איך קוראים ל...

Latina Si si

New member
איך קוראים ל...

שלום, רציתי לשאול אותכם איך קרואים ליום-חג הזה בספרדית שבו הנוצרים לא אוכלים בשר? Me olvide, me acuerdo que mis amigas de Argentina lo festejaban y bueno ya se que no es muy importante para nosotros los judios, la cuestiom es que estoy buscando los sinonimos de esta fiesta en otros idiomas y no encuentro
תודה ושבוע טוב

marcenav

New member
את מתכוונת לחג הפסחא las pascuas

שבחג הזה במשך שבוע לא אוכלים בשר ומלבד זה יש את הביצי שוקולד יש עוד שם semana santa אם אני לא טועה ביי עינב

Latina Si si

New member
הא כן!../images/Emo21.gif

עכשיו הבנתי משהו, תמיד חשבתי שזה יום אחד קרוב לפסחא שלהם שהם לא אוכלים בשר....ובעצם זה כל השבוע ! תודה עינב

zfard

New member
אם אני לא טועה,

מדובר ב- 40 ימים שבהם לא אוכלים בשר- וזאת גם הסיבה למועד הקרנבל, חוגגים לפני שמתחילים ה- 40 ימים שבהם אסור בשר, ויש עוד כל מיני איסורים. ברח לי השם של זה (של ה- 40 יום, החג זה פסחא מן הסתם
), אבל מי שראה את הסרט "שוקולד" עם ז'ולייט בינוש וג'וני דפ, העניין הזה חוזר על עצמו המון (כי כועסים על האישה איך היא מעזה "לפתות" את האנשים לאכול שוקולד בזמן ה- 40 ימים האלה, ואז ראש הכפר מתפתה ואוכל את כל מה שבחלון ראווה...). אני אוהבת את הפורום הזה, אתם גורמים לי להרגיש אשת אשכולות

Latina Si si

New member
מצאתי תשובה סופית ../images/Emo9.gif

מסתבר, שישנו צום מוחלט ביום שישי והרביעי הראשון של תחילת ה-40 יום. וביום השישי השני - יום שישי הקדוש - אמורים להמנע רק מבשר. מה זה ה-40 יום האלה? אז ככה, בתום הימים (40 יום אחרי הפסחא) נשמתו של ישו (היהודי) "עוזבת" את כדור הארץ ועולה לשמיים....עד שנשמתו חוזרת ונכנסת לתוך גופם של תלמידיו (היהודים). ואז הנוצרים חוגגים את השבועות "שלהם" - קבלת נשמתו של ישו בחזרה. אגב, ראיתי את הסרט "שוקולד", סרט מקסים ! בהתחלה לא הבנתי מה הקשר בין השוקולד והבשר, ואז הכל מתקשר עם עניין הצום שהזכרתי לעיל.
אהבתי את החנות הקטנה ואינטימית כזאת עם כל השוקולדים, בא לי לראות שוב את הסרט
(אהח ג'וני ג'וני...) עשיתי חיפוש מעמיק יותר מאתמול בויקיפדיה הנה קישור למי שזה מעניין......(בספרדית)

למעלה