איך עושים שלום

L i z a r d

New member
דבר אחד אני מוכרח לציין

הצעקה שאתה מקים והאופן שבו אתה עושה את זה באמת מזכירה לי נרקומן, ולי אישית זה לא תורם להסתכלות החיובית על המ"ט....

hary_i

New member
מ"ט היא טכנולוגיה

מ"ט היא אכן טכניקה. אם כי תוך כדי התרגול אתה מגיע למצב בו אתה רפוי לחלוטין (כמעט אינך) אבל בכל מקרה יש לה מטרה, אתה כמובן אינך חושב על המטרה תוך כדי התרגול. בנוסף לכך שהמ"ט היא טכניקה טובה לכל אדם ושהשפעתה האישית טובה מאד, יש לה גם השפעה על האוכלוסיה, כאשר קבוצה מתרגלת יחד באותו מקום באותו זמן, ההשפעה על האוכלוסיה ניכרת.

drall

New member
קיים יישוב בשם הררית

בו מתגוררים מאות מחסידי המהרישי ומבצעים את הטכניקות שלו בכל יום ובקבוצה. ליד היישוב הזה , במרחק שניים שלושה קילומטרים , נמצא כפר ערבי בשם עארבה. באינתיפדת אל אקצה התחוללו בעארבה ההתפרעויות הקשות ביותר בגליל וגם נהרגו שם שני תושבים. מעניין למה? אולי באמת עדיך לנסות את השכנת השלום של המהרישי באיובה , שם לא הייתה מלחמה מאז ימי המוהיקני האחרון. דרול

בארס

New member
מצד שני דרול

אולי המהרישי הוא יותר ערמומי ומתוחכם ממה שנראה על פניו. אני לא מזלזל בו. המציא תעסוקה להרבה אנשים שיכלו לעשות בלאגאן רציני לולא המ"ט!

hary_i

New member
אכן קיים ישוב בשם הררית

ואם נסתכל קצת על ההיסטוריה נראה שלפני שהישוב עלה על הקרקע, היו שם פראות, הרבה לפני האינטיפדה. כאשר הישוב עלה לקרקע הישובים הפכו לשקטים בהרבה ואפילו הגיעו למצב בו יהודים הלכו להתארח בצימרים בכפרים הערביים באזור (סחנין ודיר-חנא) אז הינה הדוגמה כמה זה עובד. דוגמאות נוספות לא חסרות.

בחיי

אתם כולכם מצחיקים אותי,לא פחות מאשר אני מצחיק את עצמי. ומאז שלמדתי לצחוק מחדש אני אסיר תודה לכל אדם שיודע להצחיק. אין לי מושג מה בריא יותר,מדיטציה טובה או צחוק. אף אחד מכם איננו צודק,כולל אני כמובן. :) אבל כולם צודקים כל הזמן. התגובה הראשונה שלי כאשר קראתי את דבריך הארי הייתה לנסות להוכיח לך שאתה טועה כשם שעושה זאת דרול אבל אני העדפתי מייד באותו רגע לבצע מדיטציה טובה ומייד לאחר מכן לא היה בי שום רצון בכלל להוכיח כלום לאף אחד,אפילו לא לעצמי. אין כמו השתיקה הטובה המלווה לאחר מכן בצחוק טוב. ואין דבר שיותר טוב לצחוק עליו מאשר על עצמנו. אז אני לא צוחק עליכם,לא לדאוג,אני צוחק על עצמנו. תודה רבה לכולכם. :) מוטי.

yaga1

New member
אבל

אם לבחון את העניין באופן לוגי כלומר גם לנסות לשים לרגע את הווי ההתנפלות על המ"ט בצד
הרי מה שהוא מדבר עליו כתוצאה רצויה הוא אפקט נלווה של התרגול שהוא כשלעצמו משולל מטרה בטבעו (עד כמה שהבנתי משמיעה על תרגול המ"ט מבחינה טכנית) וזה מעלה נקודה נוספת שהיא אולי מעניינת כי מע´ היחסים במקרה הזה בין הטכניקה שהיא משוללת מטרה כשלעצמה ובין האפקט הנלווה ברובד בה היא מתורגלת מזכירה קצת במהותה את "מע´ היחסים" שבין הטאו (נגיד) שהוא משולל סיבה כשלעצמו ובכל זאת באין היות דבר חוץ לו הרי נשקפת התפיסה (בריאה, יקום נגיד) כפי שאנו חווים אותה (זמנית אני מקווה) כאספקט שלו ??

drall

New member
זה כל העניין

שלא הבנת מה הקטע של המ"ט . תקרא בבקשה את המאמר שלי בעניין "מדיטציה טרנסטנדלית וויפאסנה" ואחר כך תראה האם השאלה שלך רלוונטית.

hary_i

New member
יפה אמרת

אכן מה שאני מדבר עליו הוא תוצאה רצויה ואפקט נלווה של התרגול שהוא משולל כל מטרה בפני עצמו.

למעלה