בקלות ../images/Emo13.gif
[אציין מראש שאני מדברת, כמובן, על המד לחץ דם הפשוט שאתה מנפח בעצמך. אני מניחה שקיימים בשוק מכשירים שעושים את העבודה בעצמם, אבל אינני בקיאה בדרכי פעולתם וממה שידוע לי הם פעמים רבות לא מדייקים.] הפעולה הראשונה שאתה עושה היא להניח את הרצועה שמיועדת להיות על היד (להלן: המנג'טה) מעט מעל המרפק ומהדקים אותה בעזרת הסקוץ'. בנוסף אליה יש מד לחץ, שיכול להיות שעון שמהדקים באמצעות מעין קליפס לרצועה או שעון גדול יותר שמונח על השולחן, סטטוסקופ שמניחים באזור המרפק (בחלק הפנימי של היד, במקום בו אתה יכול לשמוע את הדופק בססטוסקופ) ומפוח עם שסתום שנסגר/נפתח באמצעות סיבובו. סוגרים את השסתום, ומנפחים את המנג'טה עד ששעון הלחץ מורה על 180 ו/או עד שהמטופל צורח מכאבים
(אפשר גם עד 200, אבל בהרבה מקרים אין צורך, ובכל מקרה תלוי ברמת לחץ הדם של המטופל במדידות קודמות.), אז גם לא שומעים כלום. אז משחררים את השסתום ומפחיתים את הלחץ לאט ובהדרגה. כשאתה מתחיל לשמוע דופק בסטטוסקופ, זהו הערך הסיסטולי. כשאתה מפסיק לרגע לשמוע את הדופק, זהו הערך הדיאסטולי. ערכים תקינים למבוגר הם בעקרון 90-140 לסיסטולי ו-60-90 לדיאסטולי, אבל שוב, זה לא מתאים לכל אחד - לנשים בהריון לחץ דם נמוך בכ-20 מ"מ כספית מלחץ הדם הרגיל שלהן, לאנשים מבוגרים יכול להיות לחץ דם גבוה שאצלם ספציפית הוא הנורמה, וכו'. זה היה מאוד בכלליות - זכור שלוקח זמן להתרגל למדידת לחץ דם כך שתשמע מתי מתחיל הדופק ומתי מפסיק, ובדיקות והתייעצות עם רופא שמכיר אותך תמיד כדאיות. רק בריאות