איכה ישבה בדד...

איכה ישבה בדד...

ישבתי מול רישיון הפלסטיק ודמעתי. פעם היה הרישיון מנייר אבל המילים היו ברזל. skipper certificate היה כתוב שם, בגדול, עם נוכחות. ידעתי שלא רק בקפריסין אני captain. גם כאן אני אישיות ימית.
ואז בא רישיון הפלסטיק. החומר השתפר אבל הפכתי מסקיפר מוכר ומכובד לסדרן, operator, כמו זה בתחנת מוניות, "מי פנוי בהדר?". אמנם מכובד לא פחות, אבל לא סקיפר. דפדפתי לאחור בשנים ונזכרתי: כשלמדתי בקורס קראו לזה קורס סקיפרים (משיטי יאכטות). ניווט למדנו שם, חוקי דרך, מכונאות, ניווט אסטרונומי ימאות. ואז חיפשתי את הקשר בין החומר הנלמד דאז, בין העובדה שאני אכן סקיפר של יאכטה ששטה בימים ובין התואר סדרן שנתן לי רספ"ן על פלסטיק קשיח. חיפשתי ולא מצאתי. אבל מי אני הקטן מול רספ"ן, שהכל נהיה בדברו.
רספ"ן אשר על השייט. הם השלטון, הם הריבון, הם יכולים גם להחליט שסדרן כלשהו רשאי להשיט ספינה עד 24 מטר או 100 טון. עובדה.
וכך, חברים, אני מביט בפלסטיק ואמת עצובה צפה ועולה מהפלסטיק..."כך חולפת תהילת עולם".
שלכם באהבה הסדרן

d19511

New member
הם כניראה חשבו רק על העניין :שהרשיון לא ירטב

במים"..ו"קשיח"...הוא ניראה לא שווה את ה"נייר" שכתבו עליו..
באמת עלוב. :(

newsail

New member
יש פלסטיק חדש שבו בקטן ובסוגריים כתוב סקיפר

רספ"ן הוציאו רשיונות פלסטיק חדשים שם כתוב בקטן ,בסוגריים ורק באנגלית סקיפר.
השאלה - מדוע מי שטועה וחוזר בעצמו, לא יחזור בו מטעותו עד הסוף ויחזיר מצב לקדמותו לפני האפרטור.
והשאלה השניה- מדוע לא ישלח רספ"ן רשיון חדש ,עם הסקיפר המסוגר והקטן?, לכו בעלי הרישיונות ?
ובטח אם רספ"ן ישלחו רשיונות "מתוקנים" הם יגבו כסף בעבור הרישיון החדש.

sailor

New member
במשרד התחבורע לא לומדים משגיאות

לקח כמה סיבובים להוציא רשיון נהיגה פלסטי ועדין הוא לא לפי התקן הארופי כפי שהם מתימרים.
באחד הגלגולים דרשו ממי שרצה רשיון מעודכן תשלום על החלפה ולא חזרו בהם עד שזה הגיע לכנסת.
עצוב.

לפני שמעבירים ביקורת צריך לבדוק...

מדוע זה ניכתב.
המונח :"סקיפר" אינו מונח רשמי, זה סלנג. משיט של אופטימיסט או נושאת מטוסים.
בכל ההליך היו אנשים שבדקו את המונח לפי הגדרות בינלאומיות ולכלי שייט קטנים המונח הוא "מפעיל" (OPERATORׂ).
מבחינת החוק הבינלאומי מי שאחראי על הפעלת כלי שייט בים ניקרא MASTER בעיברית "קברניט" ללא קשר מ, ה הסמכתו
(כל כלי שייט בהתאם לדרישות).

מינהג לאומי שלנו "לקטר" על כל דבר מבלי לבדוק - זלג גם לים, אני מקווה שהפעלת כלי שייט נעשית לא לפי התרשמות"
על בסיס "כך נידמה לי" ולא על סמך בדיקה ומחשבה.

יותר מ-40 שנה בעיסוקי אני בקשר מתמיד עם רספ"ן (עם כמה מחלקות לא רק כש"ק), גם אם היתה מחלוקת וחשבתי
שונה, ביצעתי בדיקה יסודית והגעתי לדון על כך על סתך נתונים בדוקים. זאת עבודה קשה לכן פיתרון של "קיטורים" כשמו
כן הוא מהווה הוצאת קיטור החוצה מבלי לפתור מאומה (השם הנכון - קטרזיס).

