איך קוראים ?

עם כזה צוואר ארוך?

בטח באיזשהו שלב אבולוציוני פקעו המיתרים מרוב המתיחה... בעלי מאידך מעיד ממקור ראשון, שבזמנו, בביקור בספארי, הוא והילד עמדו ליד איפה שהג'ירפות אוכלות, ושמעו אותה מחרחרת בזמן אכילה. אבל זה לא שייך כנראה למיתרי קול.

ואו, לא ידעתי כמה לא ידעתי...

הייתי בטוחה שהגמל נואק והפיל תורע, וככה גם פיצי יודע. עכשיו התמלאתי סקרנות לגבי הקול של הגמל. ו-חונב - לא מצלצל לי כמו מילה שאשתמש בה. מאוד מסכימה לגבי העושר של השפה ויכולת הביטוי. עד היום קשה לי כשסבתא מציעה לפיצי למזוג לו אוכל או לרשום לו סיפור.

שפה זה דבר חי ונושם.

ואת מאוד צודקת, יש מילים שכנראה לא נשתמש בהם בסוף. יש משהו טוב וחשוב בחיפוש, בידיעה, וגם בהחלטה שלנו אם לקחת את זה איתנו הלאה. ולקחת הלאה זה בעיקר לילדים. כבש חונב, מגיע ממדרש "כסא והיפודריון", שזה מקור ימי ביניימי, ושם מצויים בין היתר: חמור מבריס זאב זורד פיל נוהם נץ מצפצף נמר צורח נחש שורק שבאף אחד מהם לא משתמשים היום, וגם לא צריך, אם זה מרגיש תלוש. עכשיו המדרש הזה הביא אותי לעניין אחר - לרוב החיות טווח קולות מגוון, מותאם מצב רוח (קולות סכנה, אזהרה, גירגורי שמחה, חיזור וכ'ו). נראה לי שזה מה שיקרה בסוף עם הגמל חביבינו.

אנחנו בהמתנה.

טובי המומחים יושבים על זה עכשיו. מקסימום נחליט בעצמנו איך הוא עושה. בהצבעה, או כל אחד לנפשו.

אירית י

New member
איך קוראים לקול שמשמיע...

כך אני נוהגת לנסח את השאלה, כשאני משוחחת עם הילדים.
ולמיטב ידיעתי לקול שמשמיע הגמל קוראים חירחור.

כן, הגמל מחרחר!

זהו, יש תשובה מוסמכת. האפשרות הזו עלתה מספר פעמים בדיון (נעה, אירית), ומשום מה לא בדקנו אותה. אני, אבוי לבושה, התכחשתי לאפשרות הזו כל הזמן. נו, לומדים. במילון אבן שושן מופיע "חירחור הגמל", לא תחת הערך גמל, ומצאה את זה גיסתי שתחיה. תם ונשלם!

נעה גל

New member
אוי, אני גאה בעצמי ../images/Emo9.gif

ואתן אמרתן לי שחירחור הוא הקול שעושה המאמן! תתביישו לכן!

נו, טוב,

אז מסתבר שיש כל מני סוגים של חירחורים. אני מבסוטה מזה שבדרך למדתי גם עוד הרבה דברים אחרים.

למעלה