איך שיר נולד

babe10

New member
איך שיר נולד ../images/Emo35.gif

סלחו לי על השאלה, אבל מכל ההודעות פה קצת התבלבלתי. אנשים מפרסמים פה מילות שירים שהם כתבו. אנשים מחפשים פה קישורים לביטים ברשת. אז מה באמת קורה? יושבים וכותבים משהו שעולה בראש, יוצא מהלב ואז מחפשים לו ביט מתאים? שומעים ביט מתאים ואז מלבישים עליו מילים שנשמעות טוב יחד? או שאת שניהם מחברים - הליריקס והביט? איך שיר נולד?

NuckBunnies

New member
לכל אחד יש שיטה משלו

אני אישית סתם יושב עם מחברת וכותב שטויות. ככה זה גם נשמע.
NuckBunnies

babe10

New member
או. קיי... ../images/Emo13.gif

למרות שאני לא מסכימה בעניין השטויות, גם כי מה שיוצא לך מבפנים זה מה שאתה חושב ומרגיש אז לא יכול להיות שטויות. וגם כי כבר ראיתי דברים שאתה כותב. לא שירים אמנם, אבל אני בספק שאתה יכול לכתוב שטויות. והשאלה - אחרי שכתבת למחברת. מה אתה עושה עם זה? מחבר ביט? לוקח אותו מאיפשהו? או שבכלל את מה שאתה כותב אתה כותב כשכבר יש לך איזשהו ביט מתנגן בראש?

n&n...

New member
בינגו!!

ויש כאלה שכותבים אם ביט שמתנגן ברקע-כי זה הרבה יותר קל בהתחלה... יש מיליון דרכים וכל אחד בוחר את מה שנוח לו אבל יותר מקצועי לדעתי זה לכתוב קודם מילים ואז לחפש/לכתוב ביט מתאים. peace נימי

ReAl g

New member
מאיפה הביטים??? יש לכם תוכנה?

יש לכם תוכנה לעריכת קטעים?

n&n...

New member
יש תוכנות

אבל אנשים פה לא אוהבים כשה מדברים על זה נכון??

NuckBunnies

New member
אוקי אוקי

א. אני יכול לכתוב שטויות. תאמיני לי.
ב. אני עוד לא הקלטתי כלום אז לא בדיוק עבדתי על הצד המוסיקלי אלא יותר על ליריקה, אבל אני יכול להגיד לך ממה שראיתי אחרים: כותבים ליריקס, ומנסים לנסח בו זמנית איך שרים את זה, מה הפריזינג (הגיית המשפט, כמו... בבון זה משהו כזה - "א-נ-י מדברמהרמאוד"), והקצב הכללי של השיר. אחרי שמוכן, או אפילו באותו זמן, מכינים את ההפקה. בדרך כלל המילים קובעות איך תישמע ההפקה ולא ההפך, ולכן או שמשדכים למילים מוכנות הפקה או שמכינים לפי המילים הפקה. ככה לפחות אני רואה שעושים, אבל כמו שאמרתי, לכלכ בן אדם יש שיטה משלו. באמת יהיה מעניין לשמוע את השיטות עבודה של אנשים יותר מקצוענים מוואנבי ראפרס כמוני (איפה ג´ננה כשצריכים אותו?!) NuckBunnies

ככה...

אני ידבר מנסיון אישי אף פעם לא יצא לי משהו טוב שאמרו לי שב עכשיו תכתוב על נושא מסויים אם כבר יוצא משהו טוב אז זה רק מילים שפתאום קופצות לי מהלב לעט ומשם אלוהים גדול אבל גם שרושמים שמהו מהלב צריך כיוון מסויים נושא כי אחרת יצא שיר מבולבל וסתם גיבוב של מילים ורק אחרי זה מלבישים ביט גב שבור- שכתב כתב את ההודעה הזו 3 פעמים וכל פעם המחשב לא נתן לו לפרסם אותה

ReAl g

New member
מאיפה יש לך ביטים ומיקצבים?

יש לך תוכנה או משהו?

da^Lord

New member
ממה שראיתי

כותבים מילים, ברור שמראש כותבים בתבנית מסויימת, בד"כ גם תוך כדי כתיבה יודעים בערך מה הקצב של זה. אם רוצים לעשות נסיונות ,מקליטים על ביט מוכן, אם רוצים להתמקצע מכינים ביט במיוחד שייתבסס על הקצב שנקבע מראש BPM , הולכים לאולפן, מקליטים, עושים מיקסים עיבודים וכל מיני תוספות של אחרי ההקלטה (לא תמיד עושים), מכניסים אפקטים וכל מיני. או שעושים יותר פשוט ,ביט שהוכן במיוחד, עם מילים שכתבתם מראש, שומעים במחשב,שרים על זה ומקליטים. יוצא פחות מקצועי,אבל מספיק טוב יחסית להוצאה הכספית. (אולפן זה קצת יקר). אם יודעים להשתמש בתוכנות מקצועיות (גנובות) אפשר לעשות יופי של דברים גם בבית בלי אולפן,אבל עדיין האיכות לא תהיה זהה.

