איך עושה פרה?

אלדורית

New member
הקטע../images/Emo6.gif,אבל חוג עינוי חיות../images/Emo7.gif

פשוט איומים מופעי החיות האלה, גם אלה שבימי הולדת וגם חוגי עינוי חיות שיש קבוע בגנים. לא גרוע כמו כמה "פינות ליטוף" שיצא לי לראות שבהן אפילו אין פיקוח (הצבים המושלכים על גבם
). אם כבר בצער בעלי חיים שילדים מטפלים בהם עסקינן, אפשר להזכיר גם את שתי מתנות ילדים פופולריות וחסרות רחמים: הדגים ששוחים במעגלים בתוך מיכלים והכי גרוע, ציפורים בכלוב--מי קונה כזה דבר אומלל לילד שלו?

She Dolphin

New member
הפתעה מעציבה ביומולדת בגן...../images/Emo10.gif

ביום ו' בצהרים באתי לאסוף את תומר מהגן. באותו יום חגגה אחת הילדות יום הולדת. ומה המתנה שהילדים קיבלו לקחת הביתה לכבוד היומולדת? כמובן, שקית ניילון מלאה מים ובה שט דג זהב קטן...
... נאלצתי להסביר לתומר שאנחנו לא לוקחים את הדג איתנו
. הוא היה עצוב וביקש את הדג. מנהלת הגן, הגננת והאמא הגאה שארגנה את המתנות בכלל לא הבינו למה אני לא רוצה לקחת את הדג וניסו לשכנע אותי לקחת אותו. זה לא ממש היה המקום או הזמן להסביר להן מה דעתי על הענין. לקחתי את תומר איתי לצד, ישבתי וחיבקתי אותו והסברתי לו שאין לנו איך לטפל בדג בבית ואני לא רוצה לקחת אותו איתנו כדי שיסבול. אמרתי לו שאקנה לו משהו אחר לכבוד יום ההולדת של אתה ילדה - משהו שאפשר לשחק איתו - צעצוע יפה. לבסוף היה נראה שהוא מקבל את זה, אם כי הוא נראה עצוב ורצה הביתה בלי להגיד שלום לאף אחד. בדרך הביתה דיברנו על כך ואמרתי לו שאני חושבת שהדג עצוב וסובל בתוך השקית ולכן אני מעדיפה שהוא יקבל מתנה שהוא יוכל להנות ממנה ולשחק איתה. הייתי מאוד נסערת מכל העניין. כעסתי על האמא שלא חשבה בכלל על המשמעות של מה שעשתה, כעסתי על כך שנראה היה שאף אחד חוץ ממני לא חשב שיש פה בעיה, כעסתי על עצמי שלא העליתי בתחילת השנה את העניין בפני המנהלת של הגן ואולי גם ועד ההורים - לבקש מההורים שלא להביא בעלי חיים בתור מתנת יום הולדת. עד שהגענו הביתה נראה היה שתומר התאושש וכבר סיפר לאבא בגאווה שלא לקחנו את הדג כי הוא עצוב בשקית ואמא תקנה לו מתנה אחרת. אוף
איך הייתם נוהגים במקומי?

דסי אשר

New member
אני יודעת שדגיגונים יכולים לחיות

בתוך צנצנת/קערת זכוכית די הרבה זמן(עם מתן אוכל). כך אמר לי בעל חנות לממכר דגים- אצלו על הדלפק נמצא דג בצנצנת זכוכית.... ואני לא יודעת, אם היה נכון להעמיד את בנך"במבחן" של התמודדות עם עמדותיך כלפי מתנות של בעלי חיים, בזמן אמת, כאשר אפילו המבוגרים לא הבינו אותך. היית יכולה לקחת את הדג, להביא אותו הביתה, להכניס למיכל עם מיים, ולראות כמה זמן יחיה-כמובן עם מתן אוכל מתאים. והיה, והדג לא יחזיק מעמד- היית מסביר לבנך- למה זה קרה- כי הדג צריך תנאים אלה ואלה כדי לחיות. דסי

She Dolphin

New member
באילו תנאים הדג חי?

כמובן שאין לי בעיה עקרונית עם הרעיון של גידול דגים בבית. יש לי בעיה כשכופים עלי לקבל חיה שאם באמת ארצה לגדל אותה בתנאים סבירים אצטרך לקנות בעבורה ציוד מתאים ולתחזק אותה. ועוד עושים את זה ביום שישי בצהריים כשחלק מהאנשים בכלל בדרכם לכל מיני מקומות ולא הביתה. מה יעשה מי שאין לו בבית אקווריום ולא יכול או לא רוצה ללכת לקנות אחד כזה? יחזיק את הדג האומלל בצנצנת ריקה של מלפפונים חמוצים במהלך כל הסוף שבוע? גם אנחנו מגדלים חתול ואוהבים אותו אבל לא הייתי שוקלת לתת במתנה חתלתול או כלבלב למי שאני לא יודעת בברור שהוא מעוניין ומסוגל לגדל אחד כזה. בעיני אין הבדל בין יונק לבין דג או זוחל. ההבדל היחידי הוא שהדג עלה מן הסתם הרבה פחות.... אני זוכרת עד היום שבילדותי קיבלתי שני דגים בתוך קערה עגולה עם קצת חצץ צבעוני. שמחתי מאוד כי ההורים שלי לא הסכימו לגדל בעלי חיים למרות שמאוד ביקשתי. הענקתי להם שמות והקפדתי להאכיל אותם יום יום והסתכלתי עליהם שעות. הם החזיקו מעמד אולי שבוע ומתו בזה אחר זה בהפרש של יומיים בערך. אני זוכרת שהייתי מאוד עצובה כשאבא שלי הבהיר לי שהוא לא מתכונן לקנות את כל ה"גשעפט" שכרוך בגידול דגים ושככה זה. הייתי הרבה יותר גדולה מתומר, לא זוכרת בדיוק אבל לפחות בת 9-10.

תראי, גלי, אני מסכימה איתך לחלוטין

שאין לאף אחד זכות וזו אפילו חוצפה לתת משהו כ"הפתעת יומולדת" שאת צריכה לטפל בו (טיעון מס' 1), שהוא בעל חיים ולכן יכול לגעת בעמדות אישיות שלך (טיעון מס' 2) ושעלול להעמיד אותך במצבים מורכבים מול בנך (טיעון מס' 3). הדג שגר אצלינו בבית הובא אלי כי "הופל" על אבא של עומר בדיוק באותה צורה (הם בקרו ביחד חבר שפשוט נתן לעומר ביד שקית עם דג) והיות והוא בדיוק זה שכל שלושת הטיעונים נופלים עליו ועוד כמה בענייני אידיאולוגיה הקשורה בבעלי חיים, הדג הגיע אלי. לשמחתי, הוא חי כבר שנה. הטיפול מינימלי אבל אני מודה שלא ממש מקפידה בהחלפות מים, שהם הטרחה העיקרית

She Dolphin

New member
כנראה שמדובר בדג עם יכולת עמידות

יוצאת דופן!
אני באמת שמחה שהוא חי
זה קצת מעודד אותי במחשבה על הסיכוי של לפחות כמה מ 26 הדגים האחרים שהלכו אתמול הביתה אחוזים בידיים קטנטנות ונלהבות. וסתם שאלה טכנית: בתוך איזה מיכל הוא חי? מעניין אותי לשמוע אם באמת אפשרי שדג כזה ישרוד במשך שנה שלמה בצנצת פשוטה, או שהוא משתכן באקווריום עם כל הפסיליטיס הנדרשים (הכוונה לחמצן, צמחים ועוד כל מיני דברים שאני לא ממש מבינה בהם ורק ראיתי בסרט "נמו"
)? ואגב, אני גלית ולא גלי - ה"גלי
" זאת סתם התחכמות בחתימה

הוא חי בווזה עגולה

בגודל של כדורגל בינוני של ילדים (אילו של 29 שקל), שמנו לו אבנים צבעוניות למטה ועומר הוסיף מדמי הכיס שלו צמח פלסטיק קטנטן ואוטו קטן מפלסטיק. קנינו מיכל אוכל ובקבוקון של דה-כלוריזציה למים שלדעתי יכולים להספיק גם לבני ניניו (הלא אפשריים) של הדג הזה. כשאני מתקרבת הוא נצמד לזכוכית ואומר לי שלום. ממש חיית מחמד.

לורליי43

New member
דגי זהב הם יחסית דגים עמידים

לא סתם נותנים אותם כמתנה ולא דגים אחרים.

לורליי43

New member
האם תמיד הפעולה בשם העקרונות נכונה?

אני חושבת שלא. וזה ההסבר למה. אנחנו לא "בוניים" על עקרון אחד, אלא על שילוב של עקרונות ואידיאלים, ויש שיקולים בעד ונגד. אבל, אני מסכימה שבזמן אמת לא תמיד עושים שיקלול בגלל גורם ההפתעה.

לא תמיד, אבל...

גם לקחת הביתה ולעשות מעשה וגם להשאיר בגן זו אותה אמירה. שאלה של סגנון. על משהו שחשוב לי, אני בהחלט יכולה לראות את עצמי מגיבה כמו גלי. עובדה, הבן שלה הפנים את המסר. יש כאן עניין טקטי של תגובה נקודתית מוצלחת בהבט המסר לילד, שלעיתים עדיף שיהיה חד וחותך כי ילדים לא בהכרח מפנימים מסרים מתמשכים עם תוכנית ארוכת טווח ליישומם. לגבי עקרונות בכלל - יש עדיפויות, קדימויות ודחיפויות. כמו בניהול זמן.

לורליי43

New member
לדעתי זה לא אותו דבר

יש כאן שני עקרונות- מה שהאם חושבת לגבי היחס לחיות כערך של מתנה, ונושא טיפול בבעל חיים שניתן לך בעל כורחך. האם תטפל, או תזרוק את האחריות על מישהו אחר? לגבי סדר הקדימות שלי- הטיפול קודם.

זה לא ממש מצב של בעל כורחה

כי אין כאן סיטואציה של השארת חיה אצלך בבית. יש אלטרנטיבות. ודאי שאת צודקת לו לא היו אלטרנטיבות (למשל, אם תמצאי חיה פצועה לא תמתיני עם הטיפול עד שתמצאי לה בית...).

לורליי43

New member
אבל מה המסר?

אנחנו נשאיר אותו בגן שיהיה עצוב אצל מישהו אחר. או - למרות שזה לא מוצא חן בעיני, אני מעדיפה לתת את הטיפול הכי טוב שאני יכולה, כי זה בעל חיים. ככל שאני חושבת על זה- "נטישת" הדג בגן, היא האופציה האחרונה שהייתי נוקטת בה.

למעלה