איך עושה פרה?

לורליי43

New member
ודרך אגב

האם בתוך אותו שיעור חשוב ליצירת מנהיגים, נמצא מסר חשוב נוסף- אני אגן על העקרונות שלי ולא משנה מי יפגע בדרך? כי לדעתי הדרך בה אתה (או כל אחד אחר), בוחר להעביר את המסר שלו, חשובה לפחות כמו המסר עצמו.

אבא גאה

New member
נסכים שאנו לא מסכימים

את קראת שאני כתבתי ש"לא משנה מי יפגע בדרך"???????? אני חושב שהדרך שנבחרה כאן היתה מצויינת כשיהיה מקרה אחר שאחשוב שהדרך פוגעת אגיד זאת.

She Dolphin

New member
ואת הפרוש הזה שלך

אני כמובן לא מקבלת. מה זה "בגללך"? חד משמעית - ואם זה לא היה ברור עד עכשיו: ה"מחיר" היה לטובתו, לפי תפיסת עולמי והדרך שבה אני חושבת שנכון לגדל ילדים.

לאה_מ

New member
אני מסכימה איתך, גלית.

השוני בגישה שלנו נובע, כנראה, מהבדל בסיסי בתפיסת העולם לגבי גידול דגים בבית. לו אני בדעתך, כנראה הייתי נוהגת כמוך.

לורליי43

New member
זה ענין של בחירה

מסר, חשוב ככל שיהיה, אפשר להעביר בדרכים שונות. הרי לא היה ויכוח לגבי העובדה שמה שקרה בגן לא היה בסדר. גם לא היה ויכוח לגבי העובדה שחשוב לחנך ילדים שחיות הן לא שוות ערך לצעצוע. הויכוח היה רק לגבי הדרך להעביר לילד את המסר- איך ומתי. הבחירה שלך להעברת המסר- היא זו שבגללה הילד שילם מחיר, לא המסר עצמו, או כפי שאת מכנה- "תפיסת עולמי והדרך שבה אני חושבת שנכון לגדל ילדים".

She Dolphin

New member
אני לא רואה שאפשר לנתק את השניים

הבחירה שלי להעברת המסר (נו, טוב, כדי שלא תצטרכי שוב ושוב להזכיר את העובדה הזאת כאילו ששכחתי בעצמי או מנסה להשכיח אותה - זו שבגללה הילד שילם מחיר
) קשורה הדוקות ל"תפיסת עולמי והדרך שבה אני חושבת שנכון לגדל ילדים". אני מניחה שבעניין הזה אנחנו לא מסכימות. אגב, עדכון
: אתמול אחה"צ כשבאתי לקחת את תומר מהגן הצצתי לצנצנת שהיא ביתו של הדג הקבוע של הגן. יחד איתו שטו עוד שלושה מדגיגי היומולדת שחוץ מאחד שכנראה היה מיועד לנו, יש לפחות עוד אחד שהוחזר בבוקר אתמול לגן על ידי זוג הורים (שסיפרו לי כך ביוזמתם בלי לדעת כלל מה התרחש ביום החלוקה עצמו) לגבי השני - אין לי מושג. אם כך אני שמחה לפחות שגורלו של הדג "שלנו" שפר בכך שהוא לא לבד, אלא משייט לו בחברותא כמו בסרט "להציל את נמו"

לורליי43

New member
אני בטוחה שאפשר

זה בדיוק ענן הבחירה, הרי גם לשני אנשים עם השקפות עולם דומות, יש דרכים אחרות להעביר אותן.

לאה_מ

New member
אני מסכימה איתך

ואולי באמת ההבדל בגישות נובע מההבדל בעמדה העקרונית. אבל רציתי להעלות נקודה נוספת כאן - אני לא בטוחה שהתגובה של הילד מגיעה מתוך קבלה, הבנה והשלמה עם עמדת ההורה או מתוך השאיפה הטבעית של הילד לרצות את ההורה. אני לא אומרת את זה כטיעון נגד העמדה של גלית - זה טיעון שנכון בכל מצב ולגבי כל עמדה - אני פשוט חושבת שלפעמים הפעולות של הילדים שלנו, שנראות כל כך בוגרות ומבינות, נובעות ממערכת שונה לחלוטין של שיקולים, ולא תמיד אנחנו רגישים מספיק כדי להבין זאת.

