איך פותחים קוקוס?

dominik

New member
איך פותחים קוקוס?

או ``סיפורה של נערה אובדת עצות). הסיפור הוא שבט``ו בשבט, בתור מחווה ספונטנית של איזה פירסומאי דפוק של ``סופר זול`` (או שופר שול, הם כולם נשמעים אותו דבר), הם החליטו לפצוח במבצע ולחלק אגוזי קוקוס לכל הבא ליד (והקונה בסכום של 9.99). וכך קרה שאבא שלי, שכולה רצה לקנות לעצמו את הקפה שהוא הכי אוהב ושאמא שלי תמיד שוכחת, חזר הביתה עם אגוז קוקוס (הוא לא בדיוק ידע מה זה, אז ליתר ביטחון הוא שם אותו ליד המכונת כביסה.) אז אחרי שאח שלי נוכח לדעת שהקוקוס לא עובר בחור של המכונת כביסה, וגם לא עונה על עוד כל מיני פונקציות שימושיות החלטנו ברוב קולות לאכול אותו. והנה הבעיה: סכין לא עובדת. המסור נשבר. לקפוץ עליו (וניסיתי) עוזר כנראה רק אם יש לכם היפופוטם בטווח ראיה. ברוב יאוש אפילו טיפסתי על מנוף בניה שיש לנו ליד הבית (טוב, לא עד הסוף, יש לי פחד גבהים) וזרקתי אותו למטה. המניאק התברר כהידרודינמי ועמיד בפני תאוצת 9.98. לחץ נפשי מתון גם לא עוזר (``אתה מרגיש שאתה נסדק... אתה מתפורר..``) מה עושים? מחכה לעצות דום נ.ב. אני שוקלת לתת אותו במתנה למורה שלי לפיזיקה. אולי זה יסדר לי שיעורים חופשיים לכמה ימים. (או שלחליפין נתחיל ללמוד על פירוק מסות אורגניות).

snoway

New member
מה שלא עובד במח עובד בכח.

פשוט מאוד, תמצאי את הפטיש הקרוב למקום מגוריך ותפצחי למניאק הקטן את הצורה. ככה זה אצלי במשפחה. וביתר פירוט: אתמול היינו אצל סבתא שלי ואכלנו קוקוס. אחרי צפייה ממושכת באבא שלי מוציא את כל האגרסיות על הקוקוס אני חושבת שלמדתי את אומנות פתיחת הקוקוס העוברת מדור לדור זה שנים. קודם כל לוקחים סכין קצת חדה ומגרדים את כל השערות מהקוקוס, משהו כמו הורדת שער עצבנית מהרגליים. אחרי שהקוקוס חלק למשעי לוקחים פטיש עדין ודופקים אותו על הקוקוס עד שנהיה סדק גדול. פותחים אותו טיפה טיפה מעל כלי עמוק כדי שכל הנוזלים של הקוקוס לא יישפכו על המפה/רצפה או מה שאת רוצה. המהדרין קוראים לנוזלים של הקוקוס ``הפיפי של הקוקוס``. הם יודעים על מה הם מדברים (הריח....). אחרי שהנוזלים יצאו פותחים כבר את כל הקוקוס (אם צריך עושים עוד סדק) וחותכים עם סכין די חדה לחתיכות קטנות שיהיה נוח לאכול. בתאבון (ותתעלמי מהקטע על הפיפי).

dominik

New member
וגם...

(מצטערת, שכחתי) נעל, אני נורא שמחה שחזרת (נו אז מה שזה היה לפני יומיים, יש לי זיכרון ארוך וחשבון טלפון עוד יותר), ואני מבטיחה בהן צדקי לא להשאיר יותר הודעות מתאבדות שמבקשות למחוק את עצמן. (טוב, אולי רק כתגובה להודעות של עצמי).

rastotman

New member
אני יודעת!

אני מאוד אוהבת קוקוס, קוקוס זה טעים. אני זוכרת איך פעם אבא קנה את הקוקוס הראשון וניסה לפתוח אותו באלפי שיטות שונות, ולא הצליח. אח``כ שיטותיו השתכללו. לפני בערך חצי שנה פתחתי קוקוס ישן ומסריח, הוא היה מגעיל ולא אכיל, אבל אני גאה שפתחתי אותו לבד, וגיליתי כמה דברים שהובילו אותי לקוקוס האחרון שקניתי בקניון ביום שלישי כשחזרנו מהים. ולהלן הלקחים: מתחת לשערות יש נקודה די רכה, שאפשר להעביר בה דוקרן [מברג חד בסוף], אפשר גם לדפוק על האיזור עם איזמל, מה שיותר מסובך ופחות יעיל, אבל ממילא צריך לעשות את זה בסוף. עכשיו הקטע של האיזמל, מישתמשים בו בעיקר על סדקים טבעיים ותפרים של הקוקוס, ועושים את זה עד שנוצר סדק/שבר ראשון. אז מפרידים עם איזמל, וממשיכים לשבור לחתיכות קטנות יותר [אם זה נישמע פשוט מדי לי ולאח שלי זה לקח שעה של עמידה ליד הכיור]. ומה שלמדתי בפעם האחרונה היה לקלף את החתיכות הקטנות של הקוקוס מהקליפה שדבוקה אליהן- עושים את זה עם מברג [לא דוקרן, ןלא איזמל], ועם עזרה קלה של הפטיש- ואם תחפשי מספיק תמציאי מישהו שרוצה לשתות את החלב [פיפי]. -וזהו, בתיאבון, ותימנעי מאנשים בעלי גשר לפגוע בעצמם.

מה שמזכיר לי...

שאני אמנם יודעת איך לפתוח קוקוס,אבל כבר שנים לא אכלתי ולא ראיתי אחד ופתאום היום אחי הקטן חזר מחבר שלו עם ``ג`וק`` בראש-קוקוס! ``אני רוצה קוקוס! במשך שעתיים שלמות,עד שאבא הלך לסופר וקנה לו קוקוס,זכיתי לשמוע מאחי הקטן והגאון את כל הגיגי הקוקוס הקיימים(או שלא)בשפה העיברית ובכלל.... בסוף שאבא חזר עם הקוקוס,והם פתחו אותו והכל, אחי אמר ``בעצם,אני בכלל לא רוצה קוקוס,סתם רציתי לראות אם יוצאות קערות כאלה כמו ב``הישרדות`` גאוני,או מה? :) לימור,שמתה על (וממנו)אחיה הקטן

גשם

New member
אז ככה

פטיש יעשה את העבודה ב5 מכות ובצורה סולידית לגמרי

למעלה