*-*SUNSHINE*-*

New member
לדעתי....../images/Emo8.gif

אני יודעת שאם יש לי את הנושא המרכזי,שסביבו ועליו יהיה תוכנו של השיר עצמו,אני פשוט לוקחת עט והיד כותבת לבד. איך נולד? השראה,הרבה ממנה,בכמויות, דימיון,הרי אם נהיה תקועים בחלל המציאות,נתעייף ונרים ידיים,לא תהיה השראה או שאיפה לכתוב. סאנשיין

babe10

New member
לא התכוונתי לזה..

לא שאלתי איך מגיעים למילים. זה די ברור. שאלתי מאיפה מגיע הביט ואיך נוצר החיבור. מה בא קודם...

kodgirl

New member
אהה אז אם זאת השאלה אז לפחות אני:

כשאני כותבת משו אני ישר יודעת איך זה ישמע ולה נחה עד שאני מוצאת/מחברת את הביט המתאים ה100 אחוז.. אבל זה גם קורה ההפך לפעמים יענו אני מגיעה לביט ויש לי רעיון ללירקס בשבילו או יש משהו ישן שאני יודעת שיתאים לביט.

2gt

New member
אולי אני יענה לך על השאלה

בד"כ אצלי זה ככה. אני נתקל במשהו שמפריע לי או נושא שבא לי לכתוב עליו. אני יושב כותב שיר וכבר לפי הרעיון של השיר אני יודע איזה ביט צריך להיות לו. אחרי זה אני מתחיל לבחור את הביט שהשיר יושב עליו הכי טוב ושזה זה אני פשוט שומע את זה. זה מה שהיה עם שני השירים שלנו שאתם מכירים - וזאת התוצאה

King_E

New member
גם אני ידבר מבחינה אישית

קודם כל אני כותב שיר אחרי זה אני מוריד ביט ואני פשוט רואה אם זה הולך או לא אם זה מסתדר לי אז אחלה אם לא אז אני מחפש ביט אחר עכשיו אם נגיד הורדתי ביט שלא מתאים לי אבל הוא נותן לי השראה לכתוב שיר חדש אז אני כותב שיר במיוחד לביט המסוים הזה ואני לא חושב שזה הגיוני לכתוב שיר אחרי שיש לך ביט כי לא כותבים שיר בגלל שיש לך ביט ואומרים "וואי איזה יופי יש לי ביט בוא נכתוב שיר" כותבים שיר שבא מהלב ואז מחפשים ביט או שיש את היותר מקצועיים שעושים ביט מקורי משלהם קינג.

kalipto

New member
טוב אז ככה אני עובד....

גם זה מבחינה אישית, עדיפות שלי היא, קודם כל כותבים את הליריקס, (לזה אני קורא הבסיס) אחר כך אני מנסה לתת צורה ל - " איך לעזאזלים שרים את זה ??? " ושיש בערך רעיון אני כבר יושב עם הסינטיסייזר והמחשב (מחוברים כמו אחים בחיבור דיגיטלי ו ט-ע-י-ם מאוד (איכותי התכוונתי) ומתחיל להלחין את המוזיקה, מעבד אותה (מוסיף איסטרומנטלים בטונים שונים) ובסוף בונה ביט משובח שיתאים, מנסה להרכיב הכל ביחד (ליריקס + מוזיקה) ואז מתקן פה ושם, אם זה מילות חיבור שלו הסתדרו, (אבל רוב הפעמים פשוט משנה את הטמפו של המוזיקה, ומוסיף/מוריד אינסטרומנטלים מיותרים או חסרים. בכל מקרה שאצלי נולד שיר.. הוא לא יבוא על חשבון " ביט " מהאינטרנט.. למה ?? כי אם כבר אתה כתבת ליריקס מקורי, למה לא לעשות מוזיקה מקורית גם-כן ?? תחשבו על זה.. חבל לקחת מוזיקה לא מקורית.... טוב.. זאת דעתי והמלצתי האישית, זאת הדרך שבא אני עובד.. בהצלחה ! KALIPTO - שעשה היום צמות וכואבת לו הקרקפת.. THUG RIDERS - THE STORY TELLAZ

למעלה