איך שותלים?

efi057

New member
איך שותלים?

רציתי לדעת איך אפשר לשתול בזיליקום (ריחן) ונבטים? ואיך לטפל בהם מהצעד הראשון עד הסוף!

kerengil

New member
בזיליקום ונבטים

בזיליקום -------- אפשר לקנות שתילים במשתלה (מומלץ), לשתול בעציץ/אדנית/ערוגה שמקבלים הרבה שמש, השקיה בינונית, לגזום מדי פעם את העלים העליונים בכדי שימשיך לצמוח ולהסתעף ולהנות מהעלים! אפשר גם לזרוע זרעי בזיליקום, בעציצים קטנים או ישר בערוגה, בהתחלה לא לחשוף לשמש ישירה אלא רק לאחר שיוצאים כמה עלים. ההמשך כמו שתילים מהמשתלה... נבטים ----- אני מניחה שאתה מתכוון לנבטים כמו שקונים בסופר (שעועית מאש (מונג) או אלפלפה (הנבטים הדקים יותר)). אז פשוט קונים זרעים (יש בכל חנות טבע) שמים בצנצנת, משרים כשעה במים ואח"כ שופכים את המים ומשאירים לח. כפעמיים ביום להרטיב (לא יותר מדי!) ולהחזיק את הצנצנת במקום חשוך. הנבטים מוכנים לאכילה תוך כמה ימים. בריא, מזין ומומלץ במיוחד! בהצלחה!

kerengil

New member
תוספת קטנה

צפנתי מציעה זרעי בזיליקום למי שרוצה.

צפנתי

New member
הזרעים שלי מומלצים! חחחחחחחח.....

אני עצמי זרעתי לפני שבועיים (מה לעשות, לא מתה על בזיל, מעדיפה פטרוזליל) בקיצקוץ, נבט לי, מה זה נבט לי, כמו דשא!! בני כמה הזרעים אני לא אספר. שלא תעשו להם יומולדת. בכלל, מי שקונה אצלי זרעים עושה מצוות רבות: א. הוא קונה אותם כמעט בחינם (מחיר שני בולים) ב. הוא מקבל הרבה יותר ממה מכל חבילת זרעים שיקנה, ויותר בזול ג. הוא עוזר לי לנקות את המצפון על הזרעים שאספתי בכמות כה נפרזת בלי רשות שאני אפילו לא משתמשת בהם. ד. הוא נותן להם בית חם. (אפרופו, אל תשאלו...אתמול אספתי שני גורי חתולים שנזרקו ליד קופ"ח בטבעון...מס' חשבון בנק לתרומות:1234567890. תתקבלנה בברכה. החתולה הגאונה שלי ראתה את הגורים ונכנסה לשוק חייה, התרומות הולכות לטיפול הנפשי שלה. שלחו לי מעטפות מבויילות ותענו בהמוניכם!!

ruven46

New member
צפנתי,

יש לך זרעים של פטרוזיליה ? ומה עוד ? נעשה החלפות ! יש לי זרעים של סלרי...אם את רוצה ? (השנה יש לי יבול של סלרי...משהו...החתלתולים משחקים שם מחבואים ויש להם ריח של מרק, מתי ש"מסניפים" אותם !) וגם של בזיליקום...אם את רוצה....ח ח ח ח ח ח ה !! בלי 2 בולים !

צפנתי

New member
האמת יש לי רק עודפים של בזיל ו-

מימוזה ביישנית, אבל פרחה אצלי פיטרוזליה וצפויות כמויות ענק של זרעים, אני מקווה. לא יודעת מאיזה איכות זה יוצא, נראה לי שבתבלינים אין אכזבה מן הזרעים.

ruven46

New member
יופי, תרשמי אותי, לפטרוזיליה !

רשמתי אותך לבזיליקום ! סתם ! יבול נאה מאוד השנה 1 מזרעים מאוד ישנים ! לא הייתי בטוח שיצא משהו, וזרעתי בתפזורת מגבוה ! אין מה לומר, האדמה שלי מתפקדת יפה. יצא יבול ענק, ואני פשוט מחלק שתילים לכל מי שרק זז באיזור ! יום צונן !

ruven46

New member
בזיליקום

קיבלתי כמה זרעים לפני כ 10 שנים....ומאז אני שומר על הגחלת. הרעים שהשתמשתי בהם השנה היו בני שנה ! הפתיעו אותי לטובה ! העלים עדיין גדולים וטעימים...הולך ומשתבח !

צפנתי

New member
רק בני שנה..הצחקתני. אני מסיימת כבר

מסלול בטכניון והזרעים ממשרד החקלאות הם מהתקופה שלפני. הם בעצמם מסיימים דיפלומה בקרוב, ויתגיסו לצבא. נובטים כמו דשא...וווו......מומלצים!!! בקיצור, בזיל בן שנה ממש ינוקא ליד הבזיל שלי, יצירה ארכאולוגית חיה ונובטת.

צפנתי

New member
אפרופו, הייתה פעם תערוכה של אמנית

ישראלי, ממש תפור עלינו ועל שכמותינו, היא הנביטה המוני נבטים חמודים מתוך כל מיני כדים "עתיקים". היה בזה משהו מדהים.לידת החדש מן הישן, התחדשות, בריאה. ....אופס, אני יורדת מהפסים. משהו זוכר או ראה את התערוכה? את שם האמנית? האם נשארו לה זרעים ושל מה? (פחחחח....האחרון-בדיחה)

ruven46

New member
אפרופו , הנבטה..., רעיון עיצובי...

לקחת כלי, עם צורה מעניינת - "לב", "משולש", עיגול, קשת וכו, למלא אותו במצע אדמה. ולפזר עליו זרעים כלשהם. - ממדור התבלינים, או ממדור בעלי החיים....או ממדור הקטניות. סומסום, כוסברה, קימל, דורה, ....ולהנביט אותם בכלי המיוחד ! מתקבל "גוש" ירוק ואחיד בצורת הכלי ..... פריט עיצובי מקסים לשים על השולחן בסלון או בפינת האוכל ! אפשר גם לגזור לסלט...!

צפנתי

New member
אכן רעיון מקסים ביותר, פעם הלכו על

הקטע הזה במוצר שנקרא ראש דשא. זוכרים? אני עצמי ראיתי (בוונדי, אלא איפה?) כבשת חרס סופג מים, על גבה משטח מחוספס להנבטת זרעים, חמוד מאד, אך הכיבשה היתה משפחתית ולא למכירה...למרבה הצער. משהו יודע איזה חומר סופג מים וניתן ללוש בו כבשה כנ"ל? (יש לי סיר חרס לאפיה בתנור שסופג וגם אמור לספוג ע"פ ההוראות, אבל כבר אי אפשר ללוש בו כלום...)

raya

Well-known member
runen46...אם אתה זקוק לזרעי פטרוזיליה, שלח לי למסר כתובת. יש לי המון זרעים (גם קצת של שמיר ממה שלא נרמס עדיין). בשבוע הבא לא אהיה כאן, אבל אחרי זה אשמח לשלוח. רעיה

ואני חשבתי שמה שמקבלים בקופ"ח ולא

ממש צריכים זה רק שפעת מכל מי שמשתעל עליך. צפנתי, מה יהיה איתך הסוף, יא נשמה מלאה כרמון שכמוך? (מלאה בזרעים)

למעלה