהבה ועוד...
חלב אם מתעכל מהר ולכן תינוקות יונקים דורשים הנקות תכופות יותר.
תמל שמבוסס בעיקרו על חלבוני חלב פרה, מתעכל לאט יותר ולכן לפעמים תינוקות שאוכלים תמל אוכלים פחות ארוחות ביום. ולכן רוב התינוקות היונקים, שיונקים בלעדית, יונקים בדרך כלל הרבה פעמים
ולעיתים קרובות, יותר מתינוקות שניזונים מתמ"ל או משילוב של תמי"ל.

נשאלת כאן השאלה, הם הם באמת מקבלים מספיק הנקות ליממה? אם אין בעיה של עליה במשקל, סביר להניח שהכול תקין.
אם הם פעילים, זוחלים וזזים הרבה, סביר להניח שהם גם מבזבזים אנרגיה ויירצו יותר הנקות. ועוד דבר - הם בני חצי שנה וייתכן שהגיע הזמן לקדם את נושא המוצקים.

חצי שנה זה הזמן להתחיל טעימת מוצקים, אם הם מאוד מתעניינים בזה, מסתכלים על המבוגרים כשהם אוכלים, מביעים עניין באוכל ובטעימות, תוכלי לקדם את נושא המוצקים, להגיע תוך חודש מספר שבועות לארוחות מוצקים שלמות, מזינות ומשביעות - בנוסף לחלב אם. תחילת מוצקים נעשית בהדרגתיות!!

מחכה לתשובות שלך.
יעל

ו

0p9o8i7u

New member
ובכן...

הם יונקים בלבד.
אני אמנם משתדלת לשאוב לפחות פעם ביום אבל מקפיאה כדי שיהיה להמשך, כשילכו למעון או לא יודעת מה.
ביממה הם אוכלים בסביבות 6-7 ארוחות. בשעות היום זה כל שלוש שעות מקסימום ארבע. מתעוררים רוצים אוכל.
יונקים גם בלילה אבל יכולים לפתח מרווח בין היניקה של שש אחהצ ועד 2 בלילה. אחכ יקומו לקראת חמש-שש בבוקר וירצו שוב לאכול.
כמובן, שהם לא אוכלים יחד, מה שמשאיר לי מעט זמן שינה רציף :)
הם רגועים וחייכנים והבן יותר מלא מרץ מהבת, אבל שניהם עירניים לפרקי זמן מסוימים ומגלים עניין במה שסביב.
בהתחלה ינקו ממש כל שלוש שעות וזה יצא שמונה הנקות ביום. עכשיו כאמור הם ירדו קצת בגלל הפער שעות שנוצר בתחילת הלילה.
הסבתא, חושבת שאני לא אוכלת מספיק ולכן החלב לא איכותי ולכן הם רוצים לינוק יחסית הרבה פעמים לאורך היממה.
מצד שני, אני מרגישה שאני כל הזמן מניקה מחליפה חיתולים והמרווחים בהם שניהם ישנים קטנים ומצומצמים.
המשקל שלהם תקין.

לגבי טעימות-התחלתי עם הירקות הבסיסיים-בטטה, גזר, קישוא.
מבושל וטחון כמרק כתום (כולל דלעת). גילו התלהבות/סקרנות מסוימת בהתחלה, עכשיו הרבה פחות.
יושבים לידינו בזמן ארוחת ערב ואז נותנת להם את המרק, אבל זה לא הופך אותם למתלהבים יותר. הם מגלגלים על הלשון או דוחפם את הלשון וכל בליעה מלווה בפרצוף של "נתקע לי בגרון, אני עומד להקיא". מיותר לציין שאין מה שיתקע כי זה טחון לגמרי.

אשמח להמשך ההתייחסות שלך.
תודה :)

הנקת תאומים, חלב וטעימות

אז ככה,
נשמע שהכול תקין מבחינת ההנקה. כי את מתארת הנקה מושלמת לפי דרישה, את לא מגבילה אותם, הם נינוחים ושמחים, פתחו קצת פער בלילה, שזה טוב לך, כי את יכולה לישון ויש עליה טובה במשקל.
אני מבינה את הסבתא שרואה אמא עייפה, שמטפלת ומניקה סביב השעון ולא מספיקה לאכול - אז קודם כל, גם אמהות בתת-תזונה מצליחות להניק תינוקות.

