איכות הזרע

uliss

New member
איכות הזרע

בנות יקרות! כעקרון אני בפורום של נענע , אבל גיליתי את הפורום שלכן ורוצה להשתתף גם אצלכם. גם בגלל ששאלות ודואגות גוברות לא בערך לזמן, וגם כי הפורום פשוט יפה יפה.
עכשיו לעניינינו - בדיקת זרע של בעלי (כבר פעם שניה): אני מודאגת מה שמעורר דאגה - תנועה של הזרעים:62% זזים , אבל מתוכם 2% זזים מהירים, 60% זזים אטיים , אחרים:6% זזים על המקום , 32% לא זזים בכלל. אני מבינה וכך גם הסביר לי הרופא שרק שניים המהירים הם מגיעים למטרה. רופא שעשה בדיקה אמר שזה נורמלי! אבל על הדף כתוב שנורמה של מהירים 25% ! הרופה הפרטי שלי אמר שהוא לא חושב שזה נורמלי , אבל אם השני אמר שזה בסדר , נשאיר זאת כך . הוא גם אמר שהעיקר שאני אהיה אידיאלית ולא בעלי. הוא גם אמר שקשה מאד לטפל בזרע של בעל , וניתוח וריקוצלי לא תמיד קשור עם איכות הזרע. בקיצור אני הפסקתי להאמין לרופא המקסים שלי - בעיניי הוא כבר לא כל כך מקסים . מה לעשות - להשאיר את זה כך ? עכשיו מתחילים לבדוק אותי חזק- אחרי טיפול באנדומטריוזיס והדבקויות עושים לי בדיקות הורמונליות.
על הערוך ערוך הזה , מי שתגיע עד הסוף וגם תענה , אין לי מילים להודות.
יש עוד דבר
- אני לא גרה בארץ , אני גרה ברוסיה , אולי הם פשוט דפוקים וכדאי לעבור לטיפולים בארץ? אוהבת אוליס

אפרת12

New member
בטח שכדאי לעבור לארץ !../images/Emo24.gif

אני לא מבינה כלום באחוזים האלה. אם את לא סומכת על רופא - ברור שאת צריכה לעזוב אותו. גם אם זה אומר שאת צריכה לעבור לארץ בשביל זה
ברוכה הבאה לסירה שלנו !

נוג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

היי, יש מקום לכולם אצלנו וזה לא משנה עם את בארץ או בח"ול בתפוז או נענע
כמו אפרת גם אני ממליצה עם יש אפשרות לעבור את הטיפולים הארץ. שיהיה בהצלחה נוג

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

אם הבעיה היחידה שלכם היא בעית התנועה, אז הזרעה פותרת את הבעיה הזאת. אני לא ידועת מה הקרטירון להזרעה, אבל את יכולה להשאיר שאלה לדר´ רן לין בפורום פוריות הגבר באתר של דוקטורס. אני מקוה שתעזבי את הפורום הזה מהר לטובת פורום הריון. ובנתיים קראי את שני כללי הברזל של הפורום.
נועם

רחל5

New member
לפי דעתי, הזרעה לא פותרת בהכרח

בעית תנועה. זרע שלא זז, לא ישחה גם מהרחם לחצוצרה. רק אם בעית התנועה נובעת מנוזל זרע צמיג מדי, או הפרעה מכאנית אחרת בנוזל הזרע עצמו (נוגדנים?), שמונעת מהזרע לשחות, שטיפת הזרע שלפני ההזרעה תשחרר את הזרע ותאפשר לו לנוע בחופשיות. רק במקרה זה הזרעה יכולה לעזור. זה לעניות דעתי.

רחל5

New member
ובמחשבה שניה

אם יש כמות וריכוז זרע גבוה, גם אם רובו לא זריז במיוחד, אחרי שטיפה ישארו די תאים שנעים היטב, ואז יש סיכוי טוב להזרעה להצליח.

uliss

New member
../images/Emo2.gifמה זאת אומרת אחרי שטיפה ?

