איך?

smady by

New member
איך?

מאיפה אתם יודעים כל כך הרבה על סיאנס ומאיפה יש לכם סיפרי כישוף? זה לא אמור להיות דברים מימי הביניים? (התכוונתי רק לספרים במשפט בזה..)

Tatu4Taty

New member
האמת

שלהשיג מידע על כישוף זה לא דבר קשה ואתה יכול להתחיל ממש פה במאמרים, ישנה חזרה לדרך הכישוף לאורך השנים האחרונות ונכתבו ספרים רבים על מאגיה וכישוף בעשור האחרון ועוד לפניו, מעטים מהם אפילו תורגמו לעברית ותוכל למצוא אותם בחנויות ספרים בארץ כמו כן, ישנן חנויות שמייבאות ספרים מחו"ל וגם אתרי אינטרנט שמוכרים ספרים כאלו. בסיאנס אני לא מתמצא במיוחד אבל ישנם הרבה אתרים אשר עוסקים בכך והרבה בא מנסיון אני מניח.

jbu

New member
איך?

מאיפו את יודעת מתמטיקה? ופיזיקה? ובכלל פלוסופיה? כול הדברים האלה לא היו דברים מלפני מאות שנים? זה בדיוק אותו דבר, כמו שאת היבדות ניסו לדכא כך גם את המאגיה, פשוט שמרנו על פרופיל נמוך נמנענו ללכת לקונציץ של השכן והידע ממשיך להתקים.

עשית פה אנדרלמוסיה מושלמת^_^

זה בהחלט בהחלט לא בדיוק אותו דבר! ההשוואות שלך לא נכונות. אני לא רואה איך אפשר להשוות בין מתמטיקה ופיסיקה, לבין פלוסופיה. אין לי שמץ של מושג איך הצלחת להשוות יהדות ומאגיה ואני לא מבינה איך אפשר לקשר את כל הנ"ל בהוואה אחת. הרי הדרכים שבהן הדברים האלו שרדו הן שונות לגמרי- מהקצה אל הקצה. אין שום קשר בין דרך ההישרדות של הפילוסופיה והמיסטיקה לבין דרך ההשרדות של פיסיקה ומתמטיקה- כי הרי מדובר בשני צרכים שלא רק שונים לגמרי, אלא גם סותרים אחד את השני. הסיבה שניסו לדכא את האמגיה והסיבה שרצו לדכא את היהדות קשורות אחת לשניה במעט מאוד דרכים. גם לא שמרנו על פרופיל נמוך, ואם שמרנו- זה היה מתוך הכרך שלא ישתמשו ביכולות שלנו לרעה, או שלא יכחידו אותנו. אבל גם לכל שאר הדתות יש את ההכרך הזה- לכן אי אפשר להגיד ששמרנו במיוחד פרופיל נמוך, משום שגם היהודים היו צריכים לשמור פרופיל נמוך בחברת הגרמנים וזה בלי שום קשר ליכולות מאגיות... מישהו מבין לעזאזל מה אני מנסה להגיד?
התשובה בעצם למה שהיא שאלה, היא לא בגלל ש"פשוט שמרנו על פרופיל נמוך"-אלא שהצלחנו לרכוש קבוצת מאמינים, שהעבירה את הידע שלה הלאה וזכתה לעוד לבבות מאמינים- וכך היא שרדה. בזכות האמונה החזקה, הפרסום היציב, המאמינים- ורק בנוסף להכל בגלל שאנשים לא מטומטמים והם לא יצאו לרחובות גדושים בחרידים ויצעקו "אני מאגי- צומי!". האמונה שהתפתחה, לא לפני מאות שנים, אלא לפני אלפי שנים, השתמרה לא בגלל שכתבו עלינו בספרי היסטוריה ולימדו עלינו בבתי ספר ושירשו את הערכים המאגים בחינוכינו, אלא בגלל התרבות של דת- שזה דבר מאוד שכיח. בסך הכל, זה באמת ענין של מזל- כמו שכל דת אחרת זה ענין של מזל- כשחושבים על זה, מה היא דת אם לא אופנה אחת גדולה ומטורפת? וכל עוד שלא תוכלי להציג בפני כולם עובדה חומרנית שמאגיה אינה אמיתית- תמיד יהיו את האלו שיאמינו שהיא כן. זה פשוט איך שהדברים עובדים.. הבינותי (במקרה
)?

jbu

New member
זואת לא הייתה אנלוגיה

זואת לא הייתה אנלוגיה אלה היבתי שלא קשורה שמטרתה הייתה לואמר שהידע לא נכחד ולא נעלם אף פעם כמו פיזיקה ומתמטיקה. ולא צריך להיות גאון גדול כדי להבין ששמרנו על פרופיל נמוך אחרי הכול משם הגיעה הכיוני "ספר הצללים" כי החביאו אותו וזה לא שנפגשנו בבנין כמו שאר הדתות שנפגשים שם בכנסייה או בבית כנסת, ואת לא יכולה להגיד שזה היה כמו היום שבו אני יוכל לומר למי ששואל מה התחביבים שלי:"מאגיה מחשב וכו'..." (ולא בגלל שבאותה תקופה לא היה מחשב
). ולגבי היהדות היו תקופות שבהם קימנו מצוות בסתר (למשל באנקוזציה). לא כול מה שאי השווה מתלבשת בכול מובן אחרת זה לא הייתה השווה אלה אותו דבר. (עכשיו אני סבכתי את הדברים עוד יותר)

