איך עושים התכווננות ?

Nandn09

New member
איך עושים התכווננות ?

נגיד ואני רוצה להיות יותר אסרטיבית בעבודה, וכמה שאני מתכווננת לזה אני לא ממש מצליחה, אני הופכת פשוט לאדם אחר לגמרי מול אנשים בעבודה הקול שלי הופך בעייניי עצמי לבלתי נסבל כאילו כזה מפוחד ואני מרגישה כל הזמן שאני צריכה להזהר או מרגישה לא נעים וכאלה וכאילו שאני טועה או משהו למרות שאפילו לא אומרים שאני טועה, אני ישר חושבת שעשיתי משהו לא בסדר וקופצת, ואז אנשים לאט לאט עם הזמן מתחילים באמת לחשוב שאני טועה ומזלזלים בי למרות שאני לא טועה, כי זה אשקרה חוזר אלייך כמו בומרנג.

יש לי קטעים כאלה שאפילו שאני לא צריכה להרגיש לא נעים אני מרגישה לא נעים, ובתכלס זה לא באמת אני .אני הופכת לאדם אחר חסר כל בטחון עצמי במיוחד שמדובר בסמכות. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכולה להתכוונן נגיד ולהפסיק להיות כזאת בחלק מהזמן לפחות , האמת שמבחינתי אפילו אם הייתי מצליחה לשנות את טון הדיבור שלי זה היה הישג מאוד משמעותי מבחינתי
, האם למישהו יש רעיונות איך לעשות זאת?.האם למישהו יש איזשהי תמונה או רעיון לתפיסות כלשהן שעליי לחשוב עליהן כדי לשנות את טון הדיבור?

יש לי מאמנת כרגע בשיטת אדלר והיא עוזרת לי מאוד אבל אנחנו לא מצליחים לגעת בכל הדברים כי אין זמן , יש לציין שהיו דברים שכן עזרו לי להתמודד למשל במצבים חד פעמיים כמו פגישה למשל, אבל אני לא מצליחה לשכפל את זה למקומות אחרים, כי למשל אנחנו מדברים על נושא מסוים ואז התפיסות שלי לגביו, אבל בתכלס אני לא רואה איך אני יכולה לשכפל את זה כי זה מאוד נקודתי ונוגע לתפיסות בעיניין הפגישה ולא בנוגע ליחסים יומיומיים בעבודה. בקיצר, אשמח לרעיונות תודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
טיפים

יקירה,
אני לא מאמינה בטיפים מהירים. את עושה עבודה עם המאמנת שלך ואת מרוצה - זו התחלה טובה. נשמע שהנושאים האילו מטרידים אותך, ולכן יכול להיות שהם צריכים לקבל יותר עדיפות בעבודה שלכן. נכון שאי אפשר לעסוק בהכול בו זמנית באימון, אבל גם שינויים בתוכנו אי אפשר לעשות בכמה תחומים בו זמנית. צריך להתאים את קצב העבודה לשינויים הפנימיים שאנחנו מסוגלים לעשות. הנושאים שאת מעלה דורשים עבודת עומק, ונפלא שיש לך כבר עם מי לעשות אותה. תחשבי עם המאמנת שלך איך נכון להתקדם ומה סדרי העדיפויות שאת רוצה לעבוד עליהם.

מצטרף

שלום רב
סבלנו. את בתהליך. נתת במישהי אמון, לכי אתה עד הסוף. את השאלות הללו הפני בבקשה אליה. אין כאן מגע קסם. כל טיפ, כמו שאת מבקשת, כדי שייקלט צריך בדיוק את המילה שאת מחפשת, וזה לוקח זמן. בהצלחה.

tomer shamir

New member
את לא בנאדם אחר, פשוט מדגישה צד שונה שקיים בך

ככה אני ממליץ לראות את זה, כבני אדם אנחנו הרבה פעמים בוחרים להראות ולהדגיש תכונות מסוימות שיש לנו. ולאחר הרבה זמן.. אנחנו חושבים שזה כל מי שאנחנו ושוכחים משאר התכונות שיכולות להיות לנו אם נרצה מספיק.
ולכן זה אומנם הבדל קטן אבל חשוב לראות בתכונה שאנחנו רוצים להראות לדוגמא "סמכות" כתגונה שתמיד הייתה לנו, ופשוט אנחנו בוחרים להראות אותה יותר, ולקבל את התכונה הזאת שהיא שלנו באמת, וזה מי שאנחנו.
לפעמים מה שעובר בראש ש"זה לא מי שאנחנו" "שאנחנו משקרים לעצמנו" וזה יכול לחסום ולפגוע, תחשבי על התכונה כאילו היא באמת באה ממך והיא אותנטית ואמיתית :] ותקבלי אותך כפי שאת ברקות ועדינות. תהיה שלווה.
גם אנשים מאוד מרוכזים בעצמם... אפאחד לא בוחן אותך ובודק אם זו באמת את, וגם לא ממש אכפת אם את לא מי שאת ואם את משחקת את עצמך מישהי אחרת. - אין סיבה להרגיש לחץ.
את מוזמנת באותם רגעים של לחץ לעצור ולשאול את עצמך רגע על מה חשבתי עכשיו שהלחיץ אותי, מה גרם לי ללחץ?
מה שכן את לא משחקת את עצמך מישהי אחרת, את פשוט מדגישה צד שבך שבעבר בחרת פחות להראות אותו.

