איך תובעים את הבנק

• פותח הנושא kati9
  • פורסם בתאריך

kati9

New member
איך תובעים את הבנק

יש לי קופת גמל שצברה וותק . אני מעוניינת לתת אותה לאמא שלי ושהיא תהיה גם רשומה על שם אמא שלי. אז בבנק הם סירבו להעביר את קופת הגמל שלי על שם אמא שלי. אני רוצה לתבוע אותם לרשום אותה על שם אמא שלי האם אפשר לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ? מדובר סך הכל בסכום של 12,000 שקל שנמצא בה. כשזה יעבור על שם אמא שלי היא תכניס לשם את כל החסכונות שלה. איך תובעים את הבנק לרשום את הקופת גמל שלי על שם אמא שלי או לפחות בינתיים לרשום אותה יחד איתי כשותפה.

אמיר72

New member
איזו קופת גמל זו בכלל ?

אם מדובר על קופת גמל שכירה (היינו של הפרשות שכיר ממשכורתו השוטפת), הבנק צודק: נצברו על הקופה הטבות מס המיועדות ליחיד שהפריש בגינה, אי אפשר להעביר אותה על שם אחר. לגבי קופת גמל עצמאית אני מעריך שמדובר באותו המצב, מאחר וגם בגינה יש הטבות מס, אולם אינני בטוח. רק לשם הבהרה: את יכולה לרשום את אמך כמוטבה אך לא כבעלת החשבון (הקופה). בכל מקרה, לפני שאת רצה לתבוע את הבנק, בתביעות קטנות או בכל מקום אחר, תבררי אם יש לך בכלל עילה, כיוון שאחרת תחטפי סתם הוצאות בבימ"ש.

זרחנית

New member
קופ"ג

קופות גמל פועלות לפי תקנות/חוקים שקבעה הרשות המחוקקת (כנסת). על פי חוק לא ניתן לשנות את הבעלים בקופת הגמל או לצרף לקופה שותף נוסף. תמיד קופת גמל נפתחת על פי תעודת זהות אחת/שם אחד ולעולם לא ניתן לשנות זאת לכן אין שום עילה לתביעת הבנק. מה שכן ניתן לעשות זה לצרף את אמך כמיופת כח בחשבון קופת הגמל ובנוסף לרשוף אותה כמוטבת בקופה.

למעלה