איך תופרים מחוך?

MOD1212

New member
איך תופרים מחוך?

שלום רב! אני תופרת חובבנית ואני מעוניינת לתפור מחוך לכלה... אני רוצה שהמחוך יהיה ארוך ולא שקוף... איך לתפור כך שהמחוך יהיה עבה וקשיח, שלא יהיה רופף כך ש"יחזיק" את הגוף? איך לעשות שאזור החזה יהיה קשיח ובעל צורה עמידה? איזה חומרים בדיוק דרושים לי כדי שניתן יהיה לתפור כנדרששיקנה לבד את החוזק הראוי)? אולי צריך אילו מכשירים מיוחדים? תודה רבה

אבל אם את רוצה בכל זאת לדעת בבקשה

על הביטנה מדביקים בד שרמז, על בד השרמז מדביקים ב "סוס". הבטנה +1 ס"מ לתפרים ו ב ד הקשה הגזרה נטו . על זה תופרים בלנים ( עצמות )לאורך התפרי ם ועליהם מדביקים חשווה ..תופרים עצמות גם בקו המחשוף ובבית שחי . אחרי שכל הבדים מודבקים ותפורים לבטנה תופרים חלק עליון על הבד העליון מדביקים עוד שתי שכבות של שרמז או בטיסט מחברים למעלה ובצדדים ותופרים ....והופכים , מסיימים עם עיבוד לפי צורה שתפור בתך נסתר . בגב עושים ניטים ומבד אלכסון תופרים שרוך

תודה רבה מאוד

ואם אפשר הבהרה מה ההבדל בין סוס לחשווה ושוב תודה על ההסבר המפורט מי שההסבר לא ברור לו, זה סימן בשבילו שיש לו עוד דרך ארוכה לעבור

שש שבע

New member
זו שיטה לתפור מחוך סטרפלס

כי אין שרוולים, במחוך עם שרוולים, זה יהיה פשוט שריון בלתי יזיז.... במחוך עם שרוולים זה אחרת. יש כמה שיטות וכל אחת תלוי ב"חוזק" הרצוי.

אין לי מושג מבחינה טכנולוגית

שני בדים שונים .אפשר לתפור גם בלי בד סוס ולשים במקומו בד גולמי האפקט נוקשה פחות . אני בכלל לא שמה כל כך הרבה שכבות כי אני לא אוהבת מחוך עציץ .

בתור מנוסה בתפירה

אם יש משהו שאינך מבינה, מוטב שתשאלי. נסיון הוא דבר יחסי, כפי הנראה נסיונך רב, אך אינו מספיק. אנו מקוים כי בעזרת שאלות ספציפיות תוכלי לקרא להבין ולהתקדם בהדרגה

mmi30

New member
את כותבת שעל הבלנים מדביקים חשווה

זה לא קשה להדביק חשווה כשהמחוך כבר תפור ויש לו עצמות בתפרי האורך??

mmi30

New member
לפי תשובתך אני מבינה שאת תופרת בלנים על הסוס

כשהוא שטוח ,ועליו מדביקה חשווה - ואז תופרת את קווי הדוגמא - ועליהם תופרים שוב בלנים על הקווים התפורים השאלה היא ??? איפה נתפרים הבלנים על הסוס השטוח -- האם באמצע כל חלק או על יד כל התפרים ואחרי שמחברים את התפרים יחד מגהצים ופותחים את התפרים . ועל התפרים הפתוחים תופרים עוד שורה של בלנים ???

אין חוקים

. אני עושה מחוך רך בלי חשווה כלל רק עם עצמות .עם שרוולים יש לי בעיה .אפילו שהשרוול עם ראש נפוח כשהשרוול צר וצמוד אי אפשר להרים את היד והרי בחתונות רוקדים .מעניין שש איזה פיתרון יש לך למחוך עם שרוול ?

שש שבע

New member
עשינו דוקטוראט על שרוולים

בעצם פרופסורה, אני גוזרת אותם על פי שיטה משלי, לפעמים עושים שרוול לייקרה. אצלי אין מצב שהכלה לא תוכל להרים ידים או לחבק.

שש שבע

New member
העיבוד, זה התפר האחרון כשהופכים את המחוך

והוא בדיוק כדי לחבר את הביטנה לעליון באיזור הפתוח שדרכו הפםכת. אם תתפרי במכונה יראו את התפרים.

למעלה