איך קולים פיצוחים?

בורקס

New member
איך קולים פיצוחים?

קיבלתי (טוב, לא ממש ככה, אבל לא משנה) כ-5 ק"ג בוטנים ו- 3 ק"ג שקדים. מדובר בבוטנים ושקדים לא קלוים ולא מלוחים. איך קולים זאת בתנור כדי שייצא קרנצ´י ומעט מלוח? תודה מראש אה, עוד שאלה: כיצד הכי טוב לאכסן את הפיצוחים לפני הקליה? (אני מתכוונת לקלות בכל פעם כמות כלשהי), ואחרי הקליה? יום נפלא לכולכם

שלגונית

New member
קליית בוטנים

בוקר טוב בורקס, אז ככה לוקחים כמות בוטנים של נאמר 1-1/2 1 ק"ג בוטנים שמים בקערת מים מכניסים מלח לתוך קערת המים כמובן, מערבבים היטב ומשרים אותם בערך לשעתיים לספיגת המים לאחר מכן מפנים אותם לתבנית בתנור ואם את רוצה יותר מלוח את פשוט מפזרת מעל עוד מלח. שמה בתנור בחום בינוני בערך שעה וחצי או פשוט בודקת שזהו הם טעימים לך וקלויים כרצונך.

shir26

New member
בגדול....

אני יודעת שמבשלים אותם עם מים רותחים ומלח ביחס של בערך 1 כף מלח לליטר מים מביאים לרתיחה ומססננים. התהליך הזה אמור להשאיר על הבוטנים / שקדים את המלח בצורה אחידה. אח"כ קולים בתנור בחום בינוני-גבוה. צר לי שאין לי פרטים יותר מדוייקים.

הרברונן

New member
אז ככה:

קודם כל, לא ביחד. כל אחד מהם זוקק זמן אחר. בוטנים: אם הם בקליפתם, הכי טוב לתנור בחום בינוני, בטורבו אם יש, בפיזור אחיד ובשכבה אחת על גבי נייר האפיה בתבנית התנור, בערך 20 דקות (בתנור שלי, שווה בקלייה לבדוק התאמה של כל תנור, שזה אומר פשוט להוציא ולטעום). אם הם לא בקליפתם ורוצים אותם מלוחים, או לפזר עליהם מלח דק (לא גס) בפיזור אחיד, או - יותר טוב משזה, להשרות אותם חצי שעה בתערובת של מים ומלח מומס ביחס של 1:1. המשך כנ"ל, רק בחום נמוך יותר (להיזהר שלא יחרכו) שקדים: כנ"ל, רק בזמנים אחרים. הזמנים אמורים להיות מעט יותר ארוכים, אולם זה תלוי ברמה של הייבוש של השקד על העץ לפני הקטיף (שזה משהו שלמדתי משכן ערבי שיש לו מטע של שקדים, וזה מדהים כמה שזה נכון). לגבי איחסון: לפני קליה - במקום חשוך ומאוורר (כי אם זה יהיה אטום, הלחות שעדיין קיימת בפירות עלולה להפוך לרקב וזה אייייחס של ממש...) אחרי קליה - בכלי סגור, כנ"ל. אבל אם קלית כמו שצריך - לא יהיה מה לאחסן... בתיאבון

הרברונן

New member
אופס, טעות.../images/Emo128.gif

ביחס למלח ולמים כתבתי 1:1 וזה כמובן בטעות. צריך להיות יחס של 1 כף (גדושה) ל1 ליטר. לפי נסיוני לא צריך להרתיח.

קושוש2

New member
אחסון פיצוחים ../images/Emo36.gif

בפריזר, גם לפני הקלייה וגם לאחריה ואין צורך להפשיר, רק להביא לטמפרטורת החדר.

yaron1

New member
קליית גרעינים שחורים

אמנם לא בדיוק שאלתך אבל אני קונה גרעינים שחורים שאינם קלויים וקולה אותם במיקרו ,יוצא נפלא. לוקחים כ 200 גרם גרעינים משרים במים למשך 2 דקות, לסנן את המים, להמליח עם כ 1/2 כפית מלח ולערבב היטב. להכניס לקערה ולקלות בשיטת 4,2,1,1 כולמר מפעילים את המיקרו על העוצמה הגבוה ביותר למשך 4 דקות מערבבים היטב, מכניסים לעוד 2 דקות, מערבבים היטב, מכניסים לעוד דקה ומוציאים, הדקה הנוספת היא אופציונלית עם נדרשת קלייה יותר חזקה. אגב כשהגרעינים חמים הם מעט רכים לכן לא להתפתות לקלות אותם עוד מאחר וכאשר הם יתקררו הם יהיו מוכנים. מתקבלים גרעינים קלויים בטעם אגוזי נהדר.

שושkה

New member
קליית בוטנים - השיטה של אמשלי

חומרים: קילו בוטנים לא קלויים עם קליפה מעט מים כף מלח 2 כפות קמח הכנה: שמים הבוטנים בקערה. מרטיבים את הידיים במים ומערבבים את הבוטנים בידיים הרטובות (חוזרים על הפעולה פעמיים). מערבבים קמח ומלח בקערית ומפזרים מעל הבוטנים. מערבבים שוב היטב עם הידיים עד לפיזור אחיד. מפזרים על תבנית שטוחה גדולה מכוסה בנייר אפיה. אופים כשעה ב-125 מעלות יוצא מדהים!

בורקס

New member
לכל המייעצים, אתם באמת נהדרים!

אנסה ללא הרתחה (הרוב קבע כך
לגבי התנור- באיזה מצב עליו להיות, אפיה? גריל? טורבו? מי יודע/ת? שוב תודות ויום טוב!

Lord_of_Code

New member
כרגיל....

מקום מרובע... אבל נקי... (לפחות הפינה הזאת והפנלים הצמודים).

למעלה