איך פותחים אף סתום גדוש?

רחלילי

New member
איך פותחים אף סתום גדוש?

הילד בוכה כבר שלושה ימים רצוף האף כולו סתום הגרון מלא ליחה לא מצליח למצוץ מוצץ אוכל קצת ומפסיק מי-ים לא מדגדגים את הנזלת הנוכחית שנראית בהחלט רע ומלווה בשיעולים כבדים. שני רופאים שונים ראו אותו אמש (וכשהוא שם כולו צחוקים וחיוכים) אמרו מה את רוצה מהילד שלך... מרגיש טוה ריאות נקיות אבל בבית הוא חזר לבכי הבלתי פוסק ולשיעולים. מה עושים?

אפרתש

New member
מכשיר אדים. ריקון האף

מכשיר אדם בעיקר בלילה, אבל גם ביום הוא לא מזיק. קשה לנגב להם את האף, כי הם לא יודעים מה הם צריכים לעשות. אצל תינוקות קטנים את יכולה לשאוב את תכולת האף בפיך. מי שאין לו ילדים יכול לחשוב שזה מגעיל. מי שהתינוק שלו סובל, יעשה הכל כדי לנסות להקל על המצוקה. ותמשיכי ללכת לרופא כל כמה ימים. גם אם היום הריאות בסדר, זה עלול להשתנות.

עברנו את זה לפני שבועיים כך:

1. מי מלח אני עשיתי תוצרת בית אבל יש לקנות (מתאים לכל הגילאים) זה נקרא סטרימר משפיצים לכל נחיר וזה פותח את הנשימה. כך שרצוי לפני האוכל - הוא יוכל לאכול ביתר קלות 2. מכשיר אדים קרים כל פעם שהתינוק ישן צריך לבדוק בהוראות המכשיר אם אפשר להכניס טיפות שמן אקליפטוס זה עוזר מאוד ופותח את דרכי הנשימה בהצלחה ותהיו בריאים בכל מקרה הייתי פונה לרופא שיבדוק את דרכי הנשימה נועם שלי היה צריך בשלב יותר מתקדם אינהלציה ... אחרי שבוע היינו בריאים

שלגיה ו7

New member
תנסי

את KARVOL-קפסולות של שמן אקליפטוס ועוד חומרים .. מיוחד לילדים/תינוקות. מטפטפים ישירות על הסדינים או מוסיפים למכשיר אדים. לנו זה מאוד עוזר.

רחלילי

New member
חמסה חמסה הוא נרדם סוף סוף

אחרי ששמתי כמה טיפות שמן אקליפטוס לימוני במכשיר אדים וציצי בפה שלו. נראה כמה זמן זה יחזיק (באתי לכאן חרש חרש...)

רחלילי

New member
הייתי אופטימית!

ניבנוב התעורר בבכי אחרי עשר דקות, ציחקק באמבטיה, וחזר לבכות אחריה. אבל כעת ישן אחרי שבעלי הגיע (סופ סופ) הביתה ועשה לו חביללית. תודה לכולם על העצות!

ועוד פיתרון מסריח אבל עובד

לחתוך בצל לרבעים ולשים בצלוחית ליד הראש במהלך הלילה.

על עיסוי מוציא ליחה ובצל

אכן בצל מצוין- האדים פותחים את האף- אבל אם הוא קטן, אפשר מספיק לשים בחדר או מתחת למיטה שלו ולא ליד האף כדי שלא ישרוף בעיניים... (האדים עולים למעלה) לגבי עיסוי- עיסוי שכמות: אם הוא שוכב על הבטן, את לוקחת לו היד אחורה קלות ואז השכמה קופצת החוצה. את מעסה מתחת לשכמה כלפי מטה- זה מוציא ליחה יופי מאזור החזה. עוד: את יכולה לחמם שמן זית בכפית שניה מעל הגז- ואז לקחת את השמן בשתי הידים שלך (שוב- זהירות שלא יהיה חם מידי)- ולשפשף לו את החלק גוף העליון (החזה והגב העליון) כמו שאת מחממת את הידים שלך (שיפשוף ידים- אז שיפשוף בעזרת הידים של החלק העליון) אם יש גודש באף- עיסוי ארובות האף כלפי מטה. ובאמת שמן אתרי של הדס או אקלפטוס לימוני במבער עם אדים קרים. תרגישו טוב לירון (מדריכת עיסוי תינוקות והכנה ללידה, מעסה (גם של נשים בהריון )ודולה)

מנסיון שלי...רק הזמן עושה את שלו.

עוד לא מצאתי כלום שפותח גודש. ביתי הקטנה בת שנה ותשע,ועברנו הרבה לילות ללא שינה ומורטי עצבים עד שהבריאה.תתנחמי שהוא יונק{רוני ינקה עד שנה ושבע
} ככה לפחות את יודעת שמשהו בכל זאת הוא אוכל.כי תינוקות מצוננים וסתומי אף מסרבים לאכול. מה שקצת הקל על הנשימה זה מכשיר אדים קרים. במכשיר אדים קרים אסור לשים תכשירים נוספים מלבד מים.בכל מקרה לא הייתי ממליצה להוסיף כל מיני ריחות לחדר של תינוק. לילדים גדולים יותר החל משנתיים אפשר לתת טיפות אף או להוסיף תכשירים ריחניים להקלת הנשימה. זה בכל אופן מה שהרופא ילדים אמר לנו בזמנו {ד"ר מזרחי.} תרגישו טוב.

Ice Age

New member
אה, הלו?

זה לא מודיעין פה. כלומר, זה כן מודיעין, אבל... לא 144 ולא כללית CALL...

לא מובנת כוונתך...../images/Emo4.gif

ברור שרחלילי יודעת שכאן זה לא מודיעין 144. אבל בתור משתתפת קבועה ואחת שגרה פה,היא הרגישה צורך לשתף ולשאול אותנו מה דעתנו. אני חושבת שזה לגיטימי ונחמד ומוסיף קצת תוכן לענינים האפורים של עירנו היבשה.{רטובה בשבוע האחרון....}. אז תהייה נחמד ותגיד:"הה לא ידעתי שלזה התכוונת..."ו...בטח שאפשר לשאול כאלה שאלות פה...מי אם לא אנחנו נעזור לך?" ואם בא לך להיות עוד יותר נחמד, אז תנדב לנו גם עיצה איך לפתוח אף סתום לתינוק
.

Ice Age

New member
../images/Emo6.gif הכל ברוח טובה

סתם חשבתי שהיא התבלבלה וחשבה שזה מודיעין ולא העיר מודיעין. אין לי שום התנגדות לאף שאלה...

רחלילי

New member
בדיוק - וסתם משהו קטן.:

האמת בהתחלה התבלבלתי זה יה אמור להיותכמובן בפורום תינוקות אבל בדיוק היתי כאן ובטעות שלחתי לכאן אבל מייד בנתי שזה בסדר כי ממילא מלא מאיתנו כאן הורים לתינוקות. אז חשבתי שזה לא כזה גרוע מה גם שקיבלתי המון תגובות אז תודה רבה ובאמת לא רואה שום מניעה מלשאול שאלות כאלה גם כאן בדיוק כמו שבפורומים אחרים יכולים לשאול על מתכון לעוגה טובה. זה חלק משכנות, U KNOW.

השמשוני

New member
המלצה

כשיש גודש באף והילד בוכה הרבהחשוב מאד לקחת אותו לרופא א.א.ג כדי שיבדוק שאין דלקת באזניים. רופא מומלץ: ד"ר גרושקו בקיפודן.

למעלה