איך פורים מרגיש לכם?

לחוד

New member
איך פורים מרגיש לכם?

אז ככה. פורים אצלנו הוא חג שמוקדש כולו להתקרבות לקדוש ברוך הוא, לקבלת עול מלכות שמים, לדבקות בבורא וכל זה. כל איחולי החג נעים סביב חזרה בתשובה לאויבערשטער וחרטה על החטאים. שותים יין והראש קצת נדפק? מיד צריך לקיים מצות שמחה וצריך להתחרט על כך שהתרחקנו מהאין סוף ברוך הוא. שלא תבינו לא נכון, מקיימים גם את שאר מצוות החג, אבל משמעות החג הפנימית (הנהוגה בחוג שאני "שייך" אליו, וידוע לי שלא רק בו) היא בחיזוק הקשר לאלוהים ולמצוותיו (הדור קיבלה בימי אחשוורוש). מאימתי שגליתי שאנוס אני (ולצערי יש לי וותק רב בישיבה על הגדר) כמדומני שהחג השנוא עלי ביותר הוא פורים וחגיגותיו, סעודותיו, מצוותיו ותפילותיו. תנו לי עוד פסח וחומרותיו חלף פורים ושמחותיו. תיכף עם תחילת החג מתחילים האיחולים מכל הכיוונים לכל הדברים שאני הכי לא רוצה שייתגשמו, ובתורי אני, אף אני עונה כנגד המברכים ובני משפחתי הקרובים והרחוקים ומאחל להם מנה אחת אפיים של שמחה באל ובתורתו. סעודת הפורים נעה סביב שירי דביקות דביקים ובמהלכה מתפרצים פה ושם הרי געש של רצונות ותשוקות להשם יתברך מפי המסובים (מי באמת ומי בגלל חובת היום). כך במשך יממה וחצי כל סביבתי מתרוצצת סביב עיסוק ב"קרבת אלוהים" ואני הקטן נאלץ להשתתף בשמחתם ובדביקותם. קיצורו של דבר, אצלי - משנכנס אדר ממעטים בשמחה. ואם אעז לשתות מעט יותר מלימודי (עיין היטב ברמ"א ודו"ק) כדי לערבב קצת את הראש ולהיות קצת בהיי, אתם לבד יודעים מה עלול להיפלט מהפה. (ולא הזכרתי מילה על העת רצון הנפלא בעת קריאת המגילה ובפרט בקריאת "מה שאלתך ויינתן לך", שבאותו הזמן כל בקשה שמבקשים - מקבלים במקום, "כל הפושט יד נותנים לו", ועוד עיתי רצון ייחודיים לחג הנפלא הזה.) איך הפורים שלכם?
 
אני מוכנה לקחת את פורים בתמורה לפסח

את פורים אני מבלה בעיקר בצפייה בכל הרכבים והתחפושות, זה חג צבעוני וחסר מטרה. אה, ומקבלים מלא ממתקים שנשארים לפסח.... פסח לעומת זאת זה ישיבה משמימה במשך שעות וסיפורי אלף לילה ולילה ועד שמגיעים לאוכל צריך להזדרז, אני מעכשיו כבר מחפשת דרכים להתמודד עם החג הזה אז אולי נחליף בנינו.
 

לחוד

New member
עשינו עסק

בפסח יש ליל הסדר עם הגדה נפלאה, עם ווארטים מתוקים ומיוחדים. לא רוצה ולא מוכן לוותר עליהם (ועוד השנה יצאו לאור שתי הגדות יפיפיות חדשות, האחת "רזא דהגדתא" (הוצאת שבתי פרנקל) והשניה בהוצאת המדרש המבואר. ומי יודע אלו מרגליות נוספות עומדות על מכבש הדפוס).
 
אין לי מושג באיזה חוג אתה

אצלי בבית פורים מאז ומעולם היה היום הכי כיף. הייתי משתכר כלוט, כולם סביבי חצי מסטולים (אבא שלי אחים שלי פעמיים גם אחות שלי). מדברים קצת דברי תורה אבל מצחיקים כאלו שמתאימים לפורים. התווכחתי בשכרותי בחריפות עם כל מי שלא אני. חבדניקים חסידים דתיים לאומיים. כולם על הריצפה מרוב צחוק. זה הפורים שאני מכיר. בנוסף לכך, בשנתיים האחרונות, בליל פורים יש מסיבה של חברים, רובם זוגות, חלקם חילונים חלקם חרדים מודרניים רשמית שחיים כמונו (הם שומרים שבת ועוד קצת). לאחר המסיבה הולכים חלנו למסיבה גדולה במועדון. תגיד לי אתה, אפשר לא לאהוב פורים כזה?
 

לחוד

New member
הלואי עלי

בחיים לא היה לי פורים כזה, או חגיגה משוחררת כזאת.
 
פעם הייתי סופר את הימים לפורים

מיום אחרי פורים דאשתקד. היום פורים במתכונתו החרדית לא עושה לי כלום לא לטוב ולא לרע.מה שכן , ה'דכאון החרדי' שתמיד ממלא את האויר קצת מתפוגג. השנה אני רוצה ללכת לאירוע חילוני בפורים. לגבי פסח,כל החג די נחמד,אבל ליל הסדר אצל ההורים היה לי תמיד מריטת עצבים בלתי נסבלת.אז בשנים האחרונות אני עושה סדר בבית,ומתקתק ת'ענינים בשיא המהירות.ככה גם אני לא נאלץ להחנק עם כל ה'כזיתים',אלא אני אוכל קצת מכל דבר וחותך לסעודה.
 

רותם 36

New member
מאד אוהבת ../images/Emo148.gif../images/Emo149.gif../images/Emo154.gif

חוץ מזה שיש מסיבות שוות -:)
 

רותם 36

New member
אביב ../images/Emo140.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

לא שמעתי על המסיבה הזאת - בדרך כלל אני הולכת למסיבות סגורות. הפעם של אל על בגני התערוכה וגם למסיבה שמארגנת אגודת הסטודנטים שלי בתל אביבה בת"א
 
../images/Emo151.gif תהני לך !

את מתחפשת לדיילת ? אני כבר לא חושב שאני יצליח להתחמק לשום מקום,בגלל כל החיובים המשפחתיים.
 

moshe010

New member
פורים אצלי דוקא לא כ"כ רע

אני מתפלא וכי בשבועות חג מתן תורתינו או בראש השנה ויום כיפור אין את הענין של הצורך לחזור בתשובה? לעומת זאת בפסח זה נורא ואיום מבחינה גשמית הן הערב פסח והן הפסח שאין מה לאכול והמצה יוצאת מהאף בקשר לפחד שלך מלשתות קצת ולהיות בהיי , נראה לי מניסיוני ומהניסיון שאני רואה על אחרים שמה שבאמת לא רוצים לגלות לא מגלים, רק את מה שבאופן עקרוני רוצים לגלות רק מתבישים קצת (אבל לאחר מעשה לא יהיה אכפת לך לדעת שגילית) את זה מגלים
 
צריך למצוא תרוצים לצאת מזה

לצאת משם, מאווירת הדכאון הזו שמתנחלת בקהילות מסוימות, בחג היחיד בו "מותר" ו"מצווה" להתהולל, ולתלות ולהרוג אנשים רק בשביל הכיף. תגיד לכולם שהלכת לכותל או משהו, לנצל את היום הנשגב, ולך לעשות חיים משוגעים איפה שלא יהיה. (אפי' סתם לטייל בעיר)
 

סוג ב

New member
פורים מרגיש לי הוללות יתר

הרי לשתות, אפשר כל השנה, להתחפש- אני לא. מה נשאר? רחובות מלאי שיכורים מוגזמים, תחושה של "בפורים הכל מותר", מלא נפצים בכל פינת רחוב, שנוררים שדופקים בדלתות וקיא ברחובות. איכססססססססססס
 
מבינה אותך לגמרי

בבית הוריי, כך בדיוק היה נראה פורים. רציני, ישיבתי, 'שמחה קדושה' ומעצבנת. גרוע מזה - בתור בת, הייתי צריכה להתחבא כמעט כל הזמן במטבח או בקצה הרחוק של הסלון, מפאת הבחורים והת"תים שהציפו את הבית. זה גרם לי להרגיש אשמה על כך שאני קיימת בכלל. אבל מאז שהתחתנתי עם חוזבל"ת הכרתי פורים חרדי מודרני ושמח באמת - שיכורים, שמחה, צחוקים, תחפושות, אוירת חג משפחתית וקלילה כאחת. בשכונה שלנו יש גם התארגנות של זוגות חברים למסיבה סוערת רוויית אלכוהול, תחפושות וסטייקים על האש בליל פורים. בקיצור, מתה על פורים.
 
נמאס מפורים

בישיבות חאלס , תנו רעיון להעלם פשוט, יומיים . . לדפוק תראש .. הייתי לוקח אקסטזי ,רק לא להיות בישיבה ולצאת איתם.. ברור שלא הייתי מבדיל בין ארור לברוך ובין שמים לארץ , , אני יכול להשיג אבל חבר הזהיר אותי מהכימיקלים נו אז מה עושים ! חבל שאין לי דירונת.
 

רותם 36

New member
אקסטה זה כזה פאסה !../images/Emo2.gif../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif

חוץ מערסים מטומטמים אף אחד לא לוקח את זה. וזה מאד מסוכן כי אתה לא יודע איך המוח או הלב לך יגיבו לכימיקלים. יש אנשים שחטפו דום לב מהדברים האלו . עיצה שלי - תתרחק @! תתרחק !!!!!!!!!!! יש מספיק דברים נעימים יותר כדי לחגוג
 
למעלה