תמשיכי בעבודה הטובה עם המאמנת, בהצלחה :]

איזה תשובות טובות קיבלת

אין לי מושג אם אוכל לתרום משהו בכמה מלים, אבל לפעמים אפשר, כי לפעמים אנחנו מביאים חלון של פתיחות ייחודית דווקא אל הודעה בפורום ב"תפוז"

שינוי
אם תוכלי לגלות את סוד הכוונון העדין, הקטן, השינוי הקטן והזעיר שאי אפשר שלא-להצליח לעשותו, אז תגלי שיש לך הרבה יותר שליטה בסיטואציות כאלה.
המודעות שלך לחלוקת הדברים למרכיבים רבים (כגון "טון הדיבור בלבד" במקרה של גילום "אדם חסר כל בטחון עצמי") היא נהדרת! כל הכבוד!
היא כבר יכולה לאפשר הרבה.
הבה ניקח לדוגמה את טון הדיבור.
את נמצאת במצב "1" (לדוגמה, טון רועד, מהוסס וחסר בטחון) ומנסה להגיע ממנו למצב "10" (לדוגמה, טון שליו, בטוח, רגוע ונינוח) ואז חווה חוסר יכולת לעשות זאת.
באם לעומת זאת תרשי לעצמך לשנות את הטון ל-2 או ל-1.5 או אפילו ל-1.1 או ל-1.01, תגלי שמתחילה להיות לך שליטה וכוונון היכן שדימית קודם שאין לך.
זהו תהליך הדרגתי ומרגש.

זיהוי עדין
התבוננות על דקויות של עצמך והתנהגותך יראו לך שזה לעולם לא אותו הדבר - בכל פעם זה אחרת, בכל שניה זה שונה.
זה גורם לסקרנות ואינטימיות עם עצמך ועם ההתנהגות שמתחוללת דרכך... ומפוגג את התוויות.
כתוצאה מכך את מרגישה יותר בנוח וההתנהגות שלך מתחילה יותר ויותר לשקף... אותך.
זה קורה באופן אוטומטי.

קבלה
"הקול שלי הופך בעיני עצמי לבלתי נסבל כאילו כזה מפוחד", מעיד על התבוננות עצמית נהדרת לטעמי. משהו בך נמצא מחוץ לזה ומסתכל.
המחצית השניה שמצטרפת להתבוננות עצמית היא קבלה עצמית.
קבלה עצמית הופכת להתאהבות בעצמך.
קבלה והתאהבות הם גם גוונים של אובייקטיביוּת כלפי עצמך, מפני שאת והתנהגותך, אפילו בגרסה המפוחדת שלהן, יפות לא פחות מכל פרח או חתול בטבע, במצביהם השונים. זה מרתק וזה יפהפה.
הייתי מתחיל להתאמן בנחת ובכיף - כי זהו בילוי וצ'ופר אדירים ומענגים - בלקבל את ההתנהגות שלי בכל גווניה ומצביה.
פשוט לאהוב את המקסימית הזאת, בדיוק כפי שהיא...
אם תביני את הכיוון הזה באופן מעשי שיאפשר לך להתחיל מיד, בקטנה, ברגע זה, תתחילי להרגיש הקלונת כבר מרגע זה... וזה כיף.

סימן טוב לאימון נכון הוא שאי אפשר להיכשל.
אפשר לנסות ולהצליח במידות שונות, בצורות שונות.
אז אם את מנסה "לקבל את עצמך" ולא מצליחה, הרפי מהנסיון, זה לא קשור.
זה הרבה יותר קטן, עדין, חמוד וטבעי מזה.
את לומדת ללכת בצעדי סיכה קטנים... והתהליך הופך להיות חמוד, מענג ואמיתי כל כך, כמו חיים חדשים שנוצרים ממש בכף ידך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוך הבא לפורום!

בן, תודה על התשובות המושקעות, נשמח לראותך עוד איתנו בפורום.
אהבתי את הביטוי "ללכת בצעדי סיכה"

למעלה