איך עושים קובץ divx?

6yteme

New member
איך עושים קובץ divx?

שלום
לחבר שלי יש DVD שמנגן DIVX והשבוע ראינו אצלו סרט שהיה בקובץ עם סיומת divx. מה שמיוחד בסרט הזה הוא שיש בו כתוביות מוטמעות אבל אפשר להפעיל אותם או להסתיר, בעזרת כפתור בשלט-רחוק (הכפתור subtitles). רציתי לדעת איך עושים קובץ divx עם כתוביות מוטמעות והאם אתם מכירים תוכנה שעושה את זה אוטומטית? זאת אומרת אני נותן לתוכנה סרט וכתוביות והיא ממירה את הסרט ל-divx יחד עם הכתוביות.

גיליום

New member
יצירת קובץ divx

פורמט divx מבוסס על פורמט avi, זהו מין שיפור של avi. הפורמט הזה פותח על-ידי החברה שיצרה ומוכרת את קודק ה-divx המסחרי. מה שמייחד את הפורמט divx, זה שהוא מבוסס על קובץ שמקודד בעזרת הקודק divx או xvid ושניתן ליצור בתוכו ערוצים נוספים מלבד ערוצי הוידאו והאודיו שקיימים בקובץ AVI סטנדרטי. אחד הערוצים שניתן להוסיף הוא כתוביות בשפות שונות. הטמעת הכתוביות במקרה של divx אינה דומה להטמעה כמו במקרה של avi שבו מקודדים מחדש את ערוץ הוידאו, תוך כדי חיבור הכתוביות אל הוידאו באופן בלתי-נפרד. במקרה של divx, לכתוביות כאמור יש ערוץ משלהן וניתן לצרף אותן אל ה-divx בקלות ובמהירות יחסית להטמעה ב-avi. שילוב הכתוביות בפורמט divx דומה לשילוב הכתוביות בפורמט mkv הפופולרי יותר.
לפורמט divx יש רק חסרון אחד והוא, לא כל מכשירי ה-DVD תומכים בו. עד עכשיו לא הצלחתי להבין מהו הכלל שקובע אם מכשיר מסוים תומך בפורמט divx או לא. ככל שאני יודע, אם כתוב על מכשיר DVD שהוא תומך בקודק divx גרסה 5 ומעלה (אולי 6 ומעלה?), אז הוא תומך גם בפורמט divx. הכי טוב זה כנראה ליצור קובץ divx פשוט ולעשות ניסיון מהיר, כדי לדעת האם המכשיר שבידך תומך או שלא.
תוכנה חינמית ופופולרית למדי להטמעת כתוביות בשיטת divx נקראת: AVIAddXSubs
העיקרון פשוט: בוחרים סרט AVI שמקודד ב-DIVX או XVID, שמים באותה תיקיה בה הוא נמצא, קובץ כתוביות (פורמט SRT) בעל שם זהה לקובץ הסרט (רק הסיומות של הקבצים שונות) ואז לוחצים על כפתור ההפעלה בתוכנה.
הקידוד לוקח זמן קצר יחסית (דקות בודדות) ובסיום יהיה בידך קובץ divx שמכיל גם ערוץ כתוביות.

אם תתקל בבעיות, שאל פה בפורום.
בברכה,
גיליום

6yteme

New member
תודה

אני ינסה עכשיו, מקווה שזה לא מסובך מדי
תודה!

למעלה