איך

בושם1

New member
איך

אייך אייך לא ניכנסתי לפורום לפני חמש שנים .. איך לא ידעתי להסביר למורים שלצערי לא יודעים מה זה . איך לא ידעתי להסביר ליועצת שטורט זה לא רק טיקים . איך ישבנו שעות אצל פסיכולוגים ופסיכאטורים וגם הם לא ידעו . איך נתנתי למפקחת משרד החינוך לשאול על תנועות מגונות כי זה מה שהיא ידעה על טורט . שבועיים אני אתכם ואני מבינה דברים שלא ידעתי . איך דרשתי מבן דברים שלא יכול לבצע מקוה שהחדשים הלואי שלא יהיו .לא יחזרו על הטעות שלי. אני איתכם כל יום תודה.

סמדר 21

New member
בושם 1

עדיף מאוחר מאשר בכלל לא , הטעות נעשתה מחוסר ידע במיוחד של אנשי המקצוע שבלבלו אותך, אז אל תאשימי את עצמך.

גם אנחנו ביזבזנו זמן אצל פסיכולוגים...

אבל יש לראות את הצד החיובי: הפסיכולוג קנה פנטהאוז מהכסף ששילמנו לו, ככה שלפחות מישהו הרוויח מכל העניין.
וברצינות: חבל שעדיין קיימים פסיכולוגים שלא שמעו על טוראט, ושמנסים "לרפא" את הילד כדי ש"יפסיק לעשות בכוונה פרצופים ותנועות מוזרים". לגבי דברים שבינך לבין הילד- הכי פשוט להתנצל בפניו. הסבירי לו שלא ידעת כלום ולכן עשית טעויות. חשוב תעשי זאת כדי שלא יהיו לו משקעים. אגב, איך היגעת לפורום שלנו? בעקבות לידר?

בושם1

New member
סקר ועוד

עם התפרצות הטיקים שוחחתי עם בת שבע והיא סיפרה לי על העמותה והפנתה אותי לשניידר בכאבי הנורא ראיתי שלפרופסור אפטר זה פשוט חולף מעל הראש . פניתי לפסיכולוגים נוירולוגים וכו ןנכון לידר הכירה לי את הפורום הפורה . בעינין ההיתפרצות--כשאני משחזרת לפי דעתי כאמא ותיקה הרגשתי משהו לא ברור בגיל צעיר מאוד . ונראה לי שהיתפרצות הטיקים הוא בעיקבות הרטלין כך גם בן מרגיש.

LIN129

New member
בושם למה את מיתכונת כשאת אומרת

שלפרופסור אפטר זה פשוט חולף מעל הראש? אני צריכה ליהיות אצלו ב11.6 וקיבלתי עליו קומפלימנטים ממש טובים ומה צריך לקחת אליו להוציא את הילד? איבחונים? בדיקות? ביכלל יש לו זמן ליקרא את מה שמביאים? האם הוא עושה לו איזה שהיא בדיקה ? הילד בן 7 כתה א תודה .

בושם1

New member
תגובה

מצטערת על האיחור בתגובה , הגעתי למרפאה ועברנו איבחון (עם יש לכם כדאי להביא) בעיקרון עם אין טיקים בולטים רק את האמא תוכל להסביר לפרופסור הוא כמובן יסביר וימליץ .ככל הידוע לי נימצאת שם נוירולוגית מומלצת.תשאלי בפורום .ובכלל תצמדי לפורום תקבלי תשובות וידע רב בהצלחה.

LIN129

New member
תודה בושם על התשובה היה לי טור

לניורולוגית דר שטינברג אבל היתי בטוחה שדוקא דר אפתר הוא הטוב ביותר ולכן היתה חשובה לי דעתך ולפורום אני מחוברת מאוד פשוט קוראת כל מה שכותבים פו רק שלי אן מה להוסיף יש כאן נשים כל כך מיקצועיות שמה שאומר יראה דיבילי לכן מודה לך על תגובתך והמלצותייך