דבר שני, חשוב שתאכלי היטב ומאוזן כדי לשמור על האנרגיות שלך, על הכוחות, על מצב הרוח ואורך הרוח להמשך הטיפול בהם, אבל זה לא קשור לזה ש"הם רעבים" כדבריה, או "רוצים לינוק כל הזמן", כדבריה. יש לך עזרה בשעות היום? יש מישהו שעושה במקומך ניקיונות, בישולים, כביסות? אולי קחי לך עזרה, בקשי שיבשלו לך, שיכונו לך אוכל מוכן במקרר שאת תצטרכי רק לחמם ואז תוכלי בין לבין ההנקות והחיתולים, לאכול אוכל טוב ומזין. הנקת תאומים מבזבזת בגוף שלך המון המון קלוריות וכלן את צריכה לאכול טוב, למען עצמך. אני זוכרת את עצמי גוססת מרעב כל הזמן, וזוכרת מאוד את מה שאת מתארת, את ההנקות סביב השעון שאת מוצאת את עצמך כל היום סביב זה...אז מה עושים?

הייתי מציעה לך לנסות כמה שיותר להניק אותם בו זמנית, כלומר את שניהם יחד, במידת האפשר וזה יאפשר לך חיסכון בזמן. למשל, הנקת הערב האחרונה לפני "שנת הלילה" או ה"פער" שאת מתארת, הנקה כזו תעשי אחרי מקלחות וסיפור וסוג של טקס ואז ציצי ולישון. הנקה משותפת בשלב הזה פשוטה יותר, מצריכה פחות התארגנות עם כרית, למרות שאפשרית גם עם כרית וגם בלי כרית כשהם פשוט מטפסים עליך כמו גורים. אם את רוצה הסברים, אשלח.
ואז סביר להניח שגם התעוררויות הלילה, ההנקה הלילית, תהיה משותפת או אם הם אחד מתעורר ואת יודעת שהשני בטח יתעורר בעוד 15-30 דקות, קחי את שניהם אליך, תיניקי ביחד בשקט ותחזירי לישון.
כנל אם אפשר ביום, לנסות שיהיו הנקות משותפות שיחסכו לך זמן.
לגבי מוצקים - היום ההמלצה היא פשוט להתחיל טעימות ונוטים לאפשר להורים לתת מכל סוגי המזון, לא חייבים להתחיל בקישוא ותפוח אדמה דלוחים. קחי בחשבון שהם תינוקות יונקים ורגילים לחלב ונילי מתקתק... למה להם מרק? אפשר לתת טעימות בננה, שזה מתוק וטעים, אפשר להעשיר את זה בקצת שקדיה (הכוונה לחמאת שקדים טהורה, זה מזין וקלורי) ואז זה ממש ממש טעים. נלגרד תפוח ולהוסיף קצת שקדיה, אגס וכו'. נסי בכיוון הפירות וספרי איך הולך.
דחיפת לשון זה אומר שצריך לתת להם זמן, אול קשה להם עם הבליעה. איך הם מבחינת ישיבה? הם זקופים או נוטים הצידה?
אבל אולי אם תנסי דברי מתוקים יותר, הם יתלהבו יותר. לא מאמינה אישית בגישה שאם תתחילי במתוקים הם לא יאהבו אח"כ לאכול אוכל מלוח... עקרונית יש בימינו גישות זורמות שממליצות פשוט להתחיל עם האוכל שנוהגים לאכול בבית. תני להם ממש טעימות ממה שאתם אוכלים.