אלדורית

New member
הממממ

תראי, הפירוש של תגובת הילד מאוד תלויה בהרבה גורמים: גילו, מידת רצונו, התנהגותו בד"כ, יחסיו עם הוריו ובטח עוד כמה ששכחתי לציין. אני יוצאת מנקודת הנחה שילד בן חמש, שדג בשקית אינו משאת נפשו היחידה (ובעיקר הוא רוצה לא לצאת פראייר ליד ילדים אחרים בגן... מה שמתוקן ע"י הבטחה של מתנה אחרת), שיודע להביע את רצונו באסרטיביות ואפילו לבכות אם נגרמת לו אכזבה קשה מנשוא (אני מניחה שתומר הוא כזה), ושיחסיו עם הוריו אינם יחסים של פחד (אפילו לא פחד מאלימות פיזית אלא משיפוט יתר, נניח)--אז כשילד כזה אומר בגאווה לאבא שלו שהם לא לקחו את הדג כי רע לו בשקית, אני מניחה שהוא באמת מתכוון לזה. נכון שילדים יכולים לנהוג באופן מרשים מהסיבות הלא נכונות, אבל הם יכולים לנהוג באופן מרשים גם מהסיבות הנכונות, ולהתגאות בעקרונות של צדק, ובאמא שלהם (כמו כולנו).

א אוהל

New member
../images/Emo45.gif

אני הייתי בטח פחות מאופקת ממך ומסבירה היטב לאמא ולגננת מדוע זה רעיון נורא להביא כזו מתנה. אולי הייתי לוקחת את הדג ומחזירה אותו עם הילדה לחנות חיות - לא יודעת אם זה מעשי (אולי הם היו מסרבים לקחת?), כי בכל מקרה הדג כבר בשקית ודגי זהב לא ממש אפשר לשחרר בטבע
אני מאמינה גדולה בלחנך את הילדים לפני העקרונות והאידאלים שלנו גם אם כשהם קטנים קשה להם להבין.

kokopeli 1

New member
אני ממש מזועזעת מהרעיון

של המתנה הזו. מה לא עושים אנשים בשם המקוריות? אני מניחה שגם אני הייתי נוהגת כמוך. להבדיל - ביתי כבר המון זמן מבקשת שנקנה לה ארנבות. להרבה ילדים בגן שלה יש וגם היא רוצה. בכל פעם שהנושא עולה אני מסבירה לה שאנחנו לא אוהבים לשים חיות בכלוב. כל חיה צריכה לגדול בבית שלה, והבית של הארנבת הוא במחילה, של הדג בים ובאגם...(וכך גם מתפתחת לה לרוב שיחה על חיות וביתן ומזונן, אבל זה כבר סיפור אחר). אני מסבירה לה שגם לה לא היה נעים אם היו מכניסים אותה לכלוב או לבית של חיה שלא מתאים לה (היא מצידה - יש לה פתרון לכל דבר: "אז הארנבות יהיו בבית שלנו בלי כלוב"). את יכולה להתגאות בעצמך על התגובה שלך, ובתומר על ההבנה שלו. אגב - את כתבת שכעסת על עצמך על שלא העילת את נושא הבאת בע"ח כמתנת יומולדת. האם זה משהו שכבר נתקלת בו בעבר? כי אני שומעת על זוועה כזו פה בפעם הראשונה.

She Dolphin

New member
נתקלתי בזה רק בסיפורים בפורומים

היתי מזועזעת אבל אני מודה שפשוט חשבתי ש"לי זה לא יקרה"..... בפגישה שתערך בקרוב בגן החדש לקראת השנה הבאה אין לי ספק שהפעם אעלה את זה.

דסי אשר

New member
אני רואה הבדל גדול בין סיפור הארנבו

לבין הסיטואציה של הדג. מה שאת עושה עם בתך, את עושה בזמן מתאים, בביתך פנימה. כאן בדיוק מתקשר הסיפור לחינוך הילדים בבית לעומת התחלת החינוך בחוץ. דסי

**לילך**

New member
כל הכבוד על הגישה ../images/Emo45.gif

אהבתי מאד לשמוע את ההסברים שאת נותנת לבתך בהקשר של קניית בע"ח, הלואי שכל ההורים היו חושבים כמוך ומעניקים את ההסבר החיוני והמוסרי הזה לילדיהם. לצערי יש לא מעט הורים שחושבים שבע"ח זה עוד צעצוע שמעשיר את הילד ומתעלמים לחלוטין מזה שבע"ח הם יצורים רגישים שנשמה באפם, כמו כן הם מתעלמים מהמסר השלילי והלא חינוכי שזה מעביר לילדים: שבע"ח זה סתם יצור חלש שמותר להתעמר בו, מה המסר החינוכי הגדול בללמד ילד שארנבת חיה בכלוב צפוף וקטן? לא עדיף ללמד אותו על בעלי חיים שחיים בטבע באמצעות סרטים, סיפורים וסרטי נשיונל גיאוגרפיק? גידול בע"ח בכלובים בבית זה מסר חינוכי גרוע ופסול ממדרגה ראשונה, הדבר היחיד שהוא מעביר לילדים הוא שמותר להתעלל בבע"ח, כלוב זאת צורה של התעללות והתעמרות בבעלי חיים. אם רוצים לחנך ילד לאהבת בע"ח ואחריות ודאגה לחלש ממך, עדיף לאמץ כלב או חתול חסרי בית, מאשר לרכוש חיות מחנות בעלי חיים ולשים אותם בכלוב בתנאים שאתם לא הייתם רוצים לגדול בהם.

