איך עושים boot לתוכנה?

bnayal

New member
איך עושים boot לתוכנה?

נגיד יש לי תוכנה שיודעת לנהל מחשב ("מערכת הפעלה"), איך אני גורם לה לעלות ישר עם הפעלת המחשב, אפילו אם היא רק נמצאת על CD ולא על הHD

vinney

Well-known member
יש דבר כזה שנקרא BOOT SECTOR

הBIOS יודע לחפש בSECTOR הראשון של הדיסק את התוכנה שאמורה לקחת שליטה על המחשב. בד"כ זה תוכנה קטנה (סקטור זה 512 בית...) שמעלה אחריה את מערכת ההפעלה.

sitUBUsit

New member
El Dorito

אני חושב שתוכל להיעזר בתוכנת צריבה ייעודית בשביל לעשות את זה. מן הסתם נוח לבחור ב- nero. בנוסף, יש סטנדארט של כתיבת bootable cd שנקרא El Dorito . תחפש בנושא בגוגל, בטוח תמצא הסברים בנושא. היה לי מקרה שבו צרבתי image שרציתי שיהיה bootable, ואני לא זוכר בדיוק איך עשיתי את זה, אבל זה היה בעזרת google, nero ובנוסף cd-rw כדי לא לזרוק CDs לפח. (וכמובן איזה 6-7 boots כדי לבדוק שאכן מה שצרבתי הוא bootable).

IdanR

New member
יש הבדל קטן ..

בין אתחול מדיסקט ולבין אתחול מהארדיסק. לHD יש Master Boot Record, שבד"כ מכיל קוד "קלאסי" המחפש ומריץ את קוד הBoot Sector על הpartition שעליו נמצאת מערכת ההפעלה. ואילו לדיסקט יש רק Boot Sector ... לגבי cdrom - בד"כ שקול לדיסקט (אם כי במחשבים מסוימים יש אפשרות גם לדמות הארדיסק מדיסק). על מקום מסוים בcdrom צרוב איזהשהו image של floppy, כאשר הbios יודע להפעיל את הimage הזה מהדיסק כאילו זה היה דיסקט. מכאן גם שהimage חייב להיות בגודל של דיסקט, אבל במהלך ביצוע boot בד"כ יופעלו דרייברים לcdrom, על מנת לנצל את כל תכולת הדיסק. במקרה זה נוצרים שני driveים - אחד עבור הfloppy המדומה, ואחד עבור הcdrom.

DNile

New member
עזבו אתכם משטויות...

פתח את המחשב, תצרוב BIOS משלך על הflash, ושלום על ישראל..

למעלה