L e s t a t

New member
איך יודעים

תחום המאגיה אכן היה בעבר הרחוק תחום די אקסקלוסיבי, לא כל אדם יכל לדעת עליו כמו היום. איך זה? קודם כל, זה מתחיל מזה שרוב האנשים, במיוחד בתקופות השונות של ימי הביניים, לא ידעו קרוא וכתוב ולכן לא יכלו לקרוא ספרי כישוף. לא רק זה, אלא גם שלהשיג ספר לא היה דבר פשוט בעבר וספרים היו אף חלק מהמותרות של שכבות יותר אמידות מאשר העם הפשוט ואם כל זה לא מספיק לך אז גם בגלל שהנצרות תפסה בשלב מסויים "שליטה" ברוב הארצות (בעיקר באירופה) ואחד הדברים שהכנסייה הנוצרית מפורסמת בהם הוא ציד מכשפות, ככה שכל הנוגע לכישוף במקום בו הנצרות שולטת זה בגדר חלומות באספמיה אלא אם כן מדובר בספרי קבלה (וגם זה לא בדיוק כישוף וזה אפשרי אם במקרה את כומר). גם ביהדות כישוף לא מבורך במיוחד (מכאן למעשה, נבעה הגישה הנוצרית כלפי הכישוף). אז איך זה שהיום יודעים יותר? בתקופות מסויימות בהיסטוריה (כמו הרנסאנס) החלו התעניינות ועיסוק בעיסוקים מאין אלו, שירדו למחתרת. אחת התקופות הבולטות ביותר היא תקופת שנות השישים שנתנה Boost רציני לכל מה שקשור למיסטיקה ולרוחניות (ולצערי הרב, לעיתים קרובות זה נעשה בליווי קצת מסחרי). היה זה יותר ויותר נפוץ למצוא על המדפים ספרים המדברים על מיסטיקה, מדיטציה, בודהיזם, וויקה, רוחניות וכו'. בין היתר, החלו להימצא גם ספרים העוסקים במאגיה ובאותה תקופה שיטת המאגיה הכאוטית הייתה מאוד פופולארית וספרים שונים העוסקים בנושא הפכו לדבר יותר ויותר נפוץ. עם הזמן, מאגים שונים החלו לפרסם ספרים בנושא. למרות שהעניין המחודש התחיל בצורה "רצינית" בשנות השישים, כבר בתקופה הויקטוריאנית קמו קבוצות מאגיות ואף מאגים שכתבו ספרים בנושא (כגון, אליפז לוי, אליסטר קראולי וכו'). המאגיה כבר אינה דבר שנרדף בצורה מאסיבית כמו שהיה בימי הביניים. בעת העתיקה (לפני קום הנצרות) המאגיה הייתה מלאכה בפני עצמה, לעיתים קרובות כוהנים (פגנים) היו גם מכשפים (דבר שנפוץ בעיקר במסופוטמיה ומצרים).

jbu

New member
אתה הולך לשנואות את עצמך על זה אבל

אתה הולך לשנואות את עצמך על זה אבל כרגע תמכתה במה שאמרתי (יותר טוב ממני). נ.ב חביב הקסם אני צריך את הדואל שלך כדי לשלוח לך את התמונה.

אני חושבת אז שכולנו מסכימים../images/Emo6.gif

בדרך מאוד משונה..
זה באמת עלה לי הקטע של הרנסנס...הרי מה יותר הומניסטי מאשר מאגיה? זה הדבר שלא רק שם את האדם במרכז, אלא שם אותו בעמדה של כמעט-אל. מה שניסתי להגיד קודם, היא ששמרנו על פרופיל נמוך כמו שכל שאר הדתות היו צריכות לעשות לולי היו במצב של מיעוט..אני לא מכחישה שהיו זמנים כאלו, כמובן שהיו- אבל לכל דת אחרת הייתה.

L e s t a t

New member
יש לך תמונה שגויה בראש

בין הרנסאנס להומניות יש אולי קשר רופף, גם זה לא היה עידן מי יודע מה נחמד (באופן כללי). המאג שאת חושבת עליו אולי היה רוצה להיות "כמעט-אל", אבל הוא לא. מכשפים כפופים לאלים\אלוהים והאלים\אלוהים יכולים לעשות מה שבראשים שלהם עם המכשפים ועם כשפים ועם רצונות. כמו כן, לא מדובר בדת.

למעלה