איך עושים שלום

hary_i

New member
איך עושים שלום

הכתבה הבאה הופיעה במעריב של היום http://images.maariv.co.il/cache/ART314060.html כדאי לקרוא... מדוע אני מפרסם את זה בפורום מדיטציה? מכיוון שזה קשור. תקראו ותדעו.

מלאווח

New member
ידידי, אתה תמים

ואני לא בטוח שאתה יודע מהיא מדיטציה. זה מה שמוכרים לך בסופרמרקט הרוחני : מדיטציה לשלום, מדיטציה לעצור טילים, מדיטציה לשלווה, מדיטציה להצלת כדור הארץ, וכו.... ואני לא מדבר על מ"ט, אלא על מדיטציה כמדיטציה. למדיטציה אין מטרה. המדיטציה עצמה היא מטרה, כל השאר אלו צעצועים לספק את האגו. אז תשאל למה בכל מקום אתה שומע על מדיטציה שנותנת\מעניקה תמורה ??? כי זה מה שכולם מחפשים! סיפור קצרצר מהחסידות, (במלל חופשי שלי): היה היה חלבן, שכדי להפיק רווחים, היה מוכר לאנשים חלב מהול במים. האנשים שקנו ממנו, לא ידעו כי החלב מהול. הם אהבו את החלב המהול מאד, והפרנסה היתה לו לאותו חלבן בשפע. באיזשהו שלב, החלבן הרגיש לא נוח עם מה שעשה, והחליט לסור לדרך הישר, והתחיל למכור חלב אמיתי ולא מהול. הקליינטים, לא אהבו את החלב האמיתי, והם פנו לחלבנים אחרים. החלב האמיתי לא היה טעים בעינהם. בא אותו חלבן וסיפר את הסיפור לבעש"ט וביקש עיצה. אמר לו הבעש"ט : אם זה מה שהם רוצים, חלב מהול, תן להם. עד שיגיע היום שבו ירגישו וידרשו מן האמיתי. ביי אחי מלאווח

hary_i

New member
אני תמים?

כן, אולי אני תמים אבל אם כך אז יחד איתי גם פרופסור ג´ון הייגלין שעליו נכתבה הכתבה ועוד מאות אלפי אנשים בעולם. ואולי תלך לבחון, מה קרה במוזמביק? מה קרה בפיירפילד אייווה בארה"ב ובעוד עשרות מקומות בהם הדבר נוסה, כולל ישראל בתקופת מלחמת לבנון. אולי אני לא יודע מהי מדיטציה ומהי רוחניות אבל כאן מדובר על טכנולוגיה ואני מדגיש טכנולוגיה שהוכחה כיוצרת שלום. ובהתאם לסיפור שלך, אני באמת מקווה שיגיע היום שבו אנשים ירגישו וידרשו מן האמיתי ואז באמת יגיעו למדיטציה הטרנסנדטלית שהיא טכניקה עם מטרה והוכחות מעשיות ולא טכניקה ללא מטרה ולכן ללא הוכחות כמו שאתה אומר על מדיטציה.

מלאווח

New member
אם כך מ"ט

היא לא מדיטציה אלא טכנולוגיה. כל מטרה, יעד, ציפייה - מושלכים לעתיד. והעתיד הוא אשליה, כי העתיד קיים רק בדמיוננו. וציפייה יוצרת בך מאמץ להגיע למטרה. מדיטציה היא להתנסות ברגע, בלי שום ציפייה ומטרה. להתבונן בעצמך, ללא מאמץ, כשאתה רפוי, כשאתה (כמעט) אינך. זו מדיטציה בעיני, וכל מטרה רק מונעת ממך לראות שהיעד כבר הושג... מלאווח

בארס

New member
מלאווח אחי היקר מיכולם

הראש שלך מלא שטויות בחיי היה כאן איזה מישהו, אמר דבר יפה מאוד, שתוק אל עבר מה שאתה לא יודע ואל תיתן למה שאתה יודע להשתלט על הכל. הרבה דברים ייתכנו בתנאים מסויימים. יש הרבה חקיינים. לך תדע ? :)

מלאווח

New member
תקרא שוב את ההודעה שלי

זה לא הראש שדיבר, זה הלב, אחי... מה שאני יודע, מה שאמרתי, חוויתי על עצמי, זה משהו שגיליתי אחרי שאכלתי הרבה שטויות, כמו ההודעה על המ"ט... תמשיך אתה לחיות עם המטרות, תמשיך לפנטז על... אולי לך זה טוב... "הרבה דברים ייתכנו בתנאים מסויימים" - אחי, פתחת כאן חלון, לאשליה, לאמונה תפלה...סוג של שכנוע עצמי....נו, טוב ...אשרייך, מכאן רק צומחים !!! יום טוב מלאווח

drall

New member
ציטוט השבוע

שייך בצדק להארי הוולגארי מדיטציה - ללא הוכחות נמאסטה

hary_i

New member
מדיטציה ללא הוכחות?

