איך עושים את זה?

לילך33

New member
איך עושים את זה?

אני כבר לא ילדה, למעשה אני כבר לילדים . אני לא שיכת לעולם החרדי אלא לעולם הדתי. איך קמים ומודיעם לילדים - אמא לא דתיה לא מתאים לה יותר...

lok80

New member
אאוץ' - לא פשוט

אבל עדיין אפשרי אני מניח שזה קל יותר אם הילדים כבר גדולים אבל אם גילך 33 אז כנראה שזה לא המצב.(לא קל אבל עדיין אפשרי).

אמא שלי עשתה את זה בגיל 37

בגיל 37, אמא שלי עשתה בבת אחת 3 מהפכים בחייה: התגרשה, עזבה קיבוץ דתי יחד עם 4 ילדים ועזבה את הדת. הנה מה שקרה ל 5 ילדיה: אחי הבכור היה אז בן 17, הוא נשאר במשק עד סוף הצבא ואז עזב ונעשה חילוני מסורתי. בגיל 38 כשהוא כבר נשוי ואבא ל - 3 ילדים הוא חזר להיות דתי לאומי. 3 אחיותי נהיו חילוניות עם זיקה מסויימת למסורת. אני הייתי אז בן 4. עד גיל 7 למדתי במסגרות דתיות לפי דרישתו של אבי. אז התעקשה והעבירה אותי לב"ס חילוני. גדלתי כחילוני לכל דבר אבל היתה לי הכרות מסויימת עם העולם הדתי כי עשיתי שבתות אצל אבי שהיה אדם דתי ליברלי יחסית. את הבר מצווה שלי חגגנו בבית כנסת רפורמי ואבי הגיע לבית הכנסת. עוד מעט שנה עברה מאז מותו של אבי ואני מתגעגע לדתיות לו. את השקפתי האתאיסטית גיבשתי כאדם בוגר ללא קשר לילדותי.

אם את מתכוונת לטירת צבי, אז כן

נולדתי בטירת צבי, אני לא זוכר כמעט כלום משם וביקרתי שם פעם ראשונה מאז לפני חצי שנה.

מעניין לדעת../images/Emo4.gif

עכשיו אני מבין מאיפה הזקן. נשאר מאז

KaleMoid

New member
מה עם בעלך ?

אני מכירה משפחות שחיות מצויין כשהורה אחד דתי ואחר לא. אני לא בטוחה שזה כזה עניין גדול עבור הילדים בגיל כזה(תחת גיל 10 אני מניחה).הם אומנם יצטרכו לשנות את אורחות חייהם אך אם תדברי איתם בגובה העיניים ,תסבירי להם שיש בך ספקות ותתני להם לבחור את הדרך שלהם(על אף גילם הצעיר) נראה לי שבסוף תגיעו לפתיחות וחופש מיוחדים במשפחתכם.ברור שהדבר עדיף על הסתרת הרגשתך לאורך זמן.הילדים לא טיפשים,הם יקלטו שאת לא אמיתית,בסוף הם גם לא יקבלו את החינוך לדת כמו שצריך וגם תהיה להם אמא מתוסכלת כמעא.

הרבה אנשים יאמרו

שזה בטח לא בעיה בכלל בגלל שאת לא מהציבור החרדי. ספרי לנו בעוד שנה אם זה נכון?

לילך33

New member
ליברליות

הציבור "שלנו" לפעמים יותר לברלי בתאוריה בלבד! ולילדים המעבר חד בכל מקרה...

בן כמה הילד?

קשה להאמין שהילד שלך לא יודע שאימא כבר לא כמו אימא של מוישי מהחיידר. ככה זה, כשקופצים למים נרטבים! בהצלחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מירגל

New member
קשה, אבל שווה את זה!

אם את מגדלת ילדים לבד, אז הסיפור כל כך הרבה יותר פשוט! תחשבי לאיזו מסגרת חילונית או מסורתית את רוצה להעביר את הילדים ואז תדברי איתם. בני כמה הם? הגיל שלהם הוא פקטור קריטי בסיפור. בהצלחה! בכל מקרה אל תוותרי על המסורת, בשביל הילדים, אבל גם בשביל עצמך...

מיס פטל

New member
לא יודעת אם זה מנחם

אבל יש עוד אלף סיפורים כמו שלך. לא כולם יוצאים בשאלה בגיל 18, יש גם כאלה שיוצאים כשהם כבר הורים לילדים, ואולי אפילו סבים לנכדים! בכל מקרה, אני מאמינה שאם יש לך יחסים בריאים עם ילדייך את יכולה לדבר איתם על הנושא, אולי בהדרגה ולא במפורש בהתחלה. בכל מקרה קשה לייעץ, כי לא יודעת בני כמה הילדים, מה מידת הדתיות, באיזה סביבה מתגוררת וכד'. בכל מקרה, אשלח לך מסר אישי.

ברוריה 2

New member
מה זה 'לא מתאים לה'?

תארי לך שילדך יודיע לך בבוקר שהוא עוזב את הבית כי זה לא מתאים לו. יש מסגרת וצריכים לחיות בה, לא עושים בחיים רק מה שמתחשק. תחשבי על זה

למעלה