איך עושים את זה

• פותח הנושא apk
  • פורסם בתאריך

apk

New member
איך עושים את זה../images/Emo35.gif

שלום לכם! ראשית, כדי שיהיה לכם מושג על מה אני מדברת, אפנה אתכם לאתר שיצרתי ובו אני מפרסמת את עצמי. השמרד הוירטואלי שלי. בהתאם למה שתראו באתר, ולנתונים שאפרט להלן, אבקש את חוות דעתכם. אני כרגע אם לתינוקת בת 8 וחצי חודשים ומחר יודע אם אני שוב בהריון, ואם אני לא בהריון, בקרוב אחזור למחזור טיפולי הפריה נוסף. ההריונות שלי הם בשמירה בדרגה קלה, מבחינה רפואית, אבל מבחינת הביטוח הלאומי כבר אין לי זכויות, כך שיש באפשרותי לעשות עבודות במחשב שבביתי. מה שאין לי אפשרות בתקופה זו זה להתרוצץ התרוצציות מיותרות, כמו למשל לצורך פתיחת תיקים ברשויות. אודה ואתוודה שאת חלק מהעבודות שאני מציעה, ברצון הייתי עושה ב"שחור", לו הייתי עושה רק אותן (עבודות שהלקוח לא נדרש להציג עליהן רשום בספריו). אבל, היות שחלק לא קטן מהדברים שאני מציעה כן דורש מהלקוח הצהרה, אז גם אני נדרשת לעבוד ב"לבן" וה"שחור" לא עומד אצלי על הפרק. הענין הוא שעושה רושם שבקרוב יהיו לי שני לקוחות, אחד גדול ואחת קטנה. מהלקוח הגדול אני רוצה לבקש שיגדיר אותי כשכירה שלו, עד שיתווספו לי עוד לקוחות. הבעיה מה אני עושה עם הלקוחה הקטנה. הרי רק בשביל לקוח אחד או שניים, זה ממש לא לענין שאעשה את כל הטרחה של פתיחת תיקים. מצד שני, אם לא אהיה רשומה כדין, איך אוכל להוציא חשבוניות, ומסמכים רשמיים אחרים שהלקוח יוכל להציג? ברור, אם וכאשר יתרבו לי הלקוחות, אז כן אטפל בפתיחת תיקים, אבל מה אני עושה עד אז? הרי ממילא בשלב זה הכנסותי השנתיות הכוללות לא תהיינה חייבות במס, כך שמבחינתי כלפי המדינה אולי תהייה עבירה על החוק אבל לא שום פגיעה כלכלית אם לא אצהיר (אם בכלל זו עבירה בשלב שכזה). אז שאלתי היא, האם יש דרך שאוציא ללקוחה חשבונית לא רשמית וזה יספק את מי שיבדוק את ספריה?

apk

New member
אז מה עושים במצב כזה?

האם עלי לבחור רק בין 3 האפשרויות הבאות: * ויתור על העבודה וההכנסה שאני כה זקוקה לה * בכל זאת עבודה ב"שחור" * בכל זאת במצבי הנוכחי, כשזה ממש קשה ועדיין טפשי ולא משתלם, לעשות את כל הטרחה הקשורה בפתיחת תיקים או שאולי בכל זאת למישהו יש פתרון גם חוקי, גם הגיוני וגם ישים בעבורי? או שאולי תזכירו לי, בבקשה, מהם הכללים למקרים בהם אדם יכול לדווח על הוצאה מבלי להציג אסמכתא שמגבה (מלימודי החשבנאות שלמדתי אני, באמצע שנות ה-80, זכור לי שיש מקרים בודדים כאלו). אולי זה יפתור את הבעיה, כי אולי אוכל להמליץ לה לרשום את ההוצאה על הקמת האתר (שלא תהייה גדולה) כחלק מההוצאות הללו. אנא, עזרו לי

PINIZ

New member
להיות שכירה

גם במקום העבודה ה"קטן" ובא לציון גואל.

PINIZ

New member
זה עולה יקר

כי הם לא עושים זאת חינם וכמו שאני מבין שיעור המס שלך הינו אפס.

פרילנסר

New member
אם 5% זה יקר - אז אני מסכים אתך.

ואם על כל -.1,170 ש"ח תקבולים, לשלם -.50 ש"ח זה יקר - סימן שיש לך ברירה יותר נוחה וטובה. אבל אז צריך לעשות חשבונית חד פעמית כל פעם מחדש, ולקבל פטור מניכוי במקור, וכו´. רק כדאי לציין, ולא להתעלם, מכך שישנה בכלל אפשרות כזאת. השאר, במילא נתון להחלטתו של מי שצריך להחליט. העיקר שיש ברירה. הלא כן? :)

למעלה