מדיטציה כפי שאתם מדברים כאן בפורום הינה אכן ללא הוכחות.

drall

New member
אולי לא סיפרו לך

אבל המדע והטכנולוגיה די נמאסו על אנשים רבים. אני לא שופט עם זה בצדק או שלא בצדק , לאף אחד לא אכפת . מה שנכון הוא שרבים מתוך האנשים האלו שמאסו בטכנולוגיה מגיעים למדיטציה והדבר האחרון שמתחשק להם לשמוע זה סיפורים על מחקרים מדעיים. לכן האנשים כאן חושבים שאתה מעצבן. האמת היא שהמדיטציה האמיתית ולא החיקוי הטרנסטנדלי , ניתנת להוכחה בקלות. אלא שההוכחה הזאת היא חוויה פנימית של האדם. זה לא דבר שניתן לעשות ממנו מחקר מדעי. דרול

hary_i

New member
מדיטציה ניתנת להוכחה

ההוכחה שלך הינה חוויה פנימית בלבד ובהיותה דבר סוביקטיבי אדם אחד יכול לחשוב כך ואדם אחר אחרת. אני מדבר על דברים אוביקטיביים. מי אתה שתקבע מהי מדיטציה אמיתית? ואם נסתכל קצת על ההיסטוריה של המדיטציה במערב נראה שהמ"ט הייתה קודם ואחרי זה הגיעו כל החיקויים הזולים. אז היזהרו מחיקויים!

מלאווח

New member
עם כל הכבוד הארי,

זה לא משנה מה הגיע קודם. זמן לא מעיד על טיב. ואני לא דיברתי על טיבה של המ"ט, כי לא התנסיתי בה די. וגם אם כן, יכול להיות שלי היא לא מתאימה ולך כן, ולכן כל נסיונות ההדיפה של דרול הם מגוחכים. אני לא הסכמתי איתך על כך שלמדיטציה צריך להציב מטרות, יעדים, לוח זמנים וכו... כי היא מאבדת את יחודה. בכל מקרה זה די פנאטי לומר - שלי הכי טוב, שלי יותר טוב. זה רק מצביע שהספק עדיין קיים בך, שאתה לא בטוח שזה "זה". אם הייתי שלם עם עצמך, לא היית צריך לצעוק את זה, ולנסות להוכיח את זה לכולם. הידיעה האישית היתה ממלאת אותך. זו תחושתי, יכול להיות שאני טועה... מלאווח

drall

New member
אתה לא צריך להתעצבן

כי כל הדיון הזה הוא אקדמי לאללה. המדיטציה הטרנסטנדלית כבר מתה עשר שנים , היא כבר לא מעניינת את הקהל הרחב. אנשים מחפשים היום מיסטיקה , פנטזיה והרפתקאה , אין להם עניין בכל מיני טכניקות לשיפור הראיה או לשיפור הבריאות , בשביל זה יש רופאים. כל הסיבה שאני ממשיך לדבר על המ"ט היא לא בשביל המתעניינים החדשים במדיטציה כי הם ממילא רק קוראים את הפרוספקטים המשעממים של המ"ט וישר עוברים הלאה. סטטיסטיקות וגראפים לא מעניינים אותם. אני מדבר על מ"ט בשביל אנשים כמוך שתקועים במ"ט ולא מסוגלים להבין שהיא אלטע זאכן והיום העולם מלא בטכניקות יותר מרתקות והרבה יותר אפקטיביות. אז אתה יכול מצידי להמשיך לנפנף בפרופסורים שלך ובמחקרים המדופלמים. אני יודע טוב מאוד שאין לך מושג במדיטציה ואני אמשיך לנסות ללמד אותך כמו שאני ממשיך לנסות ללמד כל אדם שמגיע לפורום הזה דרול

hary_i

New member
מתה כבר עשר שנים?

מעיין מהיכן דרול שואב את המסכנה הזו? ההפך הוא הנכון. ואם אתה חושב שהפרוספקטים משעממים ואנשים ממילא עוברים הלאה, אז מדוע אתה ממשיך לדבר נגד הטכניקה שלטענתך, אין לך צורך לעשות את העבודה כי הפרוספקטים עושים זאת בשבילך? אנשים כמוני שתקועים במ"ט? אני אולי תקוע אבל טוב לי מאד עם תקיעה כזו שכל הזמן מפתחת אותי בכל תחומי החיים. העולם מלא בטכניקות יותר אפקטיביות? תראו לי אחת עם הוכחה אמיתית ולא סתם דיבורים של דרול כי לאילו אני בוודאי לא מאמין אחרי שאני רואה מה הוא אומר על דבר שאני באמת יודע. לי אולי אין מושג במדיטציה אבל יש לי מושג במה עוזר לי ולאחרים. וכאן מדובר לא רק על עזרה לעצמי אלא גם אפשרות של עזרה למדינת ישראל!

drall

New member
על כל דבר אני צריך לחזור עשר פעמים?

