איך עושים את זה?

עדן662

New member
איך עושים את זה?

שלום,
אני עדן בת 14
אני שוקלת כבר די הרבה זמן לעבור לצמחונות (לא בשביל הכיף אלא בעיקר בגלל המצפון)
אבל הבעיה שרוב התפריט שלי מורכב מבשר
אז איך אני עוברת ללהיות צמחונית?

ימימה

New member
מי מבשל עבורך?

בגילך אני מניחה שההורים מבשלים בבית ועושים את הקניות. הבת שלי בגיל 6 הפסיקה לאכול בשר - מסיבות של טעם, לא מסיבות של מצפון - ומאז תמיד בישלתי לה צמחוני (עם הזמן אני הפכתי לצמחונית וטבעונית - מסיבות של מצפון - ורוב הבישול שלי ממילא צמחוני/טבעוני).
יש לך אפשרות לדבר עם ההורים שלך ולנסות לקבל מהם תמיכה למהלך? זה מאד יקל עליך לעשות שינוי, אם הם ישתפו פעולה ויעזרו לך.

l coyote l

New member
את יכולה להעזר באנונימוס

כדי להתחיל וכדי לשתף את ההורים.
כאן יש את חוברת של קופת חולים כללית על תזונה צמחית
http://veg.anonymous.org.il/art11.html

בלינק יש למטה בתחתית הדף פרטים בנוגע לתזונאית מסובסדת. כדאי לקבל יעוץ. זה גם עשוי להקל על שיתוף ההורים במהלך ולהרגיע אותם.

אפשר להזמין מהם חוברת מתכונים
http://veg.anonymous.org.il/art651.html
וכן אפשר למצוא מתכונים בגוגל, בפייסבוק ובפורום.

תפריט לדוגמה
http://animal.org.il/category/what-to-eat/

shez5

New member
עדן, כל הכבוד

אני חושבת שאולי כדאי לעשות מעבר הדרגתי?...
כל פעם לשנות משהו אחד או שניים?...
אולי תכתבי לנו מה את אוכלת ונציע לך תחליפים טבעוניים?..
הרבה הצלחה

עדן662

New member
אני אנסה למרות שכל התפריט שלי מבוסס על ביצים\

חלב\בשר
בבוקר אני אוכלת או כריות עם חלב או תי שחור עם משהו או סתם תיי ובבית ספר לחמניה עם חומוס בדרך כלל או קונה חטיפים ואז אני חוזרת הביתה אוכלת מרק עוף אבל בלי עוף (כבר איזה חודשיים שאני אוכלת מרק בלי בשר) ,או קרפלעך כאלה עם בשר ושמנת(סליחה - שומרי הכשרות) או שאני אוכלת המבורגר קפוא.ובערב אני בדרך כלל לא אוכלת ואם כן דברים קטנים זאת אומרת לא סטייקים וכאלה אבל יש גם למשל יש דברים שאני מאוד אוהבת כמו סושי עם סלמון ופירות ים וכאלה (קלאמרי ,שרימפס) וסושי אני אוכלת לפחות פעמיים בחודש
,אבל נגיד חלב אפשר להחליף בחלב סויה (דרך אגב זה דומה?)וסושי עם ירק ועל פירות ים לוותר ותחליף המבורגר אבל אפילו בלחמנייה בבוקר יש בייצים

subatoi

New member
חלב סויה דומה ב"מרקם" לחלב עגלים,

הטעם לא דומה. מה שכן, יש לא מעט סוגים של חל"ס, לכל אחד טעם טיפה שונה ואם לא מחבבים טעם אחד, לא מתייאשים ומנסים טעם אחר. צריך לזכור גם שזה טעם נרכש, כך שאולי ייקח לך קצת זמן להתרגל אליו. בכל מקרה, זה פתרון מצוין לדגני הבוקר או לתה.
עם הלחמניה והחומוס את כבר מסודרת מבחינת הממרח. ולא בכל לחמניה יש ביצים, תלוי איזו ואיפה קונים.

לגבי שאר המנות, יש תחליפים ויש עוד סוגי אוכל. את בטח אוכלת לפעמים פסטות, למשל, לא?

Octopussy

New member
לא רק בקשר לשאלתך - ירקות ופירות

נראה לי שחסרים בתפריט שלך ירקות ופירות.
מירקות ניתן להכין אלפי סלטים ואלפי תבשילים טעימים ושמכילים רכיבי מזון הנחוצים לאדם. פירות גם כן מכילים הרבה ויטמינים ומינרלים, והם משלימים את הפירות לתזונה מאוזנת ובריאה.
בנוסף, יש לקחת מידי מספר ימים טבלית B12 להמסה מתחת ללשון.
בנוסף, מומלץ להוסיף לתפריט קטניות מכל הסוגים לשם קבלת חלבונים, וכן דגנים מלאים, גרעינים וזרעים.
יש היום בחנויות מוצרים רבים מהצומח, כך שניתן לוותר בקלות ובטעימות מוגדלת על מוצרים מן החי (חלב, ביצים, דבש) ומן המת (עוף, בשר, דגים, חזיר) ועל כל חלק שהיה פעם של חיה שהומתה כדי שבני אדם ימלאו כרסם. אלה אינם מוצרים למאכל אדם אלא לחיות עצמן.
ניתן להעזר בפורום זה ובמקביל לו כדי לקבל מתכונים והצעות למזון טבעוני. אט אט יפתח בפניך עולם של מזון שלא הכרת, טעים מאד וכיפי להכנה.
בהצלחה

shez5

New member
עדן

אני אישית לא אוהבת חלב סויה
ושותה חלב אורז
הוא גם מאוד טעים לי עם פירות
וגם לשוקו
יש לו טעם מתקתק באופן טבעי

אני גיליתי את הפטנט של לעשות חטיפי טופו
זה נורא קל להכנה ונורא טעים

קונים קוביית טופו לבנה
חותכים פרוסות
ממליחים במלח עשבים טעים שיש בבית-טבע
מכניסים לתנור על חום בינוני לכחצי שעה

כמו שכתבו לך כבר, תישארי איתנו,
לאט לאט (ואולי אפילו מהר מהר) תגלי שזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה:)

האלזה

New member
ברוכה הבאה עדן!

איזה כיף שהצטרפת, ספרי לנו קצת!
מה השפיע עליך?
מה חושבים ההורים והחברים?
ממליצה לך לעבור את התהליך הזה תוך לימוד, רכישת ידע ושיתוף ההורים.
אני מכירה הרבה צמחונים שעשו את המעבר בערך בגיל הזה (וגם אני..), והיום זה אפילו פשוט יותר מפעם.
אנחנו פה לכל שאלה

עדן662

New member
תודה על כל העזרה

אני בעיקר קיבלתי את החלטה בגלל שיום אחד לא מזמן אבא שלי הכין לנו לארוחת ערב
תפוחי אדמה ותרנגולת שלמה והייתה לי הרגשה שאני פשוט לא יכולה להסביר.
אחרי זה גם ראיתי את התחקירים בכולבוטק והרצאות של אנונימוס בבית ספר וכל מיני אתרים.
עם ההורים והמשפחה אני עוד לא דיברתי ,כי אני מפחדת קצת מהתגובה בגלל שיש לי קצת בעיות במשקל
ולגבי פירות וירקות-אני ממש אוהבת פירות בעיקר-קלמנטיות,תפוזים,בננות,תותים (ממש),דובדבנים ,אבטיח,מלון,תפוחים ובעצם את רוב הפירות וגם עגבניות,מלפפונים,חסה וכאלה

למעלה