זה בדיוק מה שאני אומר...../images/Emo26.gif
שכשכותבים קוד - צריך לדעת מה הדרישות. אם מדובר בנער בן 15 שכותב תוכנית ב-C שפותרת משוואה ריבועית - לא נראה לי שהכוונה הייתה שהוא רוצה לעשות אופטימיזציה לקוד. וזה קטע חשוב לדעת לא לסטות מהדרישות. כי "הגדרלת ראש" כזו - של "אופטימיזציה" איפה שהיא לא נדרשת וספק אם היא באמת מועילה, היא לא סתם מיותרת - אלא היא פשוט שגיאה! לכתוב קוד במקרים שהוא לא הכרחי ומיותר -
זה אומר להגדיל את עלות הפיתוח: כי על השעות שאתה יושב וכותב אותו - משלמים לך.
זה אומר להגדיל את הסיכוי לבאגים: כי כל הוספה של שורת קוד מגדילה את הסיכוי לבאגים...
זה אומר שכשמישהו אחר יתעסק בקוד שלך (ונדירים המקרים שזה לא יקרה) - או כי יש עוד מפתחים בפרויקט או מישהו יתחזק את הקוד - אז: 1) יהיה לו יותר קשה להתמצא 2) יקח לו יותר זמן (וכן - זה יעלה יותר כסף) 3) ככל שהקוד מורכב יותר - זה גם אומר שהסיכוי שהוא ייצור באגים חדשים - עולה 4) סביר שהוא פשוט יזרוק את מה שעשית ויכתוב מחדש... בקיצור - הגישה הזו שגוייה...
שכשכותבים קוד - צריך לדעת מה הדרישות. אם מדובר בנער בן 15 שכותב תוכנית ב-C שפותרת משוואה ריבועית - לא נראה לי שהכוונה הייתה שהוא רוצה לעשות אופטימיזציה לקוד. וזה קטע חשוב לדעת לא לסטות מהדרישות. כי "הגדרלת ראש" כזו - של "אופטימיזציה" איפה שהיא לא נדרשת וספק אם היא באמת מועילה, היא לא סתם מיותרת - אלא היא פשוט שגיאה! לכתוב קוד במקרים שהוא לא הכרחי ומיותר -