להיתראות על המים

gb228

Active member
עדיין נראה שכאן בחרו במונח שאינו מקובל

גם אם הוא נכון ברמה ההגדרות הבינלאומיות (מה שלא עוזר אם חברת ההשכרה מרימה גבה מול ההגדרה הזו)
למשל בהסמכות ה RYA המונח הוא SKIPPER להסמכות המקבילות פחות או יותר למשיט 30 ו YACHTMASTER עבור אלו שמקבילות פחות או יותר למשיט 60.

תבוא בטענות למשפטנים

YACHTMASTER זה סקיפר מסחרי לכל העולם. OFF SHORE SKIPPER זה מקביל ל- 60.
ה- YACHTMASTER זה באנגליה גם רשיון ממשלתי כל התעודות האחרות אין שם חוק שדורש זאת

מטש1

New member
אם כבר פורמליסטיקה - אז צריך לדייק

MASTER זה מונח רשמי שמשמעותו אדם המוסמך לפקד על כלי שייט מסחרי לא מוגבל (ראה למטה, ויש בוויקיפדיה עוד). מקובל להגיד שאדם כזה מחזיק MASTER"S LICENSE אובעברית תעודת רב חובל. זה עדיין לא עושה אותו קברניט או CAPTAIN על אנייה אמיתית שזה המפקד בפועל. וכאמור זה מכוון לכלי שייט מסחריים בהפלגות בינלאומיות.

סקיפר הינו אדם המפקד על סירה או כלי שייט או גוררת וכו' (שוב וויקיפדיה, ראה למטה). המקור בכלל הולנדי. וכידוע ש מקומות שאפשר בהם להיות סקיפר בלי שום רשיון. ההקבלה הינה לקברניט ולא לרב חובל.

ולגבי ההבדלים בין OPERATOR ל- SKIPPER : מה שחשוב זה שאפשר להפליג עם זה, אז אופרטור מבחינתי זה מספיק טוב. למי שרוצה למסגר ולשים על הקיר, ייתכן שאפשר לבקש תרגום נוטריוני.

ולהלן מוויקיפדיה :

In the UK, the term “Master Mariner” is reserved only for those who hold an unlimited master's certificate. The term “unlimited” (often referred to as unrestricted) indicates that there are no limits on size, power or geographic location on the certificate. It is the highest level of professional qualification amongst mariners and Deck Officers in the British Merchant Navy. The Extra Master's qualification, which was discontinued in the 1990s, used to be the highest professional qualification and it was the pinnacle for any mariner to achieve. There are also various other levels of Master's certificates, which may be restricted or limited to Home Trade/Near Coastal Voyages and/or by gross tonnage. The holder of a restricted Master's certificate is not referred to as a "Master Mariner".

In the British Merchant Navy a Master Mariner who has sailed in command of an oceangoing merchant ship of 3000 GT or more will be titled Captain. A professional seafarer who holds a restricted or limited Master's certificate who has sailed in command of a ship (i.e. appropriate to the size, power or geographic limits of their certificate) can also be titled Captain.

An unrestricted master's certificate is colloquially called a "Master's Ticket" or a "Master's." It is sometimes still referred to as a “Class 1” or “Master Foreign-Going” as it was named during the latter part of the 20th century. The conventions or acts governing the certificate have evolved alongside the shipping industry and the official name of a Master Mariner’s qualification has varied over the years. The UK Maritime & Coastguard Agency, in-line with the amended STCW convention [2], currently title the certificate Master Unlimited. [3].

A skipper is a person who has command of a boat or sea-craft or tug, more or less equivalent to "captain in charge aboard ship." At sea, or upon lakes and rivers, the skipper as shipmaster or captain has the absolute command over the crew. The skipper may or may not be the owner of the boat.

The word is derived from the low German and Dutch word schipper; schip is Dutch for "ship". In Dutch sch- is pronounced [sx] and English-speakers rendered this as [sk].

The word "skipper" is used more than "captain" for some types of craft, for example fishing boats.

It is also more frequently used than captain with privately owned noncommercial or semi-commercial vessels, such as small yachts and other recreational boats, mostly in cases where the person in command of the boat may not be a licensed or professional captain, suggesting the term is less formal. In the U.S., a "skipper" who is in command of a charter vessel that carries paying passengers must be licensed by a state or the USCG. If the vessel carries over six paying passengers, it must be an "inspected vessel" and a higher class license must be obtained by the skipper/master depending on the vessel's gross tons.

In Navy/Marine Corps and merchant naval slang, it is a term used in reference to the commanding officer of any ship, base, or command regardless of rank. It is generally only applied to someone who has earned the speaker's respect, and only used with the permission of the commander in question.