כן , המדיטציה הטרנסטנדלית מתה. ואותי מעדכנים האנשים מ"לב לאחים" שעושים תסקירים על הפופולאריות של מה שהם מכנים "כתות". הם אמרו לי שלפני עשרים שנה המדיטציה הטרנסטנדלית פיתתה הרבה אנשים אבל היום אפשר לספור את המצטרפים החדשים על יד אחת. האמת שאני לא צריך אותם שיספרו כי אחרי הכל זה הפורום השלישי שאני מנהל בעסקי מדיטציה והמון אנשים פונים אלי מחוץ לתחומי הפורום , או במסרים או במייל והמדיטציה והמדיטציה הטרנסטנדלית כמעט ולא מוזכרת. אם מישהו כבר שואל עליה מדובר בד"כ בפרובינציאליים שקראו עליה משהו בעיתון או בילדים ואלו גם אלו עושים אחורה פנה כשהם שומעים על המחיר. מה שנחשב אופנתי היום זה הפאלון גונג והויפאסנה , שנראה לי שגם מתחילה קצת לדעוך. בכל מקרה, אתה צודק כשאתה אומר שבגלל שהטכניקה שלך עוזרת לך אין לך סיבה לחפש משהו אחר. העניין הוא מה יקרה אם תקום יום בהיר אחד וזה כבר לא יתאים לך. האם תהיה מספיק גמיש כדי להתחיל בדרך אחרת? דרול

hary_i

New member
יום בהיר אחד זה לא יתאים לי?

האם זה מה שקורה עם הטכניקות שלך? אם המ"ט זה לא קורה, לפחות לא לי בתור אחד שמכיר אותה כבר למעלה מעשר שנים ויש לי גם לא מעט חברים שמכירים את הטכניקה הזו כבר למעלה מעשרים שנה. אז כנראה שזה לא קורה. ונכון מה שאתה אומר, כל הטכניקות האחרות קמות, עולות ואחר כך דועכות ולבסוף נעלמות. טכניקות אמיתיות לא נעלמות! וזה עוד משהו לטיעון הזמן שטענתי קודם, מדובר כאן בטכניקה שידועה במערב כבר כחמישים שנה.

drall

New member
לא ולא

טכניקות טובות מביאות אותך לאן שאתה צריך להגיע ואז משחררות אותך לחופשי. הן לא כולאות אותך בסד של התמכרות וקיפאון כמו המ"ט. בודהא אפילו אמר שזה טימטום לעבור את הנהר בסירה ואחר כך לסחוב אותה על הגב כל החיים דרול

hary_i

New member
התמכרות וקיפאון?

וכיצד אתה קובע שאני בקיפאון? ההפך הוא הנכון, אני מתפתח כל הזמן לכן לא נראה לי שאני בקיפאון. לגבי מכור... כן, אני מכור להתפתחות שאני משיג עם הטכניקה שלי.

drall

New member
ובכן הארי לו הייתה לך התפתחות

אמיתית היית מפתח לעצמך חושים ורגישויות מהסוג שיש לי לדוגמא שעל פי הן אני קובע שאתה נמצא במצב של קיפאון. אבל עזוב. אני כבר הסברתי כאן כמה פעמים על המנגנון המדוייק של טכניקת המ"ט. הסברתי מדוע הוא מתפקד כפי שהוא ומדוע הוא רחוק מלהיות מנגנון מדיטטבי אמיתי. כתבתי את זה פעמים רבות גם לך וגם לזוזו וכמעט שלא קיבלתי שום התייחסות עניינית חוץ מזה "שמדיטציה טרנסטנדלית היא חלק מהיוגה" . גם זה לא נכון כי בהאטה יוגה לדוגמא יש תרגילים שבהם מתעסקים במנטרה במשך עשרים נניחו אבל זאת קרק בצירוף של האסנה מסויימת מה שלא קיים ולא יכול להיות קיים במ"ט. אז בוא נעשה טובה לאנושוות ונניח לנושא הזה כרגע. אני בקרוב אכתוב מאמר מקיף ומפורט בנושא ואתה והחברים שלך תוכלו להתייחס אליו בתגובות ואני מבטיח לא להתעלם מאף התייחסות עיניינית. דרול

למעלה