איך

איך

האנדוקרינית שלי אמרה שאני צריכה ללכת לפסיכיאטר שיעזור לי עם חוסר האנרגיה וחוסר הרצון שלי לעשות.
הייתי בעבר אצל פסיכיאטרית שרשמה לי נוגדי דיכאון אך זה לא עבד בטווח הארוך (זה עבד חודש ואז הפסיק ואז החליפו את הכדורים פעמיים עד שהרגשתי שהיא לא עוזרת לי)
אני מסתכלת מול הרשימה של הפסיכיאטרים בקופה ואני לא יודעת איך לבחור.
איך אני יודעת איזה טיפול יותר מתאים לי? זה לא כמו לבחור רופא עור...או שכן? קרובת משפחה שלי שהיא פסיכולוגית אמרה שפסיכאטרים הם לא יותר מרושמי מרשמים ושזה גם רופא משפחה יכול
אני אובדת עצות

היי

אני מבינה שהבעיה היא "חוסר אנרגיה וחוסר רצון לעשות" דברים. אם הרופאה שלך הפנתה אותך לפסיכיאטר, ייתכן שהיא חושבת שאת בדיכאון. יכול להיות?

על כל פנים: כן, פסיכיאטר הוא רופא, ואפשר לבחור פסיכיאטר בדיוק כמו שבוחרים כל רופא אחר.
ההבדל בין פסיכיאטר לבין רופא משפחה הוא, שפסיכיאטר אמור להבין יותר ברפואת הנפש.
אם כבר היית מטופלת על ידי פסיכיאטרית והטיפול לא עזר, אז כדאי לדעתי לחפש פסיכיאטר/ית אחר/ת, ולא רופא משפחה.
כמו בכל תחום אחר, אפשר לבקש המלצות מחברים, בני משפחה וכו'. אולי הפסיכולוגית מהמשפחה שלך מכירה מישהו נחמד?

מה שאני מתפלאת הוא, שלא הציעו לך גם את האופציה של פסיכולוג.
האם האנדו' הסבירה לך למה היא ממליצה על פסיכיאטר ולא על פסיכולוג?

כמו כן, אולי יעזור אם תצייני מדוע בעצם את מטופלת אצל אנדוקרינולוגית? בשביל איזו בעיה?

לא חשבתי שהבעיה היא אחרת

היה לי גידול בבלוטת התריס, היא נכרתה, הכל בסדר ואני במעקב כדי להיות מאוזנת. לא עברתי טיפולי הקרנה או כימו.
היו קשיים לפני אבל אחת התופעות בחוסר איזון בהורמונים של בלטת התריס זה חוסר אנרגיה, וקשה לשמור על איזון.

טוב

רק רציתי לוודא את זה. כי לאחרונה יש בעיה ספציפית עם אלטרוקסין.

הרופאה אמרה שאת צריכה לראות פסיכיאטר או שזה היה רעיון שלך?
אני פשוט תוהה למה זה ברור כל כך שאת צריכה פסיכיאטר ולא פסיכולוג...

לב עם תלתל
- אולי כדאי שתחשבי על שינוי

כיוונים לגבי בריאותך .אני תוהה באם חוסר האנרגיה שציינת הוא פיזי או נפשי להרגשתך ,כי ההבדל משמעותי,מבחינת חיפוש הסיבות לתופעה אצלך.יתכן ואת סובלת גם מחוסר

איזון של ויטמינים שונים המשפיעים על חוסר האנרגטיות שלך,ויתכן ויש לך אנמיה וכד' .לכן יתכן ועלייך דווקא ללכת לאורולוג טוב ,וכדאי לבחור אחד/ת טובים ע"י המלצה מעובדי

הקופה שלך (מרופאת המשפחה למשל) ואז לבדוק מאיין צומחות הבעיות בתחומם לגבייך. יתכן ויש קורולציה בין חוסר האנרגיה הפיסית שלך לבין חוסר הרצון לפעול....,לא

הייתי "רץ" כעת לפסיכולוג או פסיכיאטר במצבך,והייתי בודק היטב את יתר הכיוונים.לאחר שיהיו בידייך תוצאות הבדיקות מהאורולוג ומסקנותיו הרפואיות תוכלי לדייק טוב יותר באם

יש צורך להמשיך לכיוון הנפשי ,ואז במידה וכן יש צורך לתחושתך,לכי לפגישת ייעוץ עם פסיכולוג קליני טוב (!!!) כדי לבחון באם ואיזה סוג טיפול מתאים למצבך.בהצלחה.

תשמי, אני אגיד לך משהו, שאולי לא כל כך חכם לומר מבחינה מקצועית.

הרופאה שלך שלחה אותך לפסיכיאטר.
ואנחנו, כאן באינטרנט, לא מכירים אותך, ולא מוסמכים לתת אבחנות וטיפולים. ומשום מה אנחנו כל הזמן מזיזים אותך הצידה מהפסיכיאטר.

את יודעת למה?
כי הכתיבה שלך כל כך קלילה והומוריסטית, שזה בכלל לא נראה כאילו את בדיכאון.

ושוב -- זה ברור שאי אפשר, ואסור, לאבחן ככה.
אבל משהו פה לא מסתדר.

---
אמרת שאת לא עושה הרבה.
מאיזו עוד בחינה את מרגישה שאת בדיכאון?

את עצובה?
לא ישנה?
לא אוכלת?
סובלת מהערכה עצמית ירודה?
רגשי אשמה?
חס וחלילה סובלת ממחשבות אובדניות?

מדוע את, והרופאה שלך, חושבות שאת בדיכאון?

למעלה