Skipper RNR was an actual rank used in the British Royal Naval Reserve for skippers of fishing boats who were members of the service. It was equivalent to Warrant Officer. Skippers could also be promoted to Chief Skipper RNR (equivalent to Commissioned Warrant Officer) and Skipper Lieutenant RNR.

newsail

New member
כלומר בעלי רשיון 40 צריכים לקבל תעודת מסטר?

נשמח לקבל תעודה כזו של מסטר!
נכון שאוכל להציג אותה לאמא שלי שכאילו קבלתי מסטר באוניברסיטה... זה הסיכוי היחד שלי לקבל מסטר.

מטש1

New member
עדיין לא, לצערה של האמא

אני לא מבין הרבה במשיטים - אבל לפי מה שמפורסם באינטרנט : משיט ספינת נוסעים בשכר לשיט חופי (רשיון מס'40 ). משיט, לא רב חובל, וזה במפורש מוגבל, גם לשייט חופי וגם למספר הנוסעים וכנראה שגם בתפוסה (ספינת נוסעים, לא אנייה). MASTER זה רב חובל, לא משיט, בלי הגבלה.

אבל, תספר לאמא שאתה YACHT MASTER - זה עדיין מאד מכובד.

newsail

New member
נו שויין, לא חשוב המסטר-אבל שישלחו מחדש תעודה

עם התיקון לסקיפר. שילמנו וקיבלנו בלי התיקון לסקיפר.

מבקש עזרה מימכם לא יודע מה לעשות

אני רוצה להזמין -כובע-ולא יודע מה ליכתוב קפטן-- מאסטר --אופרייטור ..או שייט בעברית ומי שירצה בחו"ל להבין שילמד עיברית...

מטש-תודה על העיידכון...

אבל רשות בינלאומית ITU בכל נוהלי קשר ימי (אפילו הסמכה ל-SRC) במיקרה כמו אזעקת מצוקה מוטעית ההודעה "חייבת" לכלול את השולח כמי שממונה על כלי שייט בהגדרה MASTER.
באנגלית יש מיקרים שלמילה מסוימת בעיברית יש כמה הגדרות בעוד למילה אחרת יש שימוש בכמה מיקרים (כמו המילה BOARD).
גם לפי חוקי דרך (תקנה 2 אחריות) יש התיחסות רק ל-MASTER ואין נפרדת ל-SKIPPER או ל-OPERATOR..
בעיברית תירגמו זאת לקברניט ואפילו אתה בהרצאה לפני כ-10 שנים התיחסת ל- SKIPPER כקברניט על תקנה זו.

להתראות על המים

מטש1

New member
נראה שכאן אתה צודק

IMO באמת כתבו MASTER בחוקי הדרך. יש להניח שהניסוח נבדק ע"י הרבה משפטנים ומומחים והכוונה אכן למי שבפועל מפקד על כלי השייט. זה שונה מהרבה פירושים אחרים שאפשר למצוא בוויקיפדיה ובמקומות אחרים. קטונתי לכן מלתת סקירה על ההבדלים בין הווריאציות השונות בשפה האנגלית למושגים האלו.

ועדיין, MASTER"S LICENSE זו תעודת רב חובל ולא תעודת סקיפר (או אופרטור),

התואר זניח ביחס לנידרש מהשייט

כל השרשור היה מיותר, אנשים במקום להבין שהשייט הוא Life Long Learning ניטפלים לתוארים.
מה שחשוב זה לא מה התואר אלה איך אתה מתפקד ומה המקצועיות שלך.
IMO דורש שבכלי שייט גדולים יהיו אנשים ברמה מסוימת לכן התעודה MASTER"S LICENSE. אבל לא כל
מי שרכש תעודה זאת קיבל פיקוד כי המבחן האמיתי זה בשטח ולא במבחן.
באנגליה יש מועדונים שמסונפים ל-RYA אך להתקבל אליהם צריך להוכיח יכולת הרבה מעל לרמת הסילבוס של RYA
במבחן השטח ולא המחברת.
חבל שבארץ חסרה סוג זה של תרבות

מהשנישאר זה להמתין ולקוות!

לידיעת רספ"ן מאת הסדרן

התואר הבריטי למשיט יאכטות (שמשם לוקח רוב עולם השייט את הסדר והמונחים) הוא yacht master coastal לשייט עד 60 מייל מהחוף ו yacht master לים הפתוח. בשום מקום לא מצאתי operator, חוץ מ... נו אתם יודעים זה ההוא בתחנת מוניות.

למעלה