איך רוכשים נסיון???

עינתכא

New member
איך רוכשים נסיון???

אני מחפשת עבודה בתחום הילדים (סיימתי השנה את הלימודים), ובכל מקום דורשים ממני נסיון. איך אפשר לרכוש נסיון אם אין שום דרך להתחיל? אני על סף ייאוש ולא יודעת כבר איך ואיפה לחפש...

מאוד מתסכל, אין ספק

כמו שאני רואה זאת יש לך שלוש אפשרויות (לפחות) 1- להתחיל בהתנדבות באיזה מקום, לקחת הדרכה ולצבור ניסיון על חשבונך עד שתוכלי להגיד למקום הבא: עבדתי במקום X כך וכך זמן והודרכתי ע"י Y. 2- להמתין להזדמנות להיכנס כ"חדשה". לפעמים הזדמנויות כאלה נפתחות פה ושם. 3- להתחיל בתחום אחר, לפנות זמן להתנדב בילדים, ללמוד... ולהמתין להזדמנות לעבור. אולי יש לאחרים רעיונות נוספים. נחכה ונראה.

יש לי

להתחיל בדברים שפחות מענינים ופחות מבוקשים, ישמחו לקבל אותך במספר רב של מקומות שצמאים למרפאות בעיסוק (הרבה מקומות סיעודים- קשישים או פיגור) וככה תוכלי לצבור ניסיון. זה בכל אופן מה שאני וחברותי עשינו כשמצב השוק היה כל כך הרבה פחות טוב.....

עינתכא

New member
מתקשה להבין...

מרפאות בעיסוק מתחום הילדים צריכות לרצות לפתח את התחום ובשביל זה להכניס עובדות חדשות ולהכשיר/ להדריך אותן! איפה הדאגה להתפתחות המקצוע??

עינת,

מקום טיפולי קודם כל צריך לשרוד כדי להתקיים לפני שהוא מלמד ומכשיר את הדור הבא. מכיוון שמדובר בשוק די רווי (כלומר יש יותר מרפאות בעיסוק שרוצות לעבוד בילדים מאשר הצורך בידים עובדות) - את מרגישה על בשרך איך חוקי השוק פועלים ואיך מתוך עודף הידיים העובדות מעדיפים לשכור מישהי שכבר יודעת את העבודה על פני מישהי שצריך להדריך וללמד. דאגה להתפתחות המקצוע זה דבר אחד, כלכלת בריאות זה דבר אחר - ושניהם צריכים לגור ביחד בקליניקה. זו המציאות.

אין חכם כבעל נסיון

כך שאני יכולה רק לומר מנסיוני, שמה שעשיתי כשהתקשיתי למצוא עבודה עם ילדים היה ללכת למקומות שאף אחד לא הסכים לעבוד בהם, או כי היו מעט שעות, או כי התנאים הפיזיים היו גרועים, או כי זה היה עם אוכלוסייה בעייתית... כמעט בכל מתי"א יש את השעות הבלתי מאויישות הללו, אני יודעת שבשנים שמאז שעזבתי את משרד החינוך, חלק מהשעות שלי לא אויישו מעולם... אני לא בעד התנדבות במקצוע, כלומר, לעבוד בלי כסף כשאת לא מוצאת מי שישלם לך, אני חושבת שזה גרוע מאוד מהרבה בחינות. התנדבות בעיני היא ממקום של בחירה וכח, וזה לא נראה לי מקום כזה. הציעי למקומות העבודה שמעוניינים במישהי מנוסה שבשנה הראשונה תקחי הדרכה על חשבונך, אולי זה יעזור, ואת תוכלי לחשוב על כך כעל סטאז'. אנחם אותך אולי בכך שברגע שיש לך נסיון, ואת טובה ומשקיענית, אין ממש בעיה למצוא עבודה. בהצלחה! שרון

xxxxx11

New member
מסכימה

חשוב לא ללכת לחפש דוקא את המקומות הפרטיים והנחשבים לעבודה. תמיד יש מקומות גם בתחום הילדים שהם פחות אטרקטיביים (משרד החינוךוכו) ומתקבלות גם צעירות בשל מצוקה של השטח לידיים עובדות, בדרך כלל אפשר לקבל הדרכה במקום או לקנות הדרכה אם צריך. אני זוכרת שכשסיימתי ללמוד היו הרבה מקומות עבודה ובנות הלכו לעבוד פרטי גם ללא הדרכה דבר שהוא מאוד מאוד לא אחראי לעשות

1נ ג ב

New member
מציעה לך לפנות לקופות חולים

תמיד יש איזה מרפאה בעיסוק שיוצאת לחופשת לידה (מקצוע של נשים) ואפשר להכנס לתפקיד, ואם אוהבים אותך יגרדו בשבילך אח"כ שעות שתישארי. ועוד משהו חשוב שיכול לעזור לך- בפריפריה תמיד חסרות מרפאות בעיסוק וגם במוסדות חרדים! כמו שכבר אמרו לך- קצת מתפשרים בשביל לצבור נסיון...

עינתכא

New member
תודה...

תודה לכולן על התגובות, אני ממשיכה לנסות ואם מישהי יודעת על משרה פנויה...אני פה. חג שמח!

למעלה