הילהל

New member
הייתי נוהגת כמוך

שמחה לספר שבזכות סיפורי אימה על מתנות חיות בפורומים השונים הצלחתי למנוע את הזוועה. אני בועד ההורים (תאשימו את לאה!) ושמעתי על ההפעלה של סופשנה שתהיה על חיות מים. ונאמר ליבחיוך מסתורי ש"הילדים יקבלו מתנה". מייד נדלקו כל נורות האזהרה וכל האזעקות התחילו לצלצל אצלי בראש והודעתי שאם מדובר בדג זהב - אני אסרב לתת את התשלום להפעלה. ואכן הילדים יקבלו במתנה צעצוע קטן במקום הדג שהיו אמורים לקבל.

ואצלנו היו ארנבים מסכנים, שמתו מחום

אני ממש לא מבינה את העניין הזה, מודה. נכון שנחמד לילדים לטפל בבעלי חיים, אבל זאת הרי התעללות לשמה. בגן של נועם היה לפני כמה חודשים ארנב. אחד. מסכן ואומלל, כלוא בכלובון קטן. נועם נקשר אליו מאוד והיה מביא לו גזר ועלים מדי בוקר. אני לא יכולתי להתאפק ובכל פעם שראיתי אותו, אמרתי לנועם כמה הארנב הזה מסכן, שהוא כלוא כך בכלוב, בלי חברים ובלי יכולת לזוז כמעט. בטיפשותי, לא הערתי לגננות. כעבור כמה שבועות הוא מת מהתייבשות, או מבדידות, או מדיכאון - לכו תדעו. נועם נותר עם הגזר ביד ועם כאב גדול בעיניים. הגננות אמנם פיברקו לו סיפור, על כך שהעבירו אותו לגן אחר, אבל לי הן סיפרו שזה כבר הארנב השני שמתייבש להן שם. ראבאק! לא כדאי להסיק את המסקנות? לא צער בעלי חיים? לא מסכן הארנב שסובל שם כל הסופשבוע בחום הנורא, בלי יכולת לזוז?

וואו ../images/Emo10.gif היה לנו סיפור דומה

בגן חובה שהגבתי עליו אז מאוד בחריפות . אני מציעה שתכתבי אימייל לוטרינר העירוני, זה אולי יעזור למקרים כאלו לא לחזור על עצמם. עם עותק לקבילות הציבור בעיריה/מועצה שלכם.

דסי אשר

New member
עמותת "חיות וחברה" ביחד עם המשרד

לאיכות הסביבה- נכנסים מאד חזק בכל הנושא של מניעת התעללות בחיות- משום טיפול לא רציני, לא נכון. עמותת "חיות וחברה", כשמה- מאמינה מאד בקשר בין חיות וחברה, אבל חשוב לה שהחיות יגדלו בתנאים מתאימים וללא התעללות(למשל- להוציא סוס לטיול X פעמים ביום או בשבוע, מרחב מחיה וכו'). לכן, כל אותן חברות שעושות הפעלות עם בעלי חיים- מציינות אם יש עליהן פיקוח, אם פועלות לפי הכללים. באותה מידה, תלמידי הקורסים השונים לטיפול באמצעות חיות, לומדים את הנושא של מניעת התעללות המטופלים בחיות הטיפוליות. מה שהגננות עשו, עושים במקומות רבים- מנסים ללכת עם ה"טרנד" של הבאת חייה לגן- ללא שום ידע לגבי צרכיה של החיה. למרות כל מה שכתבתי- אני עדיין חוזרת ואומרת, דג זהב יכול חיות בצנצנת של ליליה, בנחת ובהנאה- עובדה. אותו דג זהב, גם אם היה חי באקווירם מאובזר- יכול להיות שמסיבות אלה ואחרות, היה נשאר בחיים זמן קצר יותר. דסי

דסי אשר

New member
כאן עשית התערבות מונעת- זה משהו

אחר לגמרי. לא קרה משהו נורא לילד של גלית... יש דברים הרבה יותר נוראיים. אבל חשבתי להפנות את תשומת הלב לדגש שאנחנו שמים על עקרונות שלנו, כאשר במקביל אנחנו מדברים על זרימה והקשבה לילד. ישנם עקרונות, אבל לא מדובר כאן בסכנת חיים של הילד0(בריחת הילד לכביש, למשל)- שאז צריך לפעול במהירות, ולא משנה אם הילד בוכה. גם כאן ניתן להיות גמישים.....

למעלה