איך פותחים גרופ?

• פותח הנושא bigm4
  • פורסם בתאריך
מקש ימני ואד גרופ צ"אנל

תבחר לאותו ערוץ שאתה רוצה באינסרט את הגרופ צ"אננל. ותתפקד איתו על המסך הראשי .

bigm4

New member
אבל מה אפשר....

אבל מה אפשר לעשות איתו? הוא לא נותן לי כלום...

HeavenlyB

New member
שליטה על מספר ערוצים

בדיוק כמו גרופ במיקסר אמיתי. אתה יכול לשלוח אליו מספר ערוצים, ואז לדוגמא במקום להנמיך בכל אחד את הווליום (אם צריך) מספיק הורדה של הווליום של הגרופ כדי להנמיך את כולם. למשל אם יש מספר ערוצי מקהלה, אפשרי לעשות את העיבוד של הסאונד על ערוץ הגרופ, במקום לפתוח קומפרסור על כל אחד מהערוצים. צריך לרגע להשתיק את המקהלה? לחיצה על ה MUTE של הגרופ במקום על כל אחד מהערוצים הנפרדים תקצר לך את הדרך.

bigm4

New member
ואלה מתאים לי אבל...

הבעיה שהוספתי איזה 4 ערוצים של שירה והוספתי רק לערוץ הגרופ ריוורב ולא השפיע למה זה? ניסיתי גם מיוט וגם לא השפיע או סולו וגם לא הגיב כל ערוץ המשיך בשלו...

HeavenlyB

New member
אולי לא ניתבת אותם לגרופ?

סולו על הגרופ, בעצם מפעיל סולו על כל הערוצים ששלוחים אליו ועל האפקטים שקשורים בו.

bigm4

New member
בדיוק לזה התכוונתי...

זה מה שעשיתי ניתבתי את כל הערוצים לגרופ לחצתי על סולו ואין כלום... וגם האפקטים על הגרופ לא השפיעו על אף ערוץ ובטוח שמתי אותם על הגרופ בטוח הם היו בגרופ... מה עושים?

HeavenlyB

New member
לחצת על הסולו לפני הניתוב או אחרי?

אחרי ששלחת לגרות, אם לחצת על MUTE, כל הערוצים ששלחת אליו מושתקים?

bigm4

New member
אחרי הניתוב אחי...

אחרי שהוספתי את כל הערוצים לגרופ לחצתי על הגרופ סולו (רק על הגרופ...) וזה לא ניגן כלום!! שקט... ובנוסף האפקטים לא פועלים על הערוצים בכלל... הוספתי בערוץ של הגרופ אפקטים אבל זה לא השפיע על הערוצים...

HeavenlyB

New member
לא יודע למה, אצלי זה עובד

- פתחתי שני ערוצי אודיו, מונו. ייבאתי קובץ שירה וקובץ פסנתר (שניהם מונו) ומיקמתי אותם בערוצים. - פתחתי ערוץ GROUP סטריאו וניתבתי את השירה אליו (GROUP1 ברשימת היציאות). - לחצתי MUTE על ה-GROUP והשירה הושתקה. לחצתי סולו על ה-GROUP ושמעתי רק את השירה. - פתחתי ערוץ אפקטים שכלל DELAY. שלחתי אליו את ערוץ ה-GROUP מ-SEND1 ושמעתי את ההשפעה של האפקט על השירה.

bigm4

New member
הלוואי ועבד...

את ההתחלה הבנתי אחי... עכשיו... מזתומרת ניתבתי? הרי גררת את הערוצים אל הגרופ עד שהגרופ מסומן במין חץ ירוק כזה.... ואח"כ... הוא מראה שכל הערוצים נמצאים בתוכו עכשיו בגרופ אני מוסיף באינסרט אפקטים וזה לא משמיע לא אפקטים ושאני לוחץ סולו על הגרופ אז הערוצים לא פועלים הם מתבטלים...

למעלה