את מציעה לשטוף אחרי היחסים? תודה לך רחל החמודה על התשובות.

uliss

New member
סליחה על הדביליות - רק עכשיו הבנתי

לאיזה שטיפה התכוונת

מ ו ח

New member
ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

גם אני מצטרפת להמלצות לעבור לארץ. בכל מקרה אני לא מכירה את האחוזים הללו, אני יודעת על כמויות, ואחוזי תנועה. בכל מקרה אם את לא סומכת על הרופא בכל מקרה כדאי לעבור שיהיה בהצלחה ומי יתן ובקרוב יהיה לך תינוק בהצלחה

דנדושון

New member
היי אוליס

חוץ מהנתונים שהצגת חשוב לא פחות הריכוז של הזרע והמורפולוגיה. מבחינת ריכוז המינימום הוא 20 מיליון למיל´. מבחינת מורפולוגיה המינימום הוא 14% נורמליים. אם הריכוז הוא בין 10 ל-20 מיליון למיל´ נהוג לעשות הזרעות (בהנחה שהמורפולוגיה סבירה), ואם הריכוז מתחת ל-10 מיליון למיל´ וגם המורפולוגיה לא משהו,אז IVF יכול לעזור. במידה ושני הערכים הללו מאוד נמוכים אז שיטת ICSI (מיקרומניפולציה) יכולה להציל את המצב. בהצלחה !

uliss

New member
תודה דנדושון החמודה|ס, עוד נתונים

אני רואה שאת מבינה משהו , בואי נמשיך: הריכוז הוא 84 מיליון למיל´ (אפשר להשביץ
- ) המורפולוגיה 82%(כנראה דפוקים) , ז.א . נשאר 18% נורמליים. אז מה עושים במקרה הזה ? ד. א. היום הרופא אמר לי שנחכה חודשיים - שלוש ונראה. ויש עוד דרך אגף - אצלי הכל בסדר!!! תודה על תשובתך המפורטת
אוליס

אוליס ../images/Emo6.gif הרגת אותי מצחוק

דנדושון הוא בעלי , רצוי לפנות אליו בלשון זכר . ולענינינו : כמות הזרע והמורפולוגיה נראים לי בסדר גמור , את יכולה להשוויץ , בכיף , כנראה שישנה בעיה רק בתנועה וזה נחשב כבעיה קלה , הבעיות החמורות הן בדרך כלל בכמות ובמורפולוגיה . יש אצלכם בעיות נוספות ? אצלך ? אני מקווה שבקרוב תצליחו להרות

uliss

New member
משפחת דנדושונים ../images/Emo171.gif

אני רואה שאתם צוות חמד. תפעלו בשיתוף ותביאו עוד כמה שותפים בקרוב!! אוליס

uliss

New member
תודה על קבלת פנים החמה ../images/Emo24.gif

אני בינתיים לא עוברת לארץ , אבל מצב רוח שלי השתפר . היום אמרו שאצלי הכל בסדר , נחכה עוד קצת נראה מה יהיה . גם מצב של בעלי הוא נטול תקווה. תודה על התגובות, אוליס

uliss

New member
../images/Emo101.gifתיקון טעות

הוא לא נטול תקווה בכלל

עכשיו ראיתי

שכתבת שיש לך אנדומטריוזיס והדבקויות , אז בכל מקרה תצטרכו מין הסתם טיפולי IVF , ככה שהתנועתיות של הזרע לא משמעותית פה כי גם אם עושים IVF רגיל מטפטפים זרע שעבר השבחה ישר על הביצית ואם עושים איקסי אז בכלל אין בעיה כי מזריקים זרעון בודד ישירות לביצית. לגבי לעבור טיפולים בארץ- אני לא יודעת איך הם ברוסיה אבל אני יודעת שפה בארץ התחום מאוד מפותח ומתקדם ומשקיעים בו המון ויש רופאים מצוינים ומעבדות מצוינות . חוץ מזה שיש מימון מקופות החולים לטיפולים. אז זה לשיקולך .

למעלה