איך עושים את זה???

אקווה

New member
איך עושים את זה???../images/Emo4.gif

אנשים... אני בבעיה.. אני עובדת באותו מקום עבודה כבר שנה וארבעה חודשים כמעט, ומקבלת לאורך כל הזמן הזה את אותה משכורת. הבנתי שבחלק מהמקומות נהוג לתת העלאה אחרי שנה. הבנתי גם, שאם לא מבקשים - מקבלים יוק. השאלה היא - איך ניגשים לבוס ומבקשים העלאה? אני כל הזמן מנסה לאזור אומץ, ונסוגה. לא מסוגלת. חוסר המסוגלות שלי נובע גם מהעובדה שאני יודעת שיש עכשיו קצת בעיות תקציב במקום, וזה גורם לי לחוסר נעימות לבוא ולבקש העלאה במצב כזה. מצד שני - מי מבטיח שבעתיד יהיה יותר טוב? מה דעתכם?

De-Panther

New member
מזכיר פרסומת ששמעתי ברדיו הרבה בזמן

האחרון
משהו של בנק הפועלים

effigy

New member
העלאה של 1% במשכורת

שזה בעצם.. כלום.. וזה רק לחצי שנה.. אם עושים אצלם חשבון.. בכל מקרה לאקווה.. יש שתי אפשרויות הראשונ ההיא שאת ניגשת לבוס ואומרת לו שעשית עבודה טובה בזמן האחרון ואת חושבת שמגיעה לך העלאה... השניה היא לחכות.. לא כולם מקבלים העלאה... תדפקי כרטיס מאוחר פעם ב... זה יעזור

אקווה

New member
אז זהו.... שלא ../images/Emo4.gif

המשכורת שאני מקבלת היא גלובלית. יעני - לא משנה אם אני נשארת עשר שעות נוספות - שקל אני לא רואה מזה. לעומת זאת - אם אני עושה פחות שעות, ולא מביאה איזה אישור מובהק להיעדרותי - חבל לי על הזמן ויורידו לי מהשכר.. ככה שלדפוק שעון מאוחר - למרות הרצון הטוב - לא ממש עוזר.. אני צריכה לנצל איזו סיטואציה (כמו אחת שפספסתי היום - לנסוע עם הבוס לאיזה אירוע, וככה, תוך כדי שיחת חולין לומר לו שאני ודעת שנהוג לבקש אחרי שנה העלאה ושלפחות יהיה רשום בפרוטוקול שביקשתי..אבל, כאמור - הסיטואציה פוספסה שכן לא חשבתי על האופציה הזאת במועד והעדפתי שלא לנסוע לאירוע...מי אמר מפגרת?
) ולבקש ממנו. אני מקווה שעוד סיטואציה כמו המפוספסת תתרחש בקרוב.. ואגב, אצלי כבר קיץ!! (בשעון לפחות...
)

dana2909

New member
ומה עם לקבוע פגישה מיוחדת

מה שקראנו בצבא פ.א. (יענו פגישה אישית), ובו תדברי עם הבוס שלך פנים מול פנים, כשהוא יהיה ממוקד בך, תתארי את הזמן שעבדת והעובדה שעבודתך אך משביחה עם הזמן, ואז תבקשי את ההעלאה. יש מצב?

איך אני שונאת את המשפט

"לא נעים לי". מה לא נעים?!?! את עובדת במקום הזה אמנם לא עשרים שנה, אבל שנה וארבע הם בהחלט סיבה מצוינת לגשת למנהל, פגישה אישית או לא פגישה אישית, להכנס, לסגור את הדלת, לשאול מה שלומו ושלום אחותו, להגיד לו שאת חושבת שמזמן מזמן הגיע הזמן לדון בנושא המשכורת שלך ולפתוח אותו. את יודעת שאת עושה עבודה טובה? יופי. את יודעת שמגיע לך יותר? מצוין. יש לו בעיות תקציביות? לא בעיה שלך. זו בעיה שלו. אם הוא רוצה להמשיך לשכור את שירותיך, הוא צריך להתנהל כמו מנהל, ואת צריכה להתנהל כמו מישהי שיודעת את ערכה ואת רצונה להעלאה. חוץ מזה שאת כל מה שאמרתי אפשר לעשות בצורה נעימה וידידותית. תעזבי לא נעים, זכותך המלאה לבקש העלאה, אין לא נעים. לא נעים מת מזמן. שלבוס יהיה לא נעים למצוא לך תירוצים והסברים למה הוא לא מעלה, ואיך הוא כן מצליח לשמור אותך אצלו. שישבור את הראש. נראה אותו.

קצת קשה להכליל.

אבל ממה שאני מכיר, בכל הנוגע לשכר, יש הרבה ציניות - בעיקר בחברות פרטיות. גם אם המצב נראה לא משהו, את עלולה למצוא את עצמך מופתעת כשתדעי מה מקבלים האנשים שכן מבקשים. וזה לא מתבטא רק בשכר - יש גם הטבות אחרות: השתלמויות, בונוס חד-פעמי [שזו שיטה בדוקה של מעסיקים להוציא לעובד, שבאמת מגיע לו, את רעיון ההעלאה מהראש. לא תמיד כדאי להסתפק בזה.] ועוד כל מיני פינוקים. שוב, קשה להכליל. קצת חוצפה עם טאקט וקורטוב של אלגנטיות [טאקט=אלגנטיות?] לא יכולה להזיק. בהצלחה.

אקווה

New member
אמרת השתלמויות?!? המממ...

הזכרת לי שהבוס באמת רצה לשלוח אותי לאיזו השתלמות על חשבון הברון.. והוא טרם עשה זאת.. זו בהחלט יופי של הזדמנות לדבר איתו ולומר, שהוא לא שלח אותי להשתלמות, אז לפחות שיעלה לי את המשכורת.. (שזה הרבה יותר עדיף לי מאשר להשתלם, האמת...
). ואפי - לא נעים לי הוא אכן משפט שנוא, אבל תהיי קצת סלחנית.. זו בכל זאת פעם ראשונה שאני נמצאת במצב כזה, ותמיד לפני כל פעם ראשונה (אבל ממש כל פעם ראשונה אם אתם מבינים למה אני מתכוונת
) יש חששות שהם לדעתי לגיטימיים, לא ככה? אז קצת סלחנות וקרדיט, אני אעשה את זה בסוף, אני רק צריכה עוד קצת מוטיבציה...(או לפחות עוד סיטואציה כמו המפוספסת או לחלופין (ואת זה את תאהבי אפי
) ליזום בעצמי סיטואציה כזאת... תודה לכם על החיזוקים, ואני מבטיחה לעדכן כאשר יהיו התפתחויות...

למעלה