איך קונים בית?

צימעס

New member
איך קונים בית?

מה בודקים? באילו אנשי מקצוע נעזרים כדי לדעת מה התמורה תמורת הכסף? > החלטנו <

צימעס

New member
שניה, להסביר את עצמי

אני מדברת על בית מסוים, שראינו, והחלטנו שהוא מתאים לצרכינו מבחינת גודלו וחלוקת החללים. (אולי חוץ מגודל חדרי האמבטיה.)

shellyland

New member
הכי טוב מהנדס.

אם אין לך, אז סתם מישהו שמבין בבנייה ויודע לבדוק אם כיסו שם על כל מיני מחדלים, אם יש סכנת רטיבות ואם הצנרת עומדת להתפוצץ.

אטיוד5

Active member
קודם כל אדריכל

מבחינת מהנדס - בזמנו הזמנו מהנדס שיבדוק אם אין ליקויי בניה. היה בזבוז כסף וזמן. הוא מצביע על כל מיני שטויות כי הוא צריך "להתכסות". ליקויים שלא נראים לעין גם הוא לא רואה. רק אם יש לך חשש שמשהו ממש לא כשורה ואת מצביעה עליו אז הוא יכול לבדוק. תזכרי שכל בית שנבנה לא מקבל אישור ללא חתימת מהנדס. לכן, אם לא חיסלו כמה עמודים קונסטרוקטיביים אחרי הבניה, כנראה שהכל בסדר. אדריכל, לעומת זאת, יכול להצביע על כשלים פונקציונליים. כמו שהסלון קטן מדי, או שהמיזוג לא מגיע לחדר אחד, שבשביל לתלות כביסה את צריכה לעשות רונדל ענק, כאלה דברים.

אטיוד5

Active member
מעבר לזה את צריכה ...

לבדוק עניינים כמו - בעיות משפטיות, גן/בי"ס טוב בסביבה, שכנים נורמלים, האם רמת הרעש סבירה, מכולת/קופ"ח הקרובה, מיזוג הבית, יש/אין נוף. בקיצור, מגוון נושאים שאף בעל מקצוע לא נכנס אליהם.

צימעס

New member
בעיות משפטיות

זה משהו שעושה האיש-מקצוע-ההוא שעוסק בענינים מקצועיים, לא? על כל שאר הדברים ברשימה שלך עברנו.

אטיוד5

Active member
כן, עו"ד.

וצריך גם לשאול במפגיע את המוכרים. למשל, שלא יצוץ פתאום איזה יורש, שלא יתברר שהבית מועמד להריסה, שלא יצא שהמוכרים אינם בעלי הבית, ועוד שלל עניינים שהדמיון שלי לא מפותח מספיק עבורם.

צימעס

New member
ואללה! מעצבת פנים, נכון?

היא גם תעזור לנו לסדר ככה שהבלגן יראה פחות מבולגן?

ברור

היא אדריכלית ומעצבת פנים. יש לה גם אחות שבאה לעזור לאנשים לעשות סדר בבלגן, להחליט מה לזרוק ואיפה לשים דברים שיהיה גם נוח - אחרי שהיא עורכת ניתוח פעילות.

Canta Brasil

New member
בחיים

אני לא אתן לך להתקרב לבלגאן בבית שלי! זאת אחת המחשבות הכי מפחידות בעולם. אלוהים יודע איזה סדר את מסוגלת לעשות לי שם.

צימעס

New member
אוי, את יודעת כמה מביך זה לתת לך

לראות את הבלגן שלי, ויותר מזה - את פתרונות הסדר שלי?

מוּסקט

New member
פחחח

אני מבינה אתכן. אבל זה בגלל שאתן חושבות שאני באה מעמדת ביקורת - ואני לא. אנשים שאוהבים להתמצא בבלגן - בכל מקרה לא יבקשו שיעשו להם סדר. גם אנשים שקשורים לחפצים שלהם מאוד לא אוהבים שבא מישהו לשאול אותם "בשביל מה אתם צריכים 800 בקבוקי בושם ריקים"... או "מתי בפעם האחרונה השתמשתם ב-X" זה תמיד נתפש בעיניהם כביקורת בעוד שהשאלה רק באה למקד את תשומת הלב שלהם לכך שיש אזורים ששווה לאוורר מידי פעם. אנשים שכן אוהבים סדר ורק צריכים קצת הכוונה כדי להפוך אותו יותר קל לתחזוקה שוטפת, יכולים דווקא מאוד ליהנות מהתהליך כי פתרונות הסדר בסך הכל ימשיכו להיות שלהם עם עוד עין שתעזור להם להחליט אם הפיתרון שהם מצאו באמת עובד עבורם ותורם לתחושת הסדר שהם רוצים בבית.

אטיוד5

Active member
יש גם כאלו ...

שאוהבים בלגן בגלל שזה נותן להם הזדמנות לפנות לאשה ולומר לה - "איפה החבאת לי את ה ...". אני, למשל.

shellyland

New member
ראית את הפרק של נשואים+

בו פגי הסבירה למרסי שאל בטוח שיש קונספירציה נשית להעלמת גרב אחד מכל זוג?

De-Panther

New member
וזה למה אני שונא את ההכנות לחג הפסח

מעבר לזה שאני שונא לנקות ומעבר לזה שאני שונא לסדר דברים(כי הבלגן שלי הוא הסדר שלי... כשהכל מבולגן כמו שצריך אני מוצא הכל - כשמסדרים לי או כשאני מסדר אני לא מוצא כלום) תמיד יש את העניין שחברה של אבא שלי(שדואגת לסדר בבית) באה ומתחילה לשאול אותי אתה באמת צריך את הנייר הזה?? אתה באמת צריך את הכרטיס הזה?? אתה באמת משתמש בקלסר הזה?? אתה בכלל עושה משהו עם הדגם הזה?? מתישהו היא הבינה שאני ממש לא סובל את השאלות האלה... אז היא הפסיקה לשאול אבל אני כבר מכיר את המבט הזה שלה של "בואו נזרוק את כל השטויות שיש כאן" או לחילופין המבט ששואל "אתה באמת צריך את זה??" ויש לי חתיכת אובססיה לחפצים שלי וכל כך הרבה דברים הלכו לי לאיבוד כשהייתי קטן כשהיא הייתה עושה לי סדר בלי לשאול אותי... וכל כך הרבה דברים נהרסו לי בגלל זה... ובלעכס... תמיד הניקיונות והסידורים האלה יבואו כשאני הכי עייף... לפחות בפסח האחרון רק אני סידרתי את החדר שלי... ובימי שישי בחודשים האחרונים אני פשוט נשאר לישון עד כמעט מתי שנכנסת השבת... ככה יוצא שיש רק שטיפה של הרצפה בחדר ומחליפים את הסדינים...

אטיוד5

Active member
צודק

שונא את הממרקות. הכי טוב בלגן. נותן הרגשה ביתית חמימה. איך הן לא מבינות את זה? דרך אגב, שגעון נקיון וסדר הוא אחד השגעונות הנפוצים אצל נשים ומופיע בספר של הפסיכיאטרים. (DSM)

למעלה