איך תופרים בדים דקים

איך תופרים בדים דקים

אני מזמינה את כל מי שרוצה לתרום לנו מידיעותיו לספר לנו טריקים שיטות תפרים וכו' כיצד לתפור בדים דקים כגון: שיפון, אורגנזה, בטיסט ובהזדמנות זו גם לתרום לנו ידע כיצד תופרים את תפרי הצד של חצאית או שמלה שגזורים באלכסון מבלי שיווצרו גלים חג שבועות שמח לכולם

תפירה על בדים דקים

דבר ראשון להשתמש בצחט חדשה מספר 70, ולתפור בתפר קטן (מקסימום 2.5) זה מונע התכווצות הבד לעומת זאת לתפור תפרי צד כשהבד גזור אלכסון יש לתפור בתפר גדול מספר 3 ולא למתוח את הבד בהצלחה...

לא נתקלתי בבעיה באוברלוק ובזינגר

אני עובדת הרבה עם שיפונים תופרים באוברלוק 3 חוטים ומחברים בזינגר .מג הצים פתוח את התפרים .אין לי מושג בקשר למכונות ביתיות .

שש שבע

New member
אנחנו תופרים רגיל, רק עם מחט חדשה....

כל השאר, פשוט בזהירות.

הדור

New member
בנות היש שם לבורג למעלה במכונה

שמעלה ומוריד את הרגל??????

רות מלר

New member
עליזה האם את מתכוונת ל-

"מכוון לחץ הרגלית" ? אני מחזיקה ביד את ספרון ההדכה של הבראדר בת ה-20 שלי. כך נקראת הרגלית שבאמצעותה ניתן לשנות את הלחץ ולהתאימו - 0 לתיקונים וריקמה, 1-בדים רגילים, 2 בדים עבים

niznaz333

New member
איך כדאי לעבד את השוליים

של הבד... את האוברלוק יראו כי הבד ממש שקוף, לא? יש איזה דבק עדין שאפשר לגהץ עליו ובכך לעבד יפה את השוליים? תודה רבה על הפורום המעולה,אני לומדת הרבה מהידע הרב שלכן :)

רות מלר

New member
סבתא שלי תפרה שיפונים ככה

היא הפיקה לתפור ב- 1969 , היא תפרה על מכונת תפירה זינגר עם דוושה מברזל, יש לטכניקת התפירה הזו שם, אלא שאני כל הזמן שוכחת אותה, קודם מצמידים את החלקים שמאל אל שמאל ותפרים תפר מאוד קרוב לשוליים (מאוד זה אמר במרחק של גג 2 מ"מ) אחרי כן הופכים כך שימין נמצא על ימין והתפר הוא בצד הפנימי של העבודה והוא עוטף את השוליים שנתפרו קודם

הוצאת לי את המילים מהפה

אבל לדעתי זה תפר אנגלי שמשתמשים בו עד היום במתפרות 'נחותות' בהודו (הם למדו מהאנגלים), תפר צרפתי הוא בעצם תפר שטוח: שלב א. תופרים ימים מול ימין במרחק חצי סמ' שלב ב. מקפלים את הקצה הארוך מתחת לקצר ותופרים בתפר מחט משכיב

ההבדל

תפר אנגלי מתחיל מתפירת שאמל אל שמאל ונגמר בתפירת ימין אל ימין בתפר אנגלי תוספרת התפר היא זהה לשני חלקי הבד. תפר צרפתי הוא למשל זה המשמש בחולצות גברים איכותיות לבית השחי, הוא מתחיל בתפירת ימין אל ימין, ותוספת התפר שונה בשני החלקים לפי ההפניה המתוכננת בסוף. בשלב השני הוא נתפר שטוח כשתוספת התפר הגדולה יותר מקופלת מעל הקטנה יותר.

רות מלר

New member
רגע לפני התודה- עדי- תפשטי

אני לא הבנתי את מתכוונת שכשמכניסים את הארוך מתחת לקצר, אז השוליים של הארוך נמצאים מחוץ לעיבוד והם עדיין יכולים להפרם.

כן ולא

השוליים הארוכים מתחת לקצרים ולכן הם מוסתרים ולא ניתנים לפרימה הכי הטוב, קחי חולצה של איזה איש ותראי איך מחובר השרוול לבית השחי- ככה

רות מלר

New member
סבתא שלי היתה אלופה- אני מעדיפה גנטיקה

כשאני תו]פרת בדים דקים- (זו אם אני זוכרת היתה השאלה של עדי שולידה את השרשור הזה. אני רוצה ככה- 1. להשיג עיבוד של השולים, ולאבטח שלא יפרמו חוטים 2. שמה שיראה מהצד החיצוני יהיה נקי ושלא יהיה תפר חיצוני נראה לעין 3. שמבעד לבד, שלפעמים מפאת דקותו הוא גם שקוף, לא יראו תפרים ולכן אני אעדיף את התפר האנגלי- שהתהליך שלו הוא : שמאל שמאל ימין על ימין בסוף התהליך יש בצד הפנימי כמו שרוך שצמוד לאורך התפר.

פסיהש

New member
תפר צרפתי (טעות)

התפר שהתכוונת שמוקרן קוראים לו תפר אנגלי שטוח. התפר הצרפתי :- תפור קודם בתפר ישר על שני בדים יחד צד שמאל לצד שמאל והתפר נתפר בקצה של הבד על הצד הימין של הבד.בשלב השני הופכים את התפר את העודף של הבד נשאר במרכז ואז תופרים עוד תפר על הצד השמאלי של הבד. והתפר נשאר נקי.

למעלה