../images/Emo2.gif הרהורים על טיפולים, על פסיכולוגים ועל מה

שביניהם... בהמשך לדבריה של "צוללת" אני מוצאת חובה להצהיר כאן, שהפסיכולוגית של הבן שלי פשוט הצילה את חיינו (וממה ששמעתי גם את חייהם של ילדים נוספים)... כך, שהייתי אומרת שלטעון באופן גורף שללכת לפסיכולוגים זה בזבוז של זמן וכסף - זה לא כל כך מדוייק. לטיפול הפסיכולוגי יש מטרה אחת ועליונה - לחזק את הילד ולתת לו כלים להתמודדות יומיומית בעיקר בתחום הרגשי. הטיפול הפסיכולוגי יכול גם למנוע סיבוכים רגשיים מיותרים והידרדרות נפשית על רקע הקשיים איתם מתמודד הילד והחיזוקים השליליים הנלווים להם. ובתוך כך - מטרת הטיפול לתת להורים הדרכה מתאימה על מנת שידעו איך להעצים את הילד. כלומר - אני מסכימה עם דבריה של "צוללת" - אך מנקודת מבט שונה לגמרי. ראשית - לדעתי, הדברים נכונים לכל טיפול שהוא - גם תרופתי וגם פסיכולוגי או כל טיפול אחר. שנית - אם מטרת הטיפול היא "לתקן" את הילד ולהפוך אותו ל"מושלם" מבחינת הציפיות של ההורים - אזי, "תשכחו מזה" - הטיפול נדון לכשלון!

הלנה

New member
בושם יקרה

קודם כל לא היה פורום לפני 5 שנים, לא מזמן הוא חגג 3... אבל באמת חבל שלא הגעת לעמותה ולבת שבע... בכל מקרה כפי שאמרו קודמי, טוב מאוחר מאשר אף פעם. בדיוק שוחחתי היום עם טורטניק מבוגר על כך שכשהוא היה ילד לא היתה בכלל מודעות, הוא בעצמו לא ידע להסביר למה הוא עושה מה שהוא עושה ובטח שלא הסביבה. היום למזלנו, למרות שיש עדיין הרבה בורות בנושא, יש גם הרבה אנשי מקצוע מנוסים ויש את פורום והעמותה והחומר המקצועי. אני מאד שמחה שהגעת אלינו ומקוה שבקרוב גם יהיה מפגש משפחות ותוכלי לפגוש עוד אנשים נהדרים מכאן.

היי יהודית,../images/Emo24.gif

אכן הלנה צודקת לפורום מלאו 3 שנים ב-4/12/2006....וחבל שלא נפתח קודם.... ממי..אל תחמירי עם עצמך...כולנו היינו במקום בו את נמצאת עכשיו, גם אנחנו האשמנו את עצמנו אבל אין לבכות על חלב שנשפך. מכאן רק "תעלו" תתמודדו...תיתמכו....ותובילי את חייו של בן ושלכם לאירועים הכי חיוביים שניתן...תהפכו את הבעיות לאתגר עבור כולכם...תנו לעצמכם לחדור את הבעיות כמו במנהרה...תפלסו לכם את הדרך הנכונה להתמודדות..שפרו את המצב ע"י תמיכה בלתי נלאית..והערכה לילד שכן הוא מסוגל ויכול להתמודד בעזרתכם. אנחנו כאן ברקע עבורכם - תמיד שבת שלום

ngנוצה1

New member
אל תלקי את עצמך

באמת , כפי שכתבו לפני , טוב מאוחר מאשר אף פעם לא, בן הוא ילד מקסים ונבון (נפגשנו אצל הלנה , אני עם התינוקת הצורחת) באמת , ממש מצא חן בעיני , צריך לעזור לו גם לקבל את עצמו יותר טוב , ובניגוד למה שהןא חושב אני , כן חושבת שצריך לספר , גם לתלמידים וגם לצוות בביה"ס . ולא לפתור את הבעיות "בלהרביץ וזהו".

../images/Emo24.gif בושם יקרה../images/Emo70.gif

ראשית - אני מאד שמחה שאת שואבת עידוד רב ומידע במסגרת הפורום. זו בדיוק מטרתו של הפורום. שנית - אני מצטרפת לכל מה שכתבו כאן. רגשי אשמה - לא מקדמים אותנו לשום מקום. את עשית את הכי טוב שידעת באותו זמן. הילד מספיק חכם בשביל להכיר בכך בבוא הזמן (על סמך נסיון - זה בדוק...) מידע רב נוסף ניתן למצוא בקישורים שלנו. ואם יש עוד שאלות - כפי שכתבה תיקי - אנחנו כאן.

למעלה