איך???

guypelegcarmel

New member
איך???

טוב קודם כול אני יציג את עצמי שמי גיא ואני מתנדב באזור כרמל, הסתכלתי הרבה זמן על הפורום ולא רשמתי כלום ולאחרונה התחלתי לרשום קצת טוב ועכשיו לשאלה שלי איך טנשן פניאומוטורקס יכול לגרום לטמפונדה???

../images/Emo104.gif טנשן פ.מ ../images/Emo26.gif טמפונדה

כיוון שלאוויר אין דרך לצאת אלא רק נכנס כל האיברים נדחקים וכך יכול להיווצר לחץ על הלב ושק הלב. בעיקרון טמפונדה נגרמת מהדם שמשבר בסטרנום אבל עם אוויר- התוצאה אותה תוצאה. זאת תשובה לא רישמית כמובן אלא ניחוש מחיבור של שני הדברים.

ronen222

New member
הסימנים דומים

אך זה לא טמפונדה כתוצאה מהלחץ על הלב ההפרש לחצים יהיה קטן

New member
הוא לא

חזה אויר בלחץ, לא יכול לגרום לטמפונדה לבבית. אם כך ממה נובע הבלבול? התשובה היא אחת משתי אלה: 1. בעת פציעה חודרת באזור בין החזה שגורמת לחזה אויר בלחץ, יש סיכוי לא קטן לכך שתגרם באופן בלתי תלוי גם פגיעה בלב שתגרום לטמפונדה לבבית. 2. חזה אויר בלחץ הינו מצב מסובך מאוד בו כל חלל בית בחזה שרוי בלחץ ולכן גם הלב שרוי בלחץ באותו האופן בו הוא שרוי בלחץ במקרים של טמפונדה לבבית. לכן, במקרים רבים של חזה אויר בלחץ יראו תסימנים לבבים של טמפונדה לבבית אך ההבדל הוא שהטיפול שונה לחלוטין. בחזה אויר בלחץ יש לנקז את האויר מהחלל הבין פלוראלי ואילו בטמפונדה לבבית הטיפול הוא ניקוז הנוזל בין הפריקרד ללב. בברכה, אבירם

e d d

New member
תיקון טעות נפוצה בקשר לענין

בחזה אוויר בלחץ אכן נוצר לחץ חיובי לא מבוטל בין קרומי הפלאורה ולחץ זה אכן דוחק ומעוות את הריאה ואיברים נוספים בבית החזה עד כדי "תזוזה" של המדיאסטינום) אבל הבעיה העיקרית ממנה מתים הפצועים איננה הלחץ על הלב!! הלחץ הנוצר ישפיע קודם כל על איזורים/איברים/כלים שלהם לחץ נמוך וכמובן שהם דחיסים. האיברים הללו הם כמובן הריאות ואחריהם בתור.... הורידים בהם הלחץ נמוך יחסית. הלחץ בעורקים ובחדרי הלב גבוה יותר. הבעיה הופכת קטלנית כאשר הוריד הנבוב (התחתון) נלחץ ולמעשה כמעט נחסם כמות הדם הנכנסת ללב קטנה בצורה משמעותית וכך גם כמובן כמות הדם היוצאת ממנו (חוק פרנק סטרלינג הידוע). תפוקת הלב יורדת כמעט עד אפס. ולמעשה זהו... כך מתים הפצועים.... מהלם.

למעלה