אני חושבת שאת יכולה להרגיע את סבתא. אבל ממליצה לך לקחת עזרה

0p9o8i7u

New member
תגובה

ראשית אני יחידנית.
אין לי עזרה של בישולים, ניקיונות, כביסות, אוכל וכד'.
העזרה שאני מקבלת היא לקיחה בבוקר של הבן הבכור (4.5) לגן והחזרה הביתה.
הנקה משותפת לא הצליחה לי.
כיוון שאני לבד הסתבכתי בלחבר את התאום השני כאשר יד אחת שלי כבר תפוסה ומחזיקה את הראשון במקומו.
בפעמים הבודדות שעשיתי את זה, הרגשתי שאף אחד מהם לא אכל מספיק ואחכ נתתי שוב לכל אחד בנפרד.
כך הגעתי למסקנה שעדיף מלכתחילה לתת לכל אחד את הזמן שלו. מה עוד שבזמן ההנקה אני מלטפת אותם, לפעמים מדברת איתם בשקט, או מוציאה לכלוכים מהאוזניים :)
כלומר זה זמן שקט של כל אחד איתי.
לא הבנתי את הקטע שהם יטפסו עלי. הם בני חמישה וצי חודשים. הם לא יושבים עדיין ובטח לא מטפסים. הם מתהפכים וזוחלים /מזיזים את עצמם על הבטן לאורך המיטה או שמיכת הפעילות.
כיוון שאין להם זמני אכילה קבועים בלילה לא תמיד אני יודעת מתי יתעוררו ואם זה יהיה יחד או בנפרד.
אגב, כשהם קמים ביחד זה לפעמים מאוד רועש, כי שניהם בוכים ורוצים לאכול עכשיו (הם רעבים כי לא אכלו הרבה שעות בלילה) ואז זה פחות מוצלח בכי היסטרי באמצע הלילה...

מבחינת הטעימות אני נותנת כרגע מרק שזה אומר שהכל מרוסק וטחון לגמרי ולא מעוך במזלג. והם אוכלים את אותו מרק שאנחנו אוכלים.

אשמח לשמוע ממך אם יש מה לשפר או לשנות

לגמרי לא מהמקום של הנקה
כי בזה אני ממש לא מבינה , ובשביל זה יש לנו פה את יעל...
חייבת להגיד שאני מאד מתחברת להחלטה שלך להניק כל אחד בנפרד (למרות שברור שזה הרבה פחות אפקטיבי מבחינת ניצול הזמן).
אני חושבת שכמעט לכולנו אחד הדברים שהכי קשים בתחילת הדרך עם תאומים הוא למצוא את הדרך ולהבין איך אפשר להיות עם כל אחד מהם בנפרד. האינטנסיביות של הטיפול בתאומים בחודשים הראשונים לחייהם הרבה פעמים מונעת מאיתנו למצוא את הדרך כן לייצר קשר אישי ואינטימי עם כל אחד מהם. אני בטוחה שלך כיחידנית ואמא לבן נוסף זה בכלל לא פשוט... (
) והעובדה שמצאת לעצמך את הדרך לעשות את זה בתוך כל האינטנסיביות הזו של הטיפול בהם ובבן הגדול ובכל מה שמסביב היא נפלאה בעיני.

&nbsp

הנקה משותפת

הי
הקושי שלך בהנקה משותפת הוא ברור ושכיח, הרבה פעמים בהתחלה קצת קשה לארגן אותם כמו שצריך להנקה בו זמנית. לפעמים צריך הכוונה. לפעמים אין מספיק ביטחון וצריך לחכות קצת. אני חושבת שאתם בזמן מעולה לנסות שוב.
תסתכלי בסרטון הזה, מדובר באמא שמראה איך היא מניקה שניים בו זמנית, בתנוחת פוטבול על כרית, בני חצי שנה. מציעה לך להשיג כרית הנקה לתאומים (יד שנייה), אבל אם אין לך כרית, תניחי כריות קשות בשני הצדדים ותנסי את התנוחה הזאת.
התנוחה שאני התכוונתי היא תנוחת ערסול, ומעט באלכסון, בגיל הזה ההנקה היא יותר "חופשית", עם הזמן הם יתחילו להגיע לבד את השד, כנראה עדיין לא.

בהתעוררויות רועשות, את יכולה תמיד לקחת אחד ולהניק ואת השני להניח עלייך להמתנה. אני חושבת שבמצב כזה, זה דווקא אידיאלי להניק יחד, בעיקר בלילה.
כדי למנוע את הבכי ההסטרי, אם את מניחה עלייך כבר את הכרית, את יכולה לתת מענה לשניהם. האם את חושבת שתהיי מסוגלת לנסות את זה?
מאיזה אזור את בארץ? אם את מהסביבה שלי, תוכלי להגיע ואנסה להדריך אותך או להפנות אותך למישהי.

למעלה