איך

s h i r a n 2 0

New member
איך

איך אפשר לאהוב מישהו ולשנוא אותו בוא זמנית ? איך זה אפשרי שמישהו יכול לגרום לי להרגיש כל כך חזקה וכל כך בחיים - ועם זאת כל כך חלשה ותלויה בו ?

shuye18

New member
יש לזה אפילו מושג - אמביוולנטי

רגשות אמביוולנטים אלה רגשות מעורבים של אהבה ושנאה ביחד. את בצבא, אז נגיד ואת מכירה מישהו שיוצא שבוע שבוע, ומצד אחד הוא חוזר יום ראשון ואת שמחה שהוא חזר, ומצד שני את עצובה שהוא חוזר לבסיס באותו היום לאחר שבוע. הרגשות שלך כלפי היום הזה הם מאוד אמביוולנטים. כמו כן יש את המשפט הזה, שגברים אומרים על נשים, שאי אפשר לחיות איתם, ואי אפשר לחיות בלעדיהן. את שואלת אם זה אפשרי? זה מאוד אפשרי. כמו בכל בחור שתכירי, יהיה בו צד שתאהבי וצד שלא כל כך תאהבי. את צריכה להחליט מהי התחושה היותר חזקה אצלך כלפיו, ולפעול בהתאם. שיהיה בהצלחה!

אופיפה

New member
האמת שכבר לפני יומיים..

הרגשתי בהודעה שלך שאת קצת באופוריה... אני מקווה שהכח והחוזק שלך לא יהיו תלויים רק בו. קחי בחשבון שגם אם הוא גורם לך להרגיש חזקה , הכח הזה יוצא מתוכך. כלומר הכח תמיד נמצא בתוכך ואת יכולה לאפשר לו לצאת מתי שאת רוצה. זה בשליטתך. השתמשי בכוח הזה כדי לפתח עוד תחומי עניין וקשרים שייבנו לך את הבטחון. וכך לא תרגישי תלות באדם אחד, נפלא ככל שיהיה. וככל שתקריני יותר בטחון הוא ימשך אליך יותר. שיהיה לך רק טוב. ושנה מופלאה.

hilabarak

New member
בהמשך לתשובה של אופיפה,

אולי במילים יותר "פיסיקליות". שינאה ואהבה בו זמנית כלפיי אותו אדם, בעיני מתארים חוסר איזון במערכת היחסים. אולי "אופוריה" כמו שנאמר, אולי "תלות". כשיש חוסר איזון, אנו נעים בין שני כוחות מנוגדים "אהבה" ו"שינאה". כדי לאזן מערכת יחסים צריך לבנות אותה, דרך תיקשורת, נתינה הדדית, בניית גבולות נכונים בין בני הזוג, בניית עתיד משותף (אחד רוצה ילדים והשני לא, אחד רוצה להתחתן והשני "רחוק מרשעים ישועה" - אלו דברים שצריך לגשר עליהם) ועוד ועוד ועוד. ואז לא נעים בין אהבה לשינאה, אלא מרגישים את המהות של הזוגיות. את שותפות הדרך. את יודעת אם עומדים על עמוד, אז מתנדנדים כל הזמן מצד לצד (חוסר איזון). אם עומדים על בסיס בנוי ורחב, אז פשוט נהנים מעמדת הגובה שהבסיס הרחב נתן, אפשר לצפות ולא לעסוק בשמירה על שיווי משקל.

s h i r a n 2 0

New member
יש דבר בסיס שאני לא מסכימה עליו

איתך. למה אני צריכה להקרין ביטחון בשביל שהוא ימשך אליי יותר ? למה אני לא יכולה להיות אני - לפעמים חלשה יותר, לפעמים מבולבלת, לפעמים עצובה, לפעמים מטורפת, לפעמים מטופשת, למה אני לא יכולה להיות הכי אני - מה שאני מרגישה באותו רגע - למה אני צריכה להטות על עצמי מסכה של ביטחון בשביל שהוא ימשך אליי יותר ? מה שאהבתי בו זה שאני שקופה מולו.. לא צריכה להתחפש לאישה מלאת ביטחון. כן יש לי את הצורך לדעת יותר ולעשות יותר. אבל מה שנפלא בכל העניין זה שאתה מה שאתה - והצד השני מקבל אותך כמו שאתה... ואין את התחפושות שאנחנו הוטים על עצמינו כל כך הרבה פעמים במהלך היום.. מרגישים ביטחון עם ההשיגים שלנו.. צריכים את ההישגים שלנו בשביל להרגיש בטחון. חשבתי שזה לא אפשרי. אבל אני חושבת שיש לי מקום בעולם בו אני לא צריכה להתחפש. לא צריכה להסתיר רגשות מסויימים או מחשבות מסויימות. כן יש את העניין של להתפתח כאדם אינדוידואלי.. זה ברור. כי ניראה לי שבשביל לבנות משהו אמיתי אתה חייב להיות מפותח בצורה אינדיוידואלית כדי שיהיה לך מה להביא מעצמיך לקשר זוגי. אבל נמאס לי ממשחקי ה "תקריני ביטחון כדי שהוא ימשך אלייך".. למה לא להיות אמיתי לשם שינוי ? למה להסתתר מאחורי העבודה שלנו ? התואר שלנו? או כל דבר אחר.. שנה מופלאה גם לך.. :)

אופיפה

New member
לא מסכה!!!! אני התכוונתי...

באמת להיות אדם עם בטחון עצמי אמיתי ובנוי קודם כל למען עצמך כמובן. רק ציינתי שכשיהיה לך את הבטחון הזה זה יגרום לו אפילו להמשך אלייך יותר. אם זה לא אמיתי אין לזה את אותו אפקט במילא..כי כמה זמן אפשר לעשות הצגות, ביחוד ליד בן אדם שמכיר אותך כל כך מקרוב.

../images/Emo140.gif

הי שירן קראתי את ההודעות הקודמות שלך, והכל נשמע מושלם רק מה, בעולם שלנו, הכל מתמזג ונע ממצב למצב. הכל חולף, הכל הוא רק חלק מהשלם. אז בהנחה שאת מדברת על עצמך ואותו איש שאת תלויה בו בשביל לראות דברים בצורה אמיתית יותר - בהתחלה זה טבעי שרואים רק את הנהדר, הגוף והנפש בהתרוממות רוח. ואם אנחנו מרגישים שהוא על תקן "מושיע" - תולים תקוות וחלומות ושמים אותו במקום כל כך גבוה, עד שהוא נופל - כאשר הכל אצלנו בפנים. אבל כל בן אדם יש בו הכל, ובהמשך גם רואים צדדים אחרים, שנראים בעינינו פחות נהדר. זהו עוד שלב. ואז, במקרה הטוב, לומדים לקבל את האדם האחר, בכל מסגרת של יחסים, כמו שהוא, על כל צדדיו האנושיים, ויש בזה יופי. זאת אהבה מקבלת ולא מחלקת. לא לטוב ולא לרע. אין שנאה. ואם לא מסתדרים באופן מהותי, אז הולכים לדרכים נפרדות, אבל ללא שנאה. שנאה אוכלת אותנו. כאשר אהבה ושנאה מדוברות בנשימה אחת, כשמישהו גורם לך להרגיש חזקה וגם חלשה, כדאי לפנות פנימה ולברר מה אמיתי בתוכך. ומה את משליכה על החוץ. את התמסרת, ולהתמסר לא כל אחד יכול, יש שפוחדים. אבל בהתמסרות אפשר גם לאבד את עצמנו, אם אנחנו עדיין לא יציבים עם מי אנחנו, אם מפתחים תלות. כאשר יש בך חוסר, אחרים ימלאו אותו. אבל לא באמת. מציע לך לקרוא את "החתיכה החסרה פוגשת את ה-O הגדול" וגם את ההודעות שלך מהימים האחרונים. הכל הוא תהליך למידה עצמי, ואת כל הזמן לומדת. גם ברגעים מבלבלים ונמוכים וכואבים אולי במיוחד בהם לדעתי זאת פרספקטיבה חיובית ותומכת
באהבה

s h i r a n 2 0

New member
הי :)

למידה עצמית כן אני מרגישה שהשבועיים האחרונים היו אינטנסיבים מאוד.. אני מרגישה שעברתי 100 צעדים יותר ממה שעברתי בשנה. זה באמת מפחיד להתמסר. מםחיד לאבד את עצמינו.. אבל אני מרגישה שאני מגלה את עצמי.. אני מקווה שאני לא טועה.. שניתן לזמן להגיד את שלו ? :)

לא מאמין בטעויות ../images/Emo13.gif

כל דרך שהלכנו ונלך בה אינה יכולה להיות טעות, אם למדנו משהו שלא היינו לומדים בדרך אחרת לכל דבר הזמן והמקום שלו...

Shmuelr013

New member
מצבי תלות והעולם הדואלי

דברים לפי דעתי.... יחסי גומלין בין בני אדם מבוססים לרוב על צורך לתת או לקבל, כאשר זה שזקוק יחפש את זה שיכול למלא את מה שחסר בו וזה שיכול לתת יחפש את זה שיכול לקבל. באופן טבעי ניתן לקרוא לזה 'הרצון לאיזון הקיים בטבע'. אך לעיתים אנו בחסר ואנו מתמכרים לזה או למצב שממלא אותנו/מספק אותנו, אנו חשים כי אנו לא יכולים בלי ומצד שני אנו כבר 'למדנו' ורוצים את הזכות לעשות זאת לבד. כאשר נכנס מצב כזה של דואליות אנו חשים לכודים. האם אי אפשר לשנות את החוזה עם אדם מסויים, להחליט יחד על מערכת אחרת של תן וקח, אם הרבה יותר חופש וזכות בחירה. אך באם זו התמכרות האם יש רצון אמיתי לצאת מהמצב ולנתק את המחט מהווריד.

שובטמה

New member
תשובה לאיך,,,,,,,,

מי שגורם לך להיות חזקה וחלשה זה רק את . אף גורם חיצוני אין ביכולתו לקבוע את ההרגשה הפנימית שלי כי אני אחראי להרגשה הזו שאני מרגיש. ומי שקובע איך את בוחרת להרגיש זה את בלבד. לכן תראי כמה קל זה יכול להיות לבחור להרגיש חזקה כל הזמן. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה