איך פועל צווי 8?

sim26

New member
איך פועל צווי 8?

אנחנו חדשים למילואים. המ"כ החדש יתקשר? יקבל מכתב בדואר? מישהו יכול להגיע אלינו? הוא עוד לא עבר ראיון ראשון ולא יודע בכלל לאן שובץ.

עכשיו השיטה היא בטלפון ממוחשב

משהו, הדבר הזה. שיחה אינטראקטיבית, בין המחשב למקבל השיחה. הטלפון מצלצל וכשמרירים את השפופ - יש קול מוקלט המציין את שם החיל ואת היחידה ומפרט את מהות הקריאה - לפעמים "רק" עדכון פרטים, לפעמים הקפצה ולפעמים צו 8. בצו 8 יש פתיח מיוחד המסביר עפ"י איזו סמכות ושל מי ניתן הצו, היכן ומתי בדיוק צריך להתייצב.

sim26

New member
אם זה ממוחשב אז

איך המחשב יודע שהחייל קיבל את ההודעה? צריך להכניס קוד כמו מספר אישי?

sim26

New member
עוד שאלה

אם אתה מקבל צו 8 מיד לפני שאתה אמור לטוס לחו"ל (פחות מ4 ימים שדרושים לפחות לצו רגיל) מה קורה?

ע ו מ ר 4

New member
מילואים.....

ובסף שאל אתי א מכנה לבל את ההדעה עבור...... ואז יש צורך ללחוץ מספ ... אמרתי לא...כי הבן בחול. הרגשתי מעט מטופשת ולא ממש בטוחה שמישהוא אכן רשם לפניו שהבן לא יגיע. טילפנתי לקצינת קישור....לוודא. לא ממש אוהבת לדבר עם אף אחד. וככה לבת לקול הבומים שמגיעים מחיפה...חיבוק לחיפאים ושמרו עליכם. לחיילים בגבול הצפון שישמור עליכם האל...חזרו מהר מהר אל אמא ואבא...אל המשפחה. להורים שיושבים כעת ליד הילדים ומחכים שיתעוררו...תחזיקו מעמד...נקווה רק לטוב. למישפחות שאיבדו את יקיריהם מישתתפים בצערכם. שתהא השבת שקטה ורגועה אלינו כולנו.

הקול שואל האם כאן ניתן לאתר את

החייל ונוקב בשם. צריך להקליד עפ"י ההנחיות. נדמה לי שיש גם אפשרות להקליד מס' טלפון חלופי, שבו ניתן להשיג את החייל. עכשיו הטחון אמר לי שהוסיפו גם אופציה של קריאה ישירות לדוא"ל. בכל מקרה, נראה לי שהשיטה הזאת טובה ליחידות מילואים מגובשות של משוגעים לדבר, שממילא לא מחכים לצו ויוזמים פניות טלפוניות בעצמם למשרד הקישור, למ"פ וכד'.

טפת

New member
אזרחות טובה הראויה לכל שבח

לפני דקותיים שוחחתי עם החייל שנמצא באזור מודיעין בבסיס שכוח אל. סיפר לי שאזרח הגיע שם למחסום אמר לחיילים יפה שלום הוריד קרטון ובתוכו טלבזיה חדשה גדולה (לא לא פלסמה) כי בבסיס הזה לא הייתה להם טלבזיה, את הטלבזיה ראיתי במסדרון בחדרי השרותים (בשבת שעברה נסעתי לבסיס לביקור וכך אני יודעת). זה מאוד ריגש אותי. לאזרח המקסים אני מבקשת להודות לך בשמי ובשם החייל הפרטי שלי תבורך על מעשיך האצילי.

סמדר בנ

New member
בד"כ לא מזמנים

למילואים בחצי השנה שלאחר השחרור (לט יודעת אם זה תופס לגבי